به گزارش رکنا، مهرداد عسگریان معاون میراث فرهنگی این اداره در زنجان گفت: مالک این مجموعه با تخریب حداقل ۵ باب حجره سعی در از بین بردن سرقفلی‌های موجود در این سرا داشته و در حال حاضر سرا را به پارکینگ ماشین‌ها تبدیل کرده است که عبور و مرور خودرو و لرزش‌های ناشی از آن، برای بنا مخاطره آمیز است.

وی ادامه داد: علی رغم تذکر‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان مبنی بر ممنوعیت تخریب رواق آجری این سرا، وی اقدام به تخریب بخشی از رواق این مجموعه نموده است این در حالی است که در مورخه هشتم فرودین ماه سالجاری طی نامه‌ای به شماره ۱۳/۱۳۰/۹۷۲ به مالک ابلاغ شد که رواق مذکور در حالت عادی و در صورت حذف عوامل مخل، ایستا و پایدار بوده است، اما در صورتی که در معرض لرزش‌های ناخواسته و ممتد مانند عبور و مرور وسایط نقلیه یا ضربه و برخورد غیر معمول با پایه‌های آجری و ... قرار گیرد احتمال ریزش یا تخریب خواهد داشت؛ لذا در صورت بهره برداری ضروروی است که در کوتاه مدت اقدام به ایمن سازی و رفع خطر احتمالی به صورت شمع گذاری نماید و در فرصت مناسب نیز آثار واقع در پلاک فوق تعمیر و مرمت اساسی شود.

عسگریان تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی یک دستگاه نظارتی است و در عین اینکه در مرمت بنا‌ها و آثار تاریخی ثبتی مالک می‌تواند از مشارکت ۵۰ درصدی میراث فرهنگی استفاده نماید. حتی اگر مالک اسطاعت مالی تعمیر نداشته باشد نیز شهرداری در صورت وجود خطر با ضوابطی اقدام به تعمیر می‌نماید.

معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی زنجان گفت: علی رغم تمامی این نامه نگاری‌ها و تذکرات و ایستا و پایدار بودن رواق مذکور باز هم مالک اقدام به تخریب بخشی از این رواق و حجره‌های پشت سر آن نموده است و طرح دعوی میراث فرهنگی علیه مالک این کاروانسرا صورت گرفته است.

این مسئول خاطر نشان کرد: ساماندهی وضعیت چنین بنا‌هایی به تنهایی از عهده میراث خارج است و شهرداری و نیروی انتظامی نیز باید در این موارد همکاری نمایند.

عسگریان با اشاره به ثبت مجموعه بازار زنجان در فهرست آثار ملی، افزود: بازار زنجان به شماره ۱۴۴۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و سرا‌ها و کاروانسرا‌ها نیز جزء مجموعه بازار زنجان بوده و در فهرست آثار ملی قرار دارند. از اینرو کلیه ضوابط بنا‌های ثبتی برای آن‌ها نیز صادق است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید