دنبال پولپاشی در پرداخت تسهیلات نیستیم
رکنا: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به هیچ وجه هدف ما از پرداخت تسهیلات فراگیر و اشتغال روستایی، پولپاشی نیست بلکه درصدد ایجاد اشتغال واقعی با تامین منابع مورد نیاز و زیرساختهای کافی هستیم.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، علی ربیعی در مراسم افتتاح کارگاه قالیبافی آذرخش شهرستان کوثر اظهار کرد: ما برخلاف دورههای گذشته دنبال پول توزیع کردن برای ایجاد اشتغال نیستیم چراکه در هیچ جای دنیا با پرداخت منابع مالی اشتغال ایجاد نمیکنند، بلکه هدف ما ایجاد فضای کسب و کار مناسب و همچنین بهرهگیری از منابع متعدد است تا یک شغل پایدار فراهم آید.
وی با بیان اینکه از سالهای گذشته ما سیاست تولید داشتهایم اما سیاست اشتغال نداشتیم، خاطرنشان کرد: باید در کشور به مراحل پیشین و پسین ایجاد شغل توجه کنیم و تنها این نباشد که از بانک انتظار پرداخت تسهیلات داشته باشیم بلکه باید به عوامل و زنجیره تولید بها دهیم و سعی کنیم در این زمینه خودکفا عمل کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضرورت احیای صنعت نوغانداری را در کشور یادآور شد و افزود: لزومی ندارد که ما برای واردات ابریشم میلیونها تومان هزینه کنیم، در حالی که استان گیلان مرکز تولید نوغان در کشور است و قرار شده با همکاری جهاد کشاورزی و در قالب طرحهای احیای صنایع ریشهدار در کشور، صنعت نوغانداری نیز رونق مجدد پیدا کند.
ربیعی بیان کرد: در ایجاد اشتغال روستایی و افزایش مهارت نیروی کار در مناطق محروم و روستایی قرار است سازمان فنی و حرفهای نسبت به آموزش نیروهای بیکار اقدام کرده و تنها کار اشتغال را معطوف به پرداخت تسهیلات نکنیم بلکه در یک زنجیره ارزشمند اشتغال مولد در کنار شکلگیری بازار Store عرضه مناسب فراهم آید.
وی با قدردانی از همکاریها و همدلی مسئولان استانی و شهرستانی در حمایت از فرصتهای اشتغال برای جویندگان کار در این مناطق تصریح کرد: بنده دست سرمایهگذارانی که در عرصههای مختلف تولید و صنعت فرصت و زمینه اشتغال افراد بیکار را فراهم میآورند، میبوسم و بر این باورم در این حوزه باید یک نگاه اخلاقی و انسانی را نیز همراه با نگاه اقتصادی مدنظر قرار دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: استان اردبیل و شهرستان کوثر با داشتن چنین مسئولان و نماینده پرتلاش باید بیش از گذشته امیدوار به بازگشایی در مسیر اشتغال و رونق اقتصادی باشند و ما نیز به نوبه خود در این زمینه همراهی خود را در رونقبخشی به فعالیتهای اقتصادی و اشتغال انجام میدهیم.
او گفت: ما در کشور ۱۰۰۰ روستای کانونی پیشرو و پیشتاز در حوزه اشتغال را شناسایی کردیم که کار پایلوت در ۵۰۰۰ روستا شروع شده است.
ربیعی اظهار کرد: ما با حمایت از زنجیره اشتغال روستایی تلاش میکنیم تا در کشور به تقویت روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان کمک کنیم، به طوری که در شهرهای اشتغالزا در حوزه گردشگری خدمات و کشاورزی حمایت همه جانبه را انجام میدهیم.
وی تنوع رشتههای اشتغال روستایی را با ورود و استقبال خود روستائیان از این طرحها یادآور شد و خاطرنشان کرد: نمونهای از این طرحها را در قالب بومگردی روستایی در بخش گردشگری شاهدیم که در اکثر استانهای کشور چنین طرحهایی در مناطق روستایی در حال انجام است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بانکهای عامل همکاری خوبی را در پرداخت تسهیلات این حوزه انجام میدهند، افزود: نباید بانکها را متهم به عدم پرداخت تسهیلات کنیم بلکه جلوتر از بانکها در پرداخت تسهیلات باید زنجیره اشتغال نظیر مهارتآموزی، بازاریابی و همچنین صادرات خارجی هدفگذاری شود تا به تناسب توان اشتغال کارگاهها و واحدهای تولیدی بانکها نیز در پرداخت تسهیلات پیشقدم شوند.
ربیعی ضرورت اصلاح رویه غلط پرداخت تسهیلات در همان گام اول را یادآور شد و گفت: لزومی ندارد که سرمایهگذار و یا کارفرما در همان قدم اول تسهیلات را گرفته سپس بخواهد اشتغال ایجاد کند، در حالی که در گام اول باید طرح و نیروهای موردنیاز آن مورد ارزیابی قرار گرفته تا زمینه اشتغال تدریجی در فازهای مختلف ایجاد شود.
وی با اشاره به راهاندازی کارگاه تولید فرش در شهرستان محروم کوثر اظهار کرد: در همین شهرستان یک سرمایهگذار فعال در بخش تولید فرش دستبافت با سرمایه اولیه خود ورود پیدا کرده تا بعد از شکلگیری مراحل اولیه زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر در این کارگاه فراهم آمده و قطعا در مراحل بعد این سرمایهگذار از تسهیلات هدفمند نیز بهرهمند خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در جریان بازدید از پروژه گردشگری ازناو در جمع خبرنگاران گفت: ما در سال جاری موفق شدیم ۲۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را در حوزه اشتغال روستایی در کشور پرداخت کنیم.
او اظهار کرد: از ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان پرداختی تسهیلات اشتغال روستایی به سال ۹۷ منتقل شده و ما تلاش میکنیم تا از محل تبصره ۱۸ مابقی این تسهیلات را در بین استانهای کشور توزیع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در برش استانی سهمیه استان اردبیل در بحث اشتغال فراگیر و روستایی تعیین شده اما به طور اعجابانگیز در این استان تا سه برابر ظرفیت تعیین شده اشتغال هدفگذاری شده و امیدواریم براساس برنامهریزیهای انجام شده فرصت اشتغال ۲۰ هزار نفر در این استان در سالجاری تحقق پیدا کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سهمیه تعریف شده را مربوط به اشتغال بخش صنعت، کشاورزی، خدمات، گردشگری، فناوری ارتباطات و همچنین تولید اعلام کرد و افزود: ما حتی حاضریم بیشتر از سهمیه تعریف شده به هر میزان که در این استان جذب تسهیلات در حوزه اشتغال روستایی انجام شود، بیشتر از این ارقام نیز پرداخت کنیم.
ربیعی به ظرفیتهای خوب اشتغال در خلخال به ویژه در بخش گردشگری به عنوان کانون تحول و تحرک واقعی اشاره کرد و گفت: از شش مسیر به استانهای همسایه ظرفیت و بستر تردد از خلخال میسر شده و این شهرستان از کانون مسافرگردی به گردشگری تبدیل شده و امیدواریم با توجه به این سهولت دسترسیها و خودروهای عبوری در این منطقه با افزایش اماکن گردشگری اقامت گردشگران را در این شهرستان شاهد باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از امضای تفاهمنامه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حمایت از طرحهای اشتغالزای حوزه گردشگری خبر داد.
علی ربیعی در بازدید از طرح گردشگری ازناو خلخال اظهار کرد: خوشحالیم که عدهای سرمایهگذار دلسوز در این منطقه طبیعی و بکر به فکر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی افتادهاند تا در کوتاه مدت زمینه اشتغال تعداد زیادی از جوانان بیکار در قالب این مجموعهها فراهم آید.
وی از طرحهای گردشگری به عنوان رشته پرکشش حوزه اشتغال یاد و خاطرنشان کرد: با توجه به حضور میلیونها گردشگر در چنین مناطقی باید طرحهای اشتغالزا در حوزه گردشگری مورد حمایت قرار گیرد تا اقتصاد منطقه نیز شاهد تحول باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما با گذر از جذب مسافر باید به فکر جذب گردشگر باشیم چراکه حضور گردشگران ایجاد تحول اقتصادی را منجر شده و زمینه یک تحول بنیادین را در اقتصاد چنین مناطقی به وجود میآورد.
ربیعی بیان کرد: علاوه بر عقد تفاهمنامه همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ما اخیرا با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارداد همکاری امضا کردیم تا بستر توسعه فضای مجازی در بین گردشگران چنین مناطق طبیعی فراهم آمده و بیش از گذشته جذب گردشگران و مسافران را در این مناطق شاهد باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در ادامه برنامه سفر خود به شهرستان خلخال از مرکز نگهداری معلولان ذهنی مهرآفرین بازدید کرد.
وی همچنین در ادامه بازدید خود از مراکز تولیدی این بار در خلخال به سراغ یک واحد تولیدی پوشاک رفت که تعدادی از بیکاران شهر خلخال در این کارگاه مشغول تولید انواع البسه بودند که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این بازدید بر اهمیت تولید ملی و استفاده از پوشاک ایرانی در همراهی با کارآفرینان در مسیر ایجاد اشتغال مولد تاکید کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از مرکز قالیبافان در قالب طرح چابک و هوشمند موسسه رسام عربزاده شهرستان خلخال بازدید کرد به طوری که در این مرکز تعدادی از بیکاران شهر خلخال با دریافت مواد اولیه و گذراندن دورههای تخصصی سعی میکنند در تولید انواع قالیهای ابریشمی و ایرانی مشارکت کرده و هر دو ماه بافندگان فرش شش متری را تولید و با پرداخت یک میلیون و 105 هزار تومان دستمزد تولیدات خود را روانه بازار مصرف میکنند.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
مرگ مرموز دختر ناشناش در آغوش جوان مشهدی داخل آسانسور
سایه شوم در باغ ییلاقی / زنم را هم به باغ بردم!
علت آتش سوزی بزرگ مسجد دیار علویان ساری + عکس و جزئیات
شکار غول پیکرترین ماهی نادر دنیا + فیلم و عکس
5 هزار مرد ایرانی پارسال از زنانشان کتک خوردند!
پلیسهای قلابی سهشنبهها به سرقت میرفتند + گفتگو با رییس باند + عکس
ادعای باورنکردنی خانم ورزشکار تیم ملی که می گوید 16 ساله است! + عکس
دستگیری خانم معلم منحرف در دبیرستان دخترانه + عکس
کارآگاه خصوصی دقیقاً در ایران چه کار میکند؟ / زنانی که برای شوهرشان بپا استخدام می کنند!
2 خواهر قزوینی زن 36 ساله را به خاطر تاب بازی کشتند!
پدر عصبانی صاحب کار پسرش را در تایباد کشت
عروس خانم لبخندهای مرموز داماد به خواهرش را دیده بود!
قاتلانی که شب ها در جاده ها می رانند! / تکرار حادثه جاده سنندج در کمین مسافران + عکس
ارسال نظر