در برابر بیت کوین ها نباید بی تفاوت بود
رکنا : رییس مرکز ملی فضای مجازی تصمیمگیری و اجرا درباره موضوع ارز دیجیتالی را برعهده دولت دانست.
به گزارش رکنا ، رییس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه تصمیمگیری و اجرا دربارهی موضوع ارز دیجیتالی برعهده دولت است، گفت: ما در مقابل یک امر واقعشده قرار گرفتیم و بنابراین بهتر است دولت این کار را از طریق مقرراتگذاری مناسب و هدایت، سازماندهی کند.
اگر چه در شرایط کنونی به استخراج بیتکوین به عنوان راهی برای درآمدزایی و ارزآوری نگاه میشود، اما در شرایطی که ضوابط مشخصی برای این کار وجود ندارد، اگر این روند به صورت زیرزمینی ادامه پیدا کند، نه تنها درآمدی نصیب دولت نخواهد کرد بلکه آماری هم از دخل و خرج آن به دست نمیآید.
موضوع ورود به عرصه ارزهای دیجیتالی داستان امروز و دیروز نیست و حتی در ایران هم علیرغم تعللهایی که وجود داشته و تاخیرهایی که ممکن است هنگام ورود یک فناوری جدید به کشور مواجه شود، نزدیک به دو سال میشود که استخراج این ارزها و در صدر آنها بیتکوین برای فعالان این حوزه مطرح شده است.
در چند ماه اخیر هم استخراج بیتکوین جنجالهای بیشتری به پا کرده است. از طرفی نبود قانون مشخص برای برخورد با فعالان این حوزه که از سوی بانک مرکزی فعالیتشان غیرقانونی اعلام شده و در مقابل آن دسته که استفاده از ارز دیجیتالی را راهی برای دور زدن تحریمها و ارزآوری میدانند و از طرف دیگر واکنش مسؤولان وزارت نیرو که افزایش مصرف برق را در فصل گرما به گردن استخراجکنندگان انداخته و هر روز یک مزرعه استخراج را با این ادعا شناسایی میکنند.
در این راستا سیدابوالحسن فیروزآبادی - رییس مرکز ملی فضای مجازی-درباره آخرین نتایج تصمیمگیری برای نحوه برخورد با ارز دیجیتال گفت: ما تصمیمگیری و اجرا دربارهی این موضوع را بر عهده دولت گذاشتیم و دولت باید ببیند توانایی اجرای این کار را دارد یا ندارد.
وی ادامه داد: در داخل دولت اختلافاتی در این باره وجود داشت؛ وزارت نیرو معتقد است نمیتواند بخش این بخش از صنعت را تامین کند و یا این قسمت از فعالیتهای اقتصادی را صنعت نمیداند و اینها اختلاف نظرهایی است که امیدواریم در کمیسیون اقتصادی دولت به نتیجه برسد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به پیشنهاد استخراج ارز دیجیتال در ساعات غیرپیک مصرف برق بیان کرد: در ساعات غیرپیک میتوان این کار را کرد، یا به کسانی که نیروگاه دارند این امکان داده شود که در اضافه ظرفیت خود این کار را ساماندهی کنند و یا میشود برای استخراج، تعرفه خاص برق گذاشت؛ راههای مختلفی وجود دارد.
فیروزآبادی همچنین خاطرنشان کرد: معتقدم ما در مقابل یک امر واقعشده قرار گرفتیم و آن این است که تعداد زیادی وارد کشور شده و چه بخواهیم و چه نخواهیم تعداد دیگری هم وارد خواهد شد؛ بنابراین بهتر است دولت به صورت جدی احساس مسوولیت کرده و این کار را از طریق مقرراتگذاری مناسب و هدایت، سازماندهی کند.
البته اخیرا همایون حائری - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی - با اشاره به تصویب نرخ صادراتی برق برای بیتکوین، گفت: آن چیزی که برای وزارت نیرو مهم است، بحث قیمت استخراج ارز مجازی است. دستگاههای ماینر انرژی زیادی مصرف میکنند و استهلاک بالایی دارند. برای ارز مجازی نرخ صادراتی در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب و مطرح شده و در انتظار تصویب هیات دولت است.
اگرچه به نظر میرسد وزارت نیرو هم تصمیم خود را برای همکاری با استخراجکنندگان ارز گرفته است، اما تا پیش از این اعلام شده بود که فعالیت و معامله در حوزه رمزارزها بر اساس اعلام بانک مرکزی غیرمجاز است و با متعاملان آن برخورد میشود و از طرفی صرافیها هم مجاز به فعالیت در این زمینه نیستند؛ تا اینکه اخیرا اعلام شده که ساز و کار تولید رمزارز قرار است هفته آینده در دولت بررسی شود.
این موضوع را رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرده است، هرچند که در روزهای گذشته فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز به این موضوع اشاره کرده و گفته بود که سازوکار استخراج رمزارزها در حال نهایی شدن است.
بنا بر اطلاعات ارائه شده، استخراج رمزارزها در کمیسیون اقتصادی دولت به عنوان یک صنعت شناخته و پیشنهاد شده است که برق مصرفی آن با تعرفه متوسط صادراتی محاسبه شود، البته محدودیتهایی برای استفاده از این دستگاهها در زمان اوح مصرف برق نیز پیشبینی شده است که گمان میرود این ساز و کار تا هفته آینده نهایی شود.
قرار است برای این امر مجوزهای مربوطه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شود و این درحالی است که اکنون استفاده از این رمزارزها در بسیاری از کشورها ممنوع است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر