۱۰ هزار فرزند بی‌ سرپرست در ایران / 16 هزار نفر در خانواده های جایگزین زندگی می کنند

فرزندخواندگی / وحید قبادی دانا در نشست شورای مشورتی فرزندان بهزیستی با اشاره به اینکه ۲۶ هزار نفر از فرزندان بهزیستی در سراسر کشور حضور دارند که حدود ۱۶ هزار نفر آنان در خانواده‌های جایگزین زندگی می‌کنند، گفت: ۱۰ هزار نفر دیگر نیز در ۳۳ شیرخوارگاه و ۵۵۰ مرکز شبه خانواده حضور دارند.

واگذاری 10 هزار کودک در طی 9 سال

به گزارش رکنا، وی با بیان اینکه در ۹ سال اخیر ۱۰ هزار کودک به خانواده‌های دارای شرایط مناسب واگذار شده‌اند، اظهارکرد: از طرح جامع حمایت از فرایند مستقل شدن فرزندان بالای ۱۸ سال بهزیستی نیز رونمایی شده است. این طرح شامل کمیسیون اشتغال، مسکن، ‌تحصیل، ازدواج، سلامت، ساختار اجتماعی و ... است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به اینکه وقتی سازمان بهزیستی تشکیل شد، عمده فرزندان در آسایشگاه‌ها حضور داشتند، اظهار کرد: اما طی این سال‌ها تلاش شد فرزندان دارای سرپرست غیر موثر به فرزندخواندگی بروند.

قبادی دانا ادامه داد: در سال‌های اخیر تلاش شد تا فرزندخواندگی تسهیل شود، همچنین در مواردی که این امکان فراهم نیست کوشیده‌ایم تا شرایط نگهداری در بهزیستی هم شبیه نگهداری در خانواده باشد. در حال حاضر مرکز شبه خانواده به این شکل هستند و در آن‌ها تعداد محدودی فرزند دریک آپارتمان کنار هم زندگی می‌کنند و به زندگی روزمره خود می پردازند.

استفاده از کلمه "مستقل شدن" به جای "ترخیص"

وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از کلمه «ترخیص» برای فرزندان بهزیستی واژه مناسبی نیست، توضیح داد: مگر فرزندان دیگر از خانواده ترخیص می‌شوند؟ بهتر از این پس به جای این کلمه از کلمه «مستقل شدن» استفاده کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: جلسات مشورتی با فرزندان بهزیستی نباید به شکل نمایشی، موسمی و تعارفی برگزار شود بلکه باید عملیاتی و اجرایی باشد و مدیران کل استان‌ها در این جلسات مشورتی شرکت کنند، برنامه ارائه دهند و برنامه‌های لازم را اجرایی کنند.

وی با بیان اینکه استان‌هایی که شورای مشورتی آنها تکمیل نیست شورای خود را تشکیل دهند، تاکید کرد: البته لازم نیست فرزندان ما حتماً تحصیلات بالا داشته باشند بلکه تمام فرزندان ما می‌توانند عضو شورای مشورتی باشند. حضور این افراد در شیرخوارگاه‌ها و مراکز نگهداری می‌تواند الهام‌بخش سایر فرزندان بهزیستی باشد.

تغییر سن جوانی در کشور

قبادی دانا با بیان اینکه سن جوانی در کشور از ۲۹ سالگی به ۳۵ سالگی تغییر کرده است، گفت: بنابراین برای فرزندان بهزیستی نیز تا این سن، دوران گذار به سمت مستقل شدن به شمار می‌رود.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه طرح جامعی برای مستقل شدن فرزندان طراحی شده است و امید است نتیجه عملی آن طی یک ماه آینده مشاهده شود، ادامه داد: توانمندسازی و اشتغال فرزندان باید در اولویت قرار گیرد. همچنین طرح‌های مهارت افزایی و استعدادیابی از سن سه سالگی و در شیرخوارگاه‌ها باید اجرایی شود.

در این مراسم روزبه حصاری - بازیگر نقش جواد در سریال بچه مهندس - نیز در جمع فرزندان بهزیستی حضور داشت. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.