به‌گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، سید محمد بطحایی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی اظهارکرد: برای کاهش این نوع از آسیب‌های اجتماعی، باید برنامه‌های آموزشی و تربیتی در مدارس لحاظ شود. همچنین برای آشنایی دانش‌آموزان با علوم دینی، تلاش می‌کنیم که در بخشی از مدارس، برخی علوم حوزوی به دانش‌آموزان ارائه شود تا دانش‌آموزان علاقه‌مند پس از آشنایی با آن وارد حوزه‌های علمیه شوند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ضروری است تا دستگاه آموزش و پرورش بیش از پیش از رهنمودهای مراجع در امر تعلیم و تربیت بهره‌مند شوند. بطحایی گفت: طرحی را با مشارکت سازمان اوقاف شروع خواهیم کرد که طی آن در برخی مدارس مستعد یک مرکز حوزه دانش‌آموزی برای علاقه‌مندان ایجاد شود؛ بنابراین برخی دروس حوزوی در مدارس ارائه می‌شود و می‌توان درآینده بتدریج آن را توسعه داد. وی در خصوص حذف تکلیف شب افزود: تکالیف حافظه محور به تکالیف مهارت محور تغییر کرده است لذا با اجرای این طرح دانش‌آموزان با انجام تکالیف مهارتی آنچه را نیاز دارند می‌آموزند. بطحایی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قم اظهار کرد: برای کاهش آمار مراجعات به دادگستری و جرم در جامعه باید روی فرزندانمان در مدارس سرمایه‌گذاری کنیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: تغییر نگاه به تکلیف شب دانش‌آموزان در ایام نوروز از سنتی به مهارت محور از جمله اولویت‌های این وزارتخانه است.به‌گزارش ایرنا، بطحایی افزود: این موضوع به معنای این نیست که دانش‌آموزان در ایام تعطیلات هیچ تکلیفی نداشته باشند بلکه رویکرد آموزش و پرورش به تکالیف مهارت محور، آشنایی آنان با مسائل اجتماعی، خانوادگی و مهارت‌های لازم در این زمینه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه برخی مراجع عظام تقلید همچنان نگرانی‌هایی در حوزه اجرای سند 2030 در مدارس کشور دارند، گفت: به صراحت اعلام می‌کنم که این سند به هیچ عنوان در مدارس کشور اجرا نمی‌شود.بطحایی افزود: تیم ناظری به‌صورت متمرکز برای رصد این موارد در آموزش و پرورش ایجاد شده و به‌صورت مستمر پیگیر این موضوع و گزارش‌های واصله در این زمینه است. وی اظهار کرد: در دیدار با مراجع عظام تقلید، برخی از آنان نگرانی‌هایی مبنی بر اجرای این سند در مدارس کشور بدون اطلاع و به دور از نظام نظارتی وزارت آموزش و پرورش داشتند که در این زمینه اعلام کردیم این وزارتخانه در رسیدگی و برخورد با این تخلفات با سرعت عمل می‌کند. بطحایی ادامه داد: خدمت مراجع معظم تقلید اعلام کردیم که مستندات و گزارش های مردمی پیرامون اجرای سند 2030 در مدارس کشور که در اختیار ایشان قرار می‌گیرد به این تیم ابلاغ تا با سرعت پیگیری شود و اگر تخلفی در این زمینه شناسایی شود با قاطعیت جلوی آن را می‌گیریم.

دشمنان به آموزش و پرورش چشم دوخته‌اند

آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: الحمدلله از دغدغه‌ها آگاه هستید و به راه حل‌ها اندیشیده اید و برایتان آرزوی توفیق داریم. این مرجع عالیقدر با اشاره به اینکه در انتخاب برنامه‌ها، محتوای آموزشی و معلمان باید به طور همزمان دقت شود، اظهار کرد: دشمنان اغلب به آموزش و پرورش چشم دوخته‌اند تا بتوانند اهداف خود را محقق کنند لذا مراقبت از دانش‌آموزان بسیار اهمیت دارد. وی اضافه کرد: برنامه‌ها، کتاب‌ها و استادان هرسه مورد باید با هم اصلاح شود تا آموزش و پرورش اصلاح شود لذا باید گروه‌هایی بر این سه مورد، نظارت داشته باشند زیرا اگر برنامه خوب باشد اما کتاب مطلوب نباشد یا برعکس، اهداف تعلیم و تربیت محقق نمی‌شود. آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین بر استفاده بیشتر از ظرفیت حوزه‌های علمیه تأکید کرد و ادامه داد: فعالیت‌های غیر کلاسی مانند حضور دانش‌آموزان در همایش‌ها و اردوها می‌تواند در تأثیر بیشتر تربیت مؤثر باشد.

ریشه‌های تربیتی را با تربیت اسلامی آمیخته کنید

آیت‌الله نوری همدانی نیز در دیدار با وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه گام اول برنامه تعلیم و تربیت است که باید برنامه‌ریزی آن از قرآن و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) نشأت بگیرد، گفت: ریشه‌های تربیتی را با تربیت اسلامی آمیخته کنید.

آیت‌الله نوری همدانی، مسأله دوم را معلم و استاد عنوان کرد و گفت: در قرآن کریم خداوند متعال در سوره عبس می‌فرماید: «هر انسانی به غذای خود توجه کند که چه قدرتی آن را از خاک به وجود آورده.» این ظاهر آیه است؛ اما باطن آیه، به گفته امام جعفر صادق (علیه السلام) این است که هر انسانی ببیند علم را از که می‌گیرد.

استاد بسیار اثر دارد و باید استادانی متدین و باسواد داشته باشیم.

وی سومین نکته را شاگردهای تربیت‌پذیر دانست و افزود: روح تربیت‌پذیری را باید در دانش‌آموزان به وجود آوریم.

در مسیر علم طوری گام برداریم که جهان به دنبال ما باشد

یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: باید به گونه‌ای در مسیر رشد علم و دانش و نیز آموزش و پرورش قدم برداریم که جامعه جهانی نیازمند ما باشد نه اینکه ما به‌دنبال دانش آنها برویم. آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی در دیدار با وزیر آموزش و پرورش که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، ضمن بیان اینکه آموزش و تربیت قشر جوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار کرد: آموزش و پرورش با همه تلاش‌ها در این زمینه اما باید با نگاه ویژه و حساس‌تر این مسئولیت را انجام دهد. وی بیان کرد: اینکه شخص وزیر درک درستی از مسأله و اهمیت آموزش و پرورش دارد جای بسی خرسندی است ولی کافی نیست و باید با عمل و تلاش بیشتر در جامعه نمود داشته باشد. وی با اشاره به اینکه هرچه در مسیر تعلیم و تربیت تلاش شود اجر این کار در نزد خداوند محفوظ خواهد ماند، گفت: فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی که آموزش و پرورش در مدارس انجام می‌دهد بسیار مفید است و جای تشکر دارد.

ما نباید ارتباط با جهان را قطع کنیم

یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه فضای مجازی آسیب‌هایی را متوجه دانش‌آموزان می‌کند، افزود: فضای مجازی نباید رها باشد و آموزش و پرورش در این زمینه مسئولیت سنگینی دارد. آیت‌الله جعفر سبحانی در دیدار وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) خود معلم اخلاق بوده است، اظهار داشت: معلمان ما نیز باید خود را به سجایای اخلاقی مجهز کنند تا بتوانند در تربیت دانش‌آموزان موفق باشند. وی بیان داشت: معلمان می‌بایست به‌صورت عملی اسوه و الگوی اخلاق باشند به همین دلیل آموزش و پرورش می‌بایست در انتخاب معلمان و همچنین محتوای آموزشی دقت لازم را داشته باشد. آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه ما نباید ارتباط با جهان را قطع کنیم افزود: در عین حال باید به این موضوع هم توجه داشت که هر کشوری فرهنگ و آموزه‌های مخصوص خود را دارد که آنان را باید رعایت کند. وی افزود: آموزش و پرورش نسبت به تربیت دانش‌آموزان مسئول است چرا که دانش‌آموزان امانت‌هایی در دست این وزارتخانه هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.