شیوه هاى نوین جلب مشارکت برای حمایت از فرزندان محک:
بازار «محک در عطر و طعم قدیم» در عودلاجان برگزار شد
رکنا: تدارکات اجرایی بازار «محک در عطر و طعم قدیم» با همکاری شهرداری منطقه 12 و همت 300 داوطلب در 3 ماه انجام و در 14 تیر با حضور سعید قدس بنیانگذار محک، علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 و آراسب احمدیان، مدیرعامل مؤسسه خیریه محک برگزار شد.
به گزارش رکنا، در روز گرم تیرماهى تهران، خانه دبیرالملک در محله قدیمى عودلاجان شاهد برگزاری بازار خیریه محک بود که در برگزارى آن شهرداری تهران به عنوان متولی امور فرهنگی و خدماتی، و فعالان اقتصادی، این مؤسسه خیریه را همراهى کردند. این خانه تاریخی روز جمعه (14 تیر) خاطرهای از مهربانی و نوع دوستی را با حضور نیکوکاران و همراهان همیشگی کودکان مبتلا به سرطان در حافظه خود ثبت کرد. بازار «محک در عطر و طعم قدیم» برگزار شد تا گرمای تابستان در خنکای همدلی برای حمایت بیش از ١٩ هزار کودک در حال درمان محک رنگ ببازد. این بازار به دلیل برگزار شدن در فضایی خارج از مؤسسه خیریه محک پس از سالها، نوعی اقدامی بدیع در برگزاری بازارهای این مؤسسه به عنوانی یکی از قدیمیترین راههای عوایدزایی محک بود که بسیار هم مورد توجه نیکوکاران قرار گرفت.
مدیر عامل محک: در مسیر سخت تأمین هزینههای دارو و درمان سعی در نوآور بودن داریم
آراسب احمدیان مدیرعامل محک در توضیح نحوه برگزاری بازارهای محک طی سالهای گذشته اذعان داشت: «محک در 28 سال فعالیت خود تنها به کمکهای مالی نیکوکاران برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و تأمین هزینههای درمان آنها متکی بوده است. طبیعتاً این امر نیازمند آن است که محک در قلب اجتماع حضور داشته باشد و با مردم رابطه برقرار کند که این مهم با اشکال مختلفی نظیر جشن «قلکهای کوچک و آرزوهای بزرگ»، بازارها و برنامههای روزی با محک محقق میشود.»
وی افزود: «امروز در خانه دبیرالملک شاهد برنامه مشترک شکل گرفته بین شهرداری تهران که متولی امور فرهنگی و خدماتی این شهر است و مؤسسه خیریه محک و چند فعال اقتصادی هستیم. در این روز فضایی برای ساختن یک جمعه خوب برای مردم تهران، در یکی از ساختمانهای تاریخی شهرمان با نیت نیک کمک به کودکان مبتلا به سرطان ایران زمین فراهم ساختهایم.»
احمدیان تصریح کرد: «تأمین هزینههای دارو و درمان بیش از 19 هزار کودک مبتلا به سرطان تحت درمان در سراسر ایران با قیمت سرسامآور دارو بسیار سنگین است و نیازمند روشهای جدید جلب مشارکت مردمی است که محک برای پیدا کردن این روشها خلاقیت زیادی به خرج میدهد. محک به دنبال این روشهای نوآورانه است تا علاوه بر حمایت از فرزندانش الگویی برای عملکرد سایر مؤسسات خیریه باشد.»
مدیرعامل محک ضمن مثبت ارزیابی کردن حضور و استقبال نیکوکاران از این بازارچه با اشاره به شعر آغازین اساسنامه محک ادامه داد: «ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید، هم مگر لطف شما پیش نهد گامی چند. در تمام 28 سال فعالیت این مؤسسه خیریه، لطف مردم، گام پیش گذاشته و موفقیت امروز حاصل یک حرکت اجتماعی بزرگ در کشورمان است.»
وی ضمن قدرانی از انجام مسئولیت اجتماعی فعالان اقتصادی حامی بازار عنوان کرد: «بسیار ارزشمند است که محک از یک ظرفیت اجتماعی و فرهنگی برای ارتباط با مردم استفاده میکند و مردم ضمن لذت بردن از این فضا، فرزندان محک را برای ادامه درمانشان یاری میکنند. در این میان مسئولیت اجتماعی شرکتهای حامی بازار نیز به بهترین شکل انجام میشود. البته شهرداری منطقه 12 گامی فراتر از یک مسئولیت اجتماعی برداشته و این مجموعه به انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی یک نگاه وظیفهای داشته و آن را در برنامههای خود قرار داده است.»
بنیانگذار محک: ارائه کیفیت بالا، مشارکت فعالان اقتصادی و انجام فعالیتهای فرهنگی، انتظار نیکوکاران از بازارهای محک است
سعیده قدس، بنیانگذار محک برگزاری بازارهای خیریه را یکی از قدیمیترین و ابتداییترین راههای ارتباطی این مؤسسه با نیکوکاران از گذشته دانست و گفت: «28 سال پیش برگزاری بازارها اولین راه عوایدزایی بود که در زمان جنگ به پشتوانه تلاش و همت داوطلبان محک برگزار میشدند. نیکوکاران ارتباط بسیار خوبی با بازارهای محک برقرار کردند و در کنار هدف غایی ما که حمایت از کودک مبتلا به سرطان است از بازارها انتظار ارائه کیفیت بالا، قیمت مناسب، مشارکت فعالان اقتصادی و انجام فعالیت فرهنگی دارند.»
شهردار منطقه 12: محک، مظهر فرهنگ انساندوستی و خیرخواهی ایرانیان است
علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 در پاسخ به دلایل همکاری شهرداری این منطقه با مؤسسه خیریه محک گفت: «باور بر این موضوع که اتفاقات اثرگذار در هر شهری با تکیه بر مردم انجام میشود، باوری است که هر مدیر و مسئولی را در کارها و برنامههایش موفقتر میکند. بر همین اساس ما هم معتقدیم نهادهای مردمی که با نیتهای خیر و انساندوستانه فعالیت میکنند به همراهی و همدلی مسئولان نیازمندند.»
وی ادامه داد: «مؤسسه خیریه محک آوازه جهانی دارد و سطح مشارکت شهری و شهروندی در آن بسیار بالاست؛ برای ما افتخاری است که در منطقه 12 به عنوان قلب تاریخی تهران پایگاهی باشیم برای تحقق نیتهای خیرخواهانه و همنوعدوستانه محک و نیکوکارانی که میخواهند و انتخاب کردهاند که از کودکان مبتلا به سرطان حمایت کنند.»
سعادتی با اشاره به حمایت شهرداری منطقه 12 از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی جهت انجام امور خیریه اذعان داشت: «منطقه 12 پایگاهی برای جلب حمایت مشارکتهای مردمی و اطلاعرسانی به مردم برای انجام امور خیر و داوطلبانه است.»
وی تلاقی دغدغههای شهرداری تهران در توسعه گردشگری و اطلاعرسانی در مورد بافت تاریخی تهران قدیم را با فعالیتهای مؤسسه خیریه محک مثبت ارزیابی و تصریح کرد: «عموماً بافت تاریخی در شهرهای همتراز تهران، ویترین شهر به شمار میرود که در این ویترین تمامی ظرفیتهای هویتی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی وجود دارد؛ یکی از این ظرفیتها، انجام فعالیتهای خیرخواهانه و داوطلبانه است.»
سعادتی افزود: «ما در ویترین شهر نیاز به آشنا کردن مردم تهران و همچنین گردشگرهای داخلی و خارجی با نیتها و فعالیتهای خیرخواهانه فرهنگ ایرانی داریم، در نتیجه حضور مؤسسه محک در منطقه تاریخی تهران بسیار مهم است و یکی از مظاهر هویتی و فرهنگی ایرانیان را که انساندوستی و خیرخواهی است را به نمایش میگذارد.»
کاظمى دینان: بازاری متفاوت با هدف تغییر و تحول شیوههای ارتباط با مردم
دکتر سید غلامرضا کاظمی دینان، استاد دانشگاه در حوزه علوم ارتباطات، در خصوص تفاوت بازار «محک در عطر و طعم قدیم» با سایر بازارهای خیریه گفت: «همیشه دیدهایم که مؤسسات خیریه در محوطهای که خودشان در اختیار دارند بازاری ایجاد میکنند. اما این بار محک با برگزاری بازار در محله عودلاجان باعث شد تا نیکوکاران علاوه بر کمک به کودکان مبتلا به سرطان با زیباییهای این منطقه از تهران نیز آشنا شوند.»
مشاور رئیس کل بانک مرکزی ایران افزود: «من معتقدم که محک در مسیر درستی گام برداشته و آن ایجاد تغییر و تحول در شیوههای ارتباط با مردم و جلب مشارکت آنها در تأمین هزینههای دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان است. این بازار بعد از مدتها بازارهای تهران قدیم را به خاطرم آورد. من به عنوان عضوی از این خانواده بزرگ قدمهای نیکوکاران را در این بازار ارج مینهم و قدردان حمایتشان از فرزندان این مرزو بوم هستم.»
بازار «محک در عطر و طعم قدیم» با فعالیت غرفه های سرگرمی، بازی، نقاشی کودکان، غذاهای سنتی ایران، نوشیدنیهای سنتی و عرقیجات گیاهی، ادویه، تنقلات و شیرینی همچنین صنایع دستی و البسه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و کلیه عواید حاصل از بلیط فروشی و خرید محصولات این بازار برای تأمین هزینه دارو و درمان کودکان مبتلابه سرطان صرف خواهد شد که به منظور رعایت اصل شفافیت که از اصول بنیادین محک در برابر اعتماد نیکوکاران است، مبلغ آن تا چند روز دیگر در وبسایت محک درج خواهدشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر