بررسی وضعیت صنایع آلاینده استان یزد
رکنا: پورملایی با اشاره به اینکه احداث صنایع سنگین جدید در محور مهریز عقدا متوقف شده است افزود: وضعیت صنایع آلاینده استان توسط تیمهای پایش در طول سال بررسی میشود.
صنایع آلاینده / نیره پورملایی، با اشاره به اینکه پیگیری عملیاتی شدن استراتژیهای آمایشی بر مبنای تصمیمات متخذه در کارگروه آمایش استان، ماحصل پیشنهادات و پیگیری اداره کل حفاظت محیطزیست در سنوات اخیر بوده است گفت: این مسئله موجب شده تا با هماهنگی کلیه مقامات اجرایی و سیاست گذران توسعه استان، احداث صنایع سنگین جدید در محور مهریز عقدا متوقف شود.
مدیرکل محیطزیست استان یزد با بیان اینکه طی دو سال گذشته هیچگونه مجوز احداث جدیدی برای صنایع سنگین و منجمله فولاد در شهرستانهای واقع در محور مهریز عقدا صادر نشده است افزود: جهت جانمایی چنین واحدهایی دو پهنه صنایع آلاینده در استان یزد تعریف و صنایع جدیدالاحداث سنگین در آنها مستقر خواهند شد.
وی در خصوص واحدهای فعال موجود نیز گفت: کلیه صنایع ملزم به رعایت الزامات زیستمحیطی در هنگام اخذ پروانه بهرهبرداری و یا طرحهای توسعه هستند و قبل از صدور مجوز توسط محیطزیست خروجیهای واحد به محیط (اعم از هوا، فاضلاب و...) توسط آزمایشگاههای معتمد محیطزیست اندازهگیری و با استانداردهای مربوطه تطابق داده میشوند.
پورملایی اضافه کرد: با انجام آزمایشهای متعدد، در صورت رعایت استانداردهای مذکور واحدها مجوز لازم را اخذ خواهند کرد فلذا وضعیت زیستمحیطی واحدها در زمان صدور مجوزهای مختلف رصد و ملاحظات مربوطه در خصوص آنها اعمال میشود.
تیمهای پایش اداره کل محیطزیست وضعیت صنایع آلاینده را بررسی میکنند
مدیرکل محیطزیست استان یزد با اشاره به اینکه تیمهای پایش اداره کل محیطزیست استان و شهرستانهای تابعه بهصورت شبانهروزی واحدهای صنعتی فعال را رصد میکنند افزود: این تیمهای پایش نسبت به صدور اخطارهای لازم به واحدهای صنعتی آلاینده مبادرت میکنند و ضمن قرار دادن واحدهای خاطی در لیست صنایع آلاینده، تعطیلی پارهای از واحدها در استان و علیالخصوص محور مهریز عقدا که از بارگذاری صنعتی شدیدتری برخوردار است را رقمزده و روند فوق کماکان استمرار خواهد داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تلاشهای اثرگذار شبانهروزی پرسنل اداره کل حفاظت محیطزیست استان بهتنهایی نخواهد توانست تمامی مشکلات ناشی از تجمع صنایع در محور مهریز عقدا را که از گذشته تا حال رقم خورده مرتفع کرده و رفع معضلات زیستمحیطی محور فوق نیازمند مشارکت همگانی کلیه عوامل اجرایی ادارات مرتبط، سیاستگذاران توسعه استان، تولیدکنندگان، جوامع محلی و در یککلام جامعه انسانی در حال زیست در منطقه موصوف بوده که با نگاه جامعنگر و اعتقاد راسخ به مباحث محیطزیست تمامی تلاش خود را در راستای رفع مشکلات موجود به هر نحو ممکن مبذول دارند.
ارسال نظر