شناسایی 10هزار خطر در پارکهای تهران
رکنا : رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت روز آتش نشانی درباره حوزه ایمنی پارک های تهران توضیح داد.
به گزارش رکنا ، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تنوع ماموریتهای آتشنشانان در سطح شهر تهران علاوه بر حوادث آتشسوزی در فضاهای مختلف شامل انواع حوادث شهری نظیر آوارهای ساختمانی، مقابله با مواد شیمیایی خطرناک، سقوط افراد، برقگرفتگی، محبوس شدگی و ... را شامل میشود، گفت: این موضوع سبب شده که کمیسیون سلامت شورای شهر تهران بر دو موضوع حوزه ایمنی و آتشنشانی طی دو سال فعالیت خود تمرکز ویژهای داشته باشد: نخست تلاش جهت بهبود شرایط محیط کاری و سلامت جسمی و روحی آتشنشانان با توجه به انواع فاکتورهای زیانآور در ماموریتهای شغلی آنهاست.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی انجام شده در حوزه ایمنی پارکهای شهر تهران گفت: ۱۰ هزار خطر در پارکهای شهر تهران شناسایی شده است.
زهرا صدراعظم نوری در یکصدوشصتوهفتمین جلسه شورای شهر تهران پیش از نطق پیش از دستور خود با اشاره به روز آتشنشان به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام اشاره کرد و افزود: روز هفتم مهرماه روز ملی آتشنشانی و ایمنی یادآور شهادت آتشنشانان شجاع کشور است. ضمن گرامیداشت این روز به همه نیروهای خدوم سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی کشور به ویژه شهر تهران که به تعبیری شهدای زنده زمان هستند تبریک میگویم و یاد آتشنشانان ایثارگر حادثه پلاسکو را گرامی میدارم.
وی افزود: امیدوارم با گسترش فرهنگ ایمنی و پیشگیری از حوادث بتوانیم به حفظ و صیانت از سرمایههای انسانی و کاهش خسارات مالی به شهروندان دست یابیم.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تنوع ماموریتهای آتشنشانان در سطح شهر تهران علاوه بر حوادث آتشسوزی در فضاهای مختلف شامل انواع حوادث شهری نظیر آوارهای ساختمانی، مقابله با مواد شیمیایی خطرناک، سقوط افراد، برقگرفتگی، محبوس شدگی و ... را شامل میشود، گفت: این موضوع سبب شده که کمیسیون سلامت شورای شهر تهران بر دو موضوع حوزه ایمنی و آتشنشانی طی دو سال فعالیت خود تمرکز ویژهای داشته باشد: نخست تلاش جهت بهبود شرایط محیط کاری و سلامت جسمی و روحی آتشنشانان با توجه به انواع فاکتورهای زیانآور در ماموریتهای شغلی آنهاست.
نوری تاکید کرد: جا دارد از اقدامات شهرداری تهران در توسعه ایستگاههای آتشنشانی، کاهش زمان رسیدن به حادثه و برنامهریزی جهت ارتقاء سطح تجهیزات فنی و تامین نیازهای پرسنل تبلیغ کنند. طی دوره جدید مدیریت شهری ۳۰۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صرف تجهیزات آتشنشانی شد و تعداد ایستگاهها به ۱۳۰ ایستگاه رسید. همچنین شش ایستگاه در دست احداث داریم.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: موضوع دوم تلاش برای کاهش نرخ وقوع حوادث آتشسوزی در فضاهای بسته ساختمانی و فضای باز شهری و پیشگیری از وقوع انواع حوادث محتمل برای شهروندان در تردد و استفاده از فضاهای عمومی شهر شامل بوستانها، فضای سبز، معابر و فضای پیادهروهاست.
وی با بیان اینکه ایمنی، سلامت و محیط زیست در عین غرابت با یکدیگر اموری تخصصی هستند، اظهار کرد: نظر به نوع نقشآفرینی شهرداری تهران در مدیریت شهری و در قبال شهروندان به نظر میرسد که از بین این سه مقوله مساله حفظ ایمنی شهروندان بیشتر از دو مقوله دیگر در راستای ماموریتهای شهرداری قرار دارد و لازم است که اهتمام بیشتری به این امر صورت گیرد.
نوری با اشاره به سند برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران گفت: شهرداری به عنوان مسئول اصلی حفظ ایمنی در فضاهای عمومی شهر موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی، شهر ساختار مدیریت ایمنی و بحران شهر تهران را بازنگری کند و شیوهنامه نظام مدیریت و بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران را با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تدوین کنند.
وی ادامه داد: در بررسیها پس از بازدید از ۱۵۰ پارک در مجموع ۱۰ هزار خطر شناسایی شده است. ۷۰۰۰ خطر در حوزه ایمنی و ۳۰۰۰ خطر در حوزه محیط زیست در این بازدیدها گزارش شده در این میان مخاطرات زیستی با ۶۵ درصد و در مخاطرات زیستی مواجه با برقگرفتگی با ۲۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. در حوزه مخاطرات زیستمحیطی استفاده نادرست از منابع مختلف آب، انرژی و آلودگی خاک و هوا، استفاده نادرست از منابع آبی در پارکها با ۳۹ درصد دارای بیشترین سهم بوده است.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در بررسی دیگری ایمنی کودکان در زمینهای بازی پارکهای شهری اعم از پارکهای محلی، ناحیهای، منتخب پنج منطقه شمالی، جنوب، مرکز، شرق و غرب تهران بررسی شده است، اظهار کرد: نتایج حاکی از آن است که بیش از ۶۸ درصد وسائل بازی پارکها میتواند مخاطرات و آسیبهایی را برای کودکان به همراه داشته باشد. همچنین نتایج مطالعات دیگری بر روی وضعیت ایمنی و محیط زیستی تعدادی از پارکهای تهران به ترتیب میزان مطلوبیت شاخص ایمنی را ۵۹.۲ درصد و ۵۲.۹ درصد نشان داده است.
نوری ادامه داد: به طور کلی ضعف ملاحظات ایمنی در سیستمهای برقی و مکانیکی، آبنماها و همچنین نبود امکانات مناسب بهداشتی و امدادی عمدهترین خطرات و مشکلاتی است که در سالهای اخیر حوادث ناگواری را متوجه کودکان و حتی بزرگسالان در پارکهای شهری کرده است. در حال حاضر نارسایی در آگاهی و ضعف در تخصیص بودجه کافی برای دستیابی به اهداف مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پارکها، وجود مراکز متعدد تصمیمگیری و فقدان هماهنگی در ساختار مدیریتی موجود، فقدان روشی کارآمد جهت نظارت منطقی بر نحوه عملکرد پیمانکاران و مهمتر از همه ضعف در بازرسیها عمدهترین چالشهای پیشرو است.
وی با بیان اینکه لزوم توجه به مقوله عمومی در راس امور خدمات از سوی مدیریت شهر در کلیه مراحل برنامهریزی، اجرا و نگهداری امری اجتنابناپذیر است، اظهار کرد: از سوی دیگر با وجود شناسایی ۱۱۷ الزام قانونی، آییننامه اجرایی و دستورالعمل و ۱۶ سازمان نهاد و سازمان متولی و مسئول در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست آسیبهای اجتماعی و مراکز کنترل و پیشگیری آسیبهای اجتماعی همچنان آسیبهای اساسی گریبان شهر و شهروندان را گرفته است. بازار تهران، انبار نفت شهران، تجهیزات فشار قوی بعثت، خطوط انتقال سوخت و ... از جمله مهمترین موضوعاتی است که لازم است به آنها رسیدگی شود.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از شهردار تهران میخواهم که احکام پیشبینی شده در برنامه پنج ساله سوم در حوزه ایمنی و افزایش تابآوری شهری به ویژه مواد ۸۷ و ۸۹ که به بازنگری در نظام بازرسی از فضاهای ساختمانی و بازنگری در ساختار اچ اسای شهرداری تهران تاکید دارد در اولویت توجه قرار گیرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر