روش‌های طبیعی برای خلاص شدن از شر تبخال

تبخال؛ این زخم‌های کوچک و نازیبا معمولاً با احساس سوزش و خارش و سوزن سوزن شدن همراه است و در عین بی‌ضرر بودن گاهی در بخش‌های دیگر بدن نیز پخش می‌شود و به طور کلی نیز ریشه‌کن نمی‌شود.

به گزارش رکنا، این ویروس پس از آلوده کردن اولیه، در سلول‌های عصبی صورت به طور نهفته باقی می‌ماند و در مواقعی که سیستم ایمنی ضعیف می‌شود و یا دچار استرس و شرایطی از این دست می‌شوید سر باز می‌کند. بنابر گزارش انجمن سلامت جنسی آمریکا، بیش از نیمی از آمریکایی‌ها ناقل این ویروس هستند. برای از بین بردن این تاول‌های مزاحم روی صورت روش‌های طبیعی و مؤثری وجود دارد که شناختشان خالی از لطف نیست.

کمپرس گرم

گذاشتن کمپرس گرم به طور مستقیم با ویروس تبخال مقابله نمی‌کند اما به عقیده متخصصان، گرما باعث کاهش درد و ورم زخم‌های ناشی از ویروس هرپس می‌شود.

چه باید کرد؟

ابتدا یک لنگه جوراب را تا نصفه با برنج پر کنید. سپس آن را به مدت یک دقیقه در ماکروویو گرم کنید و کمپرس را با دقت روی تبخال‌ها بگذارید. البته حواستان به دمای آن باشد چون ممکن است صورتتان را بسوزانید. این روش را دو بار در روز تکرار کنید تا تبخال از بین برود.

 

نشاسته ذرت

استفاده از خمیر نشاسته ذرت برای کاهش تبخال مؤثر است. این ماده باعث خشک شدن تبخال شده و خارش آن را کاهش می‌دهد. نشاسته ذرت همچنین پوست را نرم می‌کند و روند بهبودی را سرعت می‌دهد.

چه باید کرد؟

ابتدا مقدار کمی نشاسته ذرت را با آب خمیر کنید و سپس آن را روی تبخال بگذارید. اجازه دهید این خمیر به مدت 15 دقیقه روی ناحیه مورد نظر بماند و سپس بشویید. این کار را هر روز دو مرتبه تکرار کنید.

هدف از استفاده از سرکه سیب یا روش‌های دیگر خشک کردن تبخال قبل از انتشار گسترده آن و همچنین ضدعفونی کردن محل است. سرکه سیب باعث خشک شدن پوست و در نتیجه مقابله مؤثر با تبخال می‌شود

سیر خام

سیر خام یکی از درمان‌های سنتی برای از بین بردن عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس محسوب می‌شود. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که خواص ضدعفونی‌کنندگی سیر برای از بین بردن چندین لایه از تبخال مؤثر عمل می‌کند.

چه باید کرد؟

برای شروع یک حبه سر را بکوبید و سپس با یک قاشق روغن زیتون مخلوط کنید. سپس آن را روزانه دو تا سه مرتبه روی تبخال قرار دهید.

ریشه شیرین‌بیان

«گلیسیریزیک اسید» موجود در ریشه شیرین‌بیان حاوی ترکیباتی است که از انتشار تبخال جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل نیز دم‌کرده گیاه شیرین‌بیان برای از بین بردن تبخال توصیه می‌شود.

چه باید کرد؟

ریشه شیرین‌بیان با یک فنجان آب جوش به مدت 5 تا 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. سپس اجازه دهید محلول به دمای قابل تحمل برسد و یک گلوله پنبه را به آن آغشته کرده و روی تبخال بزنید. این کار را دو مرتبه در روز تکرار کنید.

ژل آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا یکی از بهترین مواد برای مراقبت از پوست است که برای از بین بردن تبخال نیز تأثیر زیادی دارد. این ژل معروف قدرت ضدمیکروبی و ضدویروسی بالایی دارد و به این ترتیب می‌تواند از عملکرد عوامل بیماری‌زای بسیاری جلوگیری کند. علاوه براین، استفاده موضعی از ژل آلوئه ورا باعث افزایش روند ترمیم پوست شده و ایجاد جای زخم ناشی از جراحات را کاهش می‌دهد.

چه باید کرد؟

برای شروع، مقداری ژل آلوئه ورای تازه را روی محل تبخال بزنید. نیازی به شستن پوست نیست و می‌توانید روزانه دو تا سه مرتبه از این ژل استفاده کنید.

شیر

شیر سرشار از ماده‌ای به نام «لیزین» است که مانع از انتشار تبخال می‌شود. علاوه بر شیر، ماست نیز می‌تواند به صورت موضعی مؤثر باشد.

چه باید کرد؟

یک گلوله پنبه را به شیر آغشته کرده و روزانه چندین مرتبه به محل تبخال بزنید.

 

سرکه سیب

هدف از استفاده از سرکه سیب یا روش‌های دیگر خشک کردن تبخال قبل از انتشار گسترده آن و همچنین ضدعفونی کردن محل است. سرکه سیب باعث خشک شدن پوست و در نتیجه مقابله مؤثر با تبخال می‌شود.

چه باید کرد؟

کافی است به محض احساس نخستین علائم تبخال چند قطره سرکه سیب را به کمک پنبه روی پوست محل مورد نظر بزنید. این کار را در طول روز چندین مرتبه تکرار کنید.

آب لیموترش

لیموترش یک ضدعفونی‌کننده طبیعی و سرشار از ویتامین C است که برای مقابله با ویروس تبخال مؤثر عمل می‌کند.

چه باید کرد؟

سه مرتبه در روز چند قطره لیموترش را روی تبخال بزنید و منتظر خشک شدن تبخال باشید. همچنین توصیه می‌شود مقداری لیموترش را در آب ولرم حل کرده و میل کنید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شده و زودتر از شر این مزاحم بدشکل خلاص شوید.

جوش شیرین

جوش شیرین یکی از آن دست موادی است که همیشه باید در منزل داشته باشید. خواص بالای این پودر سفید در هر زمینه‌ای مشکل‌گشا است و برای خشک کردن تبخال نیز مؤثر عمل می‌کند.

چه باید کرد؟

یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را مقداری آب ولرم خمیر کنید. سپس روزانه دو مرتبه آن را روی تبخال قرار دهید و بعد از نیم ساعت بشویید.

چند توصیه کلی و جدی

یادتان باشد که تبخال مسری است و ویروس آن از بین نمی‌رود بلکه هر از گاهی سر باز می‌کند. بنابراین در مواقعی که دچار تبخال می‌شوید باید نکاتی را مدنظر داشته باشید:

. بعد از بهبودی، مسواک و هر وسیله دیگری که با تبخال در تماس بوده است را دور بیندازید.

. مکمل ویتامین C و زینک (روی) مصرف کنید.

استفاده موضعی از ژل آلوئه ورا باعث افزایش روند ترمیم پوست شده و ایجاد جای زخم ناشی از جراحات را کاهش می‌دهد

. لیوان و دیگر لوازم شخصی‌تان را با کسی به اشتراک نگذارید.

. دست به تبخال نزنید و تلاش نکنید تاول‌ها را بترکانید. صبور باشید و بدانید که از بین رفتن تبخال چند روز طول می‌کشد.

. روی لب‌هایتان بالم لب ضدآفتاب بزنید تا از اشعه‌ی آفتاب در امان باشد.

. دست‌هایتان را به طور مرتب شستشو دهید.

. دست‌هایتان را به چشم‌ها نزنید و اگر از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید بااحتیاط عمل کنید.

. به نوزادان و افرادی که سیستم ایمنی آسیب‌پذیری دارند نزدیک نشوید.

اگر با وجود رعایت بهداشت و استفاده از روش‌های طبیعی ذکر شده بعد از چند روز هیچ بهبودی در تبخالتان مشاهده نکردید به پزشک مراجعه کنید. متخصص پوست دارو و پمادهایی تجویز می‌کند که شما را از شر تبخال نجات می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.