ایران بالاترین پرت آب و انرژی را دارد / مسائل آبی را امنیتی نکنیم
رکنا: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین پرت آب و انرژی را دارد، یعنی در استفاده از آب و انرژی کم بازدهترین ملل جهان هستیم.
به گزارش رکنا، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای اداری استان لرستان گفت: واقعیت این است که مردمان امروز کره زمین امانتداران خوبی نیستند و مصرف بیش از حد موجب شده امانت نسلهای بعد نابود شود.
وی افزود: اثرات تخریبی تغییر اقلیم بیشترین تأثیر در دنیا را بر روی ایران گذاشته است و در کنار آن توسعه نامتوازن تأثیرات بدی به همراه داشته است.
رئیس سازمان محیطزیست عنوان کرد: چند دهه قبل ورود تکنولوژی و نداشتن فرهنگ استفاده از تکنولوژی ما را به کشورهای تخریب کننده محیطزیست تبدیل کرد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه با 3 هزار محیطبان امکان حفاظت از منابع زیستمحیطی وجود نداشته و 80 میلیون ایرانی باید محیطبان باشند، بیان کرد: مقام معظم رهبری دغدغه فراوانی نسبت به محیطزیست دارند که بنده با توجه به شرایط موجود سرباز خوبی برای ایشان در بحث محیطزیست نیستیم.
وی به کنوانسیون پاریس اشاره و بیان داشت: بنا بر کنوانسیون پاریس در سال 1409 باید 72 میلیون تن کاهش تولید کربن داشته باشیم در حالی که رهبر معظم انقلاب تأکیددارند در آن زمان بیش از 720 میلیون تن کربن یعنی 10 برابر میزان مطرحشده باید کاهش در تولید کربن داشته باشیم.
کلانتری در ادامه با بیان اینکه امروز ایران اولین قربانی جهانی در مقابل تغییر اقلیم است، اظهار داشت: جامعه جهانی خود را موظف کرده که 20 درصد از آبهای تجدید پذیر استفاده کنید تا محیطزیست امن باشد که این میزان در کشورهای خشک با پذیرش ریسک 40 درصد است اما در ایران سال گذشته با وجود 77 میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیرموجود، شاهد استفاده از 95 میلیارد مترمکعب بودیم که این یعنی از 122 درصد آبهای تجدید پذیر استفاده کردهایم.
رئیس سازمان محیطزیست گفت: ما اصلاح ساختار زیربنایی در حوزه محیطزیست نیاز داریم چراکه سیاستهای کلان ما را 3 هزار محیطبان نمیتوانند تصویب و اجرا کنند.
کلانتری گفت: سال گذشته با وجود استفاده از حدود 120 درصد از آبهای تجدید پذیر 40 درصد کالاهای اساسی را از خارج وارد کردیم در حالی که باید 95 درصد کالا را در داخل تولید کنیم.
وی تصریح کرد: با این شرایط باید حدود 36 میلیارد مترمکعب آب دیگر استفاده شود تا بتوان میزان تولید کالاهای اساسی در داخل را به حد استاندارد و برآورد شده رساند.
وی با بیان اینکه بهرهوری انرژی ما بهشدت پایین است تاکید کرد: امروز کشور آلمان 40 درصد انرژی خود را با استفاده از باد تأمین میکند.
رئیس سازمان محیطزیست تأکید کرد: از انجمنهای مردمنهاد میخواهیم یک مقدار از محیطزیست فراتر آمده و به محیط طبیعی ورد پیدا کنند چراکه بدون کمک مردم نمیتوانیم کاری انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نباید همهچیز را امنیتی کرد، گفت: نباید مسائلی مانند آب را امنیتی کنیم و باید به مردم توضیح دهیم که چقدر آب مصرف میشود و چقدر باید مصرف کنیم.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه قوانین موجود با هم در تضاد هستند، عنوان کرد: نباید به هر قسمت هر کالاهای با هر مصرف کالایی که میخواهیم تولید کنیم چنانکه رهبر معظم انقلاب بر حفظ محیط زیست تأکید ویژه دارند.
وی یادآور شد: با توجه به آلودگی موجود در تیر ماه تهران باید 6 تا 7 روز تعطیل میشد.
کلانتری تأکید کرد: برای سیاستگذاریهای زیستمحیطی باید اصلاح ساختار داشته باشیم.
وی عنوان کرد: وقتی مقام معظم رهبری را میبینم خجالت میکشم چراکه ما با برنامهها و آرزوهای ایشان در بحث محیطزیست فاصله بسیار زیادی داریم.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه ما امانتداران خوبی برای نسل بعد نیستیم، اظهار کرد: مگر توسعه پایدار چه بدی به ما کرده که باید آن را زیر پا بگذاریم.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
سلام دقت نکردن در وارد کردن وسایلی که کمتر کشوری وارد میکند وپر مصرف .دیگر همین میشود هم پول ملت هدر میرود هم منابع خدادادی