غلامحسین اسماعیلی رئیس کل سابق دادگستری استان تهران بعد از ظهر امروز در مراسم تکریم خود با اشاره به اینکه 63 ماه توفیق خدمتگزاری در دادگستری استان تهران را داشته است، افزود: این 63 ماه پر فراز و نشیب با کمک همکاران توام با دستاوردهایی بود که از منظر خودم قابلیت ارائه به جامعه را دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از بزرگان و خودش تا قبل از پذیرش مسئولیت از تهران ظواهر جذاب، فریبنده، بزرگی و گستردگی‌اش را می‌شناخته‌اند افزود: این در حالی است که این استان معضلات و مشکلات فراوانی دارد؛ بخش‌های مختلف استان به خصوص دادگستری از جمله محرومترین‌ها هستند و شاهد یک عقب‌ماندگی و ساختاری نامتناسب هستیم. ادارات کل استان تحت تأثیر سایه سنگین رده‌های ملی قرار گرفتند و انسجام را در بین آنها شاهد نبوده و نیستیم.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه در استان تهران هر یک از ادارات به سلیقه خودش برای استان ساختار تعریف کرده است گفت: آموزش و پرورش، شهرداری، نیروی انتظامی، سپاه، بخش امنیتی هر یک ساختار خودشان را دارند که در کنار عقب‌ماندگی تهران کار را سخت و طاقت‌فرسا می‌کند.

اسماعیلی با اشاره به اینکه دادگستری در این جمع مستثنی است افزود: امر قضا اقتضای تمرکز در دادگستری را داشت و ستاد قضایی کشور جز هدایت و رهبری نقشی را ایفا نمی‌کرد. در رسیدگی‌های قضایی مداخله نمی‌کرد و البته قانون هم این اجازه را نمی‌داد. در ادارات کل استان تهران تنها اداره‌ای که ساختارش متناسب با مأموریت‌هایش بود فقط دادگستری است که البته در داخل دادگستری تهران شاهد یک ناهمگونی داخلی و جزیره‌ای بودن برخی از بخش‌ها هستیم که انشاءالله در مدیریت جدید رفع می‌شود.

وی سپس به ارائه آمار عملکرد خود در طول 63 ماه حضورش در دادگستری استان تهران پرداخت و گفت: در این مدت به 10 میلیون پرونده رسیدگی شد و اکنون سالانه 2.5 میلیون پرونده وارد دادگستری استان تهران می‌شود که از آغاز مسئولیت من رشد 40 درصدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه این پرونده‌ها را من رسیدگی نکردم افزود: همکاران قضایی، قضات خدوم، شریف، زحمت‌کش و پاکدامن به این پرونده‌ها رسیدگی کردند و من نقش پشتیبانی کننده، نظارتی و ستادی داشتم. مدعی‌ام که از معدود مدیران قضایی‌ هستم که در شعبه اول تجدیدنظر که ریاست آن برعهده رئیس کل دادگستری است معمولا تعدادی از پرونده‌ها را رسیدگی می‌کردم و علاوه بر آن بر پرونده‌های ماده 477 آئین دادرسی و 429 قانون مجازات نیز رسیدگی می‌کردم.

رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه با اشاره به اینکه گاهی 5 فقره از پرونده‌های دادگستری استان تهران از نظر حجم، تعداد شکات، تعداد متهمان و فرایند قضایی با کل حجم کار استان دیگر برابری می‌کند، گفت: در ابتدای مسئولیت من تهران 1590 قاضی داشت که با پیگیر‌ی‌های انجام شده و کارآموزان و سایر قضات استانهای دیگر 863 نفر قاضی به تهران منتقل شد اما در کنارن آن 626 نفر قاضی خروجی اعم از بازنشسته انتقال به دیوان عالی و... داشتیم و عملا 237 قاضی به جمع ما اضافه شده است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه با وجود رشد 40 درصدی آمار پرونده‌ها در استان تهران 15 درصد به تعداد قضات این استان اضافه شده است، تصریح کرد: از این حیث وضعیت امروز ما نسبت به روز آغاز مسئولیت من بغرنج‌تر شده است.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه بهترین، باسوادترین، باتجربه‌ترین، پاکدامن‌ترین و مقتدرترین قضات در استان تهران خدمت می‌کنند، تاکید کرد: در این سالها با روابط ناسالم به هیچ عنوان اغماض نکردیم و با عناصر متخلف برخورد انقلابی کردیم.

وی با اشاره به اینکه وضع امروز دادگستری مطلوب نیست و ادعا نمی‌کنم که دادگستری مطلوب تحویل آقای حشمتی می‌دهم افزود: من کوتاهی نکردم و توانم در این حد است، حداقل 16 ساعت در روز تمام پنج‌شنبه‌ها و نیمی از جمعه‌ها را مشغول کار بودم. من اینقدر توانستم کار کنم اما کارهای باقیمانده بسیار است.

اسماعیلی در خصوص مکانهای دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه در ابتدای حضورش دادگستری استان تهران 240 هزار متر زیربنای ملکی داشت و 60 درصد واحدها در اماکن امانی و استیجاری مستقر بودند، افزود: با تلاش و پیگیری موفق شدیم 213 هزار متر مربع به مجموعه املاک دادگستری استان تهران اضافه کنیم و با پایان یافتن مجموعه‌های در حال احداث که بخشی از آن تا پایان امسال و بخشی دیگر تا ابتدای سال 1400 به بهره‌برداری می‌رسد 200 هزار متر مربع دیگر به املاک اضافه می‌شود که البته باز هم به وضع مطلوب نخواهیم رسید چرا که گاهی 100 هزار متر بنا به ازای 20 تا 30 هزار متر واحد قبلی ساخته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه 120 واحد مسکونی سازمانی در تهران ساخته شده است، که به 300 واحد افزایش خواهد یافت گفت: البته این رقم هیچ تناسبی با 8 هزار عائله دادگستری تهران ندارد.

اسماعیلی در خصوص پذیریش سمت‌های جدید در قوه قضائیه گفت: من عهدی با رئیس قوه قضائیه داشتم و گفتم هر کجا، هر مسئولیتی زمین‌ماند من انجام می‌دهم جناب آقای محسنی اژه‌ای گفتند که دیگر نمی‌خواهند سخنگو باشند که البته ایشان استاد هستند و کسی نمی‌تواند جایشان را بگیرد اما من این مسئولیت را پذیرفتم. آقای بختیاری هم قرار نبود از قوه بروند، اما امر رهبر معظم انقلاب بود و بنابراین من هم به حوزه دیگری رفتم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.