نیاز 50 میلیون یورویی برای رفع مشکل فاضلاب اهواز / 700روستا در خوزستان دارای تنش آبی هستند

آب سالم/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نهم خردادماه امسال بود که بالاخره مشکل تامین آب در غیزانیه مورد توجه قرار گرفت و ریاست جمهوری اعلام کرد که تا آخر خرداد مشکل آب این خطه از خوزستان حل خواهد شد. اما حالا تیرماه هم گذشته و هنوز بخش هایی از غیزانیه علاوه بر گرمای هوا با مشکل آب نیز روبرو هستند. نه تنها غیزانیه که 700روستای خوزستان با این مشکل روبرو بوده و فاضلاب ها نیز در سطح شهر روان هستند.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال که بالاخره بعد از سال ها بهسازی فاضلاب اهواز در چه مرحله ای است؟ به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: پروژه های سالانه انجام می شود. بخشی از اعتبار کمک مقام معظم رهبری از صندوق توسعه به تازگی ابلاغ شده است. آب و فاضلاب استان در حال اولویت بندی بهسازی فاضلاب هستند تا آن را عملیاتی کنند.

غلامرضا شریعتی

بهسازی فاضلاب اهواز ظرف 3 سال

وی در پاسخ به این سوال که مردم چقدر صبر کنند تا فاضلاب شهرهایی مانند اهواز به ثمر برسد؟ تاکید کرد: آب و فاضلاب اهواز به 4هزار میلیارد تومان به قیمت الان نیاز دارد. مقام معظم رهبری با پرداخت 50میلیون یورو که تقریبا معادل 1100 میلیارد تومان است، موافقت فرمودند. اگر 50میلیون یورو دیگر بتوانیم از صندوق توسعه برداشت کنیم که موافقت آن نیز اخذ شده است حدود 2800میلیارد تومان آن تامین خواهد شد و می توانیم حدود 80درصد فاضلاب را ظرف 3سال بهسازی کنیم.

شروع بهسازی فاضلاب خوزستان از امسال

شریعتی در پاسخ به این سوال که آیا می توانیم این خبر خوب را به مردم بدهیم که 3 سال دیگر 80درصد مشکل فاضلاب اهواز حل شده است؟ گفت: از امسال که پروژه شروع می شود بهبود و بهسازی فاضلاب برخی مناطق رخ می دهد ولی 3 سال دیگر این میزان به 80درصد از فاضلاب اهواز، کوت عبدالله و... پیش می رود. این اتفاقات در صورت تامین منابع از صندوق توسعه است. یعنی امسال کل اعتبار تحقق و سال آینده این اعتبار به خوزستان تخصیص یابد.

مشکل آب 33 روستا در خوزستان حل شد

استان خوزستان با اشاره به مشکل آب خوزستان، افزود: این مشکل آب با این شدت که بیان می شود نیست.

حل مشکل آب غیزانیه تا اواسط شهریور

شریعتی در پاسخ به این سوال که غیزانیه و دیگر شهرهای خوزستان مشکل آب را ندارند؟ گفت: فاز اول غیزانیه به بهره برداری رسید و مسئله آب حدود 33 روستا حل شد و آب 24 ساعت یا 12ساعت دارند. فاز دوم دوم آن که در حال اجراست. فاز دوم که پایان مردادماه به بهره برداری خواهد رسید مشکل 85درصد روستاهای غیزانیه را حل می کند. فاز سوم که از امروز شروع شد، با تامین لوله ها از طرف بنیاد مستضعفان و اجرای قرارگاه خاتم انجام می شود و مشکل کل غیزانیه تا یک ماه و نیم دیگر حل خواهد شد. امیدواریم تا اواسط شهریور مشکل آب کل غیزانیه حل شود. فاز اول که حدود 60کیلومتر خط لوله و... به بهره برداری رسیده است. فازهای بعدی فرع است که در حال انجام است.

بهسازی تنش آب در یکسال آینده

وی با اشاره به این که 700روستا در خوزستان با تنش آبی روبرو هستند، تاکید کرد: آب و فاضلاب استان برنامه ای دارد و این برنامه منابعی نیاز دارد. اما اگر بشود دنبال این هستیم تا 560 روستا را اصلاح و بهبود دهیم و در تدارک هستیم که منابع مالی آن را تامین کنیم تا ظرف یک سال آب این روستاها بهبود پیدا کند. البته تنش آبی در کل کشور وجود دارد اما در خوزستان به دلیل وجود 4200 روستا و پراکندگی آن در سطح استان تنش آب خود را بیشتر نشان می دهد. با 400-500 میلیارد تومان می توانیم 560 روستا را از تنش آبی خارج کنیم. این روستاها آب دارند. مثلا هفته ای دو روز روزی سه چهارساعت آب دارند. اینطور نیست که این روستاها آب شرب نداشته باشند بلکه با تانکر به آنها آب می رسد و فقط دام شان مشکل دارد. ما این مشکلات را حل می کنیم.

علت کدورت آب خوزستان

شریعتی با اشاره به تنش آبی و کیفیت آب در شهرهای خوزستان گفت: مطلوبیت میکروبی آب خوزستان نسبت به متوسط کشوری مشکل محسوسی ندارد. در کشور مطلوبیت میکروبی در آب 96.4 و در خوزستان 95.9 است. در مطلوبیت کلر سنجی کشور 80.5 و در خوزستان 82.6 است و مطلوبیت کلری آن بیشتر است. این آمار براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی خوزستان است. کدورت آب خوزستان در کشور حدود 98یا 99 و در آب خوزستان 80 است. به علت این که آب شرب نقاط مختلف کشور از آب های زیرزمینی است و کدورت آب پایین است. آب های زیرزمینی خوزستان شور است و تامین آب استان از این منبع میسر نیست. بنابراین از آب های سطحی و رودخانه ها برای تامین آب استان استفاده می شود و این آب ها کدرتر است. البته میزان کدورت آب شهرهای خوزستان در رده استاندارد است.

می توانیم کدورت آب خوزستان را کاهش دهیم

استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال که چرا فیلم های منتشر شده در فضای مجازی این موضوع را نشان نمی دهد؟ تاکید کرد: کدام فیلم ها؟ امسال آب اهواز قابل مقایسه با سال های گذشته نیست. ممکن است کدورت آب در برخی از مناطق حاشیه ای مشکل داشته باشیم که داریم. البته موادی به آب اضافه کنیم تا کدورت آن کاهش یابد اما برای سلامتی شهروندان عوارض دارد و به همین دلیل ما چنین اقدامی انجام نمی دهیم. بیش از 50درصد آب خوزستان (مانند آبادان، اهواز، خرمشهر، دشت آزادگان، حمیدیه و شادگان از "قدیر" کرخه تامین می شود و رنج نرمال را دارد. رنج نرمال کدورت آب تا بالای 2700 است. کدورت آب در آبادان و خرمشهر از آب بهمن شیر تامین می شود، حدودا 1200-1300 است. ممکن است 5روز از یک خط لوله انتقال آب استفاده نشده باشد و پس از استفاده از آن لوله، آب کدر باشد و شفاف نباشد. البته آب قدیر قرار است از دز تامین شود و کدورت آب دز 440 است، بعنی بهترین آب در کشور. طرح های میان مدت یکساله ای را تدوین کرده و به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده ایم. اگر این سازمان موفقت خود را کتبا اعلام کند در طول یکسال می توانیم، این موضوع به سرانجام می رسد اما اصل طرح چندین سال طول می کشد تا به دز برسد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.