کشف شواهدی از استقرار نوسنگی در اطراف تپه گنجدره/ کندی کاوش به دلیل حجم معماری
رکنا: شواهدی از استقراری کوتاهمدت در اطراف تپه گنجدره که بهنظر میرسد مربوط به دوره نوسنگی بیسفال و جدیدتر از استقرار موجود در خود تپه باشد، شناسایی شد.
حجت دارابی سرپرست فصل اول کاوش لایهنگاری و تعیین عرصه و حریم تپه گنجدره هرسین در کرمانشاه گفت: این کاوش با هدف بازنگری تاریخ استقرار محوطه و کسب اطلاعاتی از شروع کشاورزی و دامپروری در زاگرس مرکزی انجام شد.
وی افزود: این کاوش متکی بر ایجاد یک برش لایهنگاری در بالای تپه و همجوار با محل کاوشهای قبلی فیلیپ اسمیت کانادایی بود.
دارابی در ادامه از کاوش حدود 2 متر از نهشتههای بالایی محوطه در این لایهنگاری خبر داد که منجر به شناسایی و ثبت بقایای معماری از خشت و چینه شد.
به گفته این باستانشناس، در بخش زیرین برش لایهنگاری ضمن کشف بقایای فضاهای معماری با قطعات شاخ و جمجمه حیوانات در داخل آنها کاوش با هدف مطالعه شروع استقرار در محوطه انجام شد و در همین حال لایهنگاری در تپه گنجدره پایان نیافته است.
وی با اشاره به حفر گمانهای در کناره غربی تپه با هدف دستیابی به مدارکی از لایه (لایه موسوم به E) از شناسایی سه فاز استقراری خبر داد.
دارابی از نکات قابل توجه در کاوش گنجدره به شناسایی شواهدی از استقراری کوتاهمدت در پیرامون تپه اشاره کرد که بهنظر میرسد مربوط به دوره نوسنگی بیسفال و جدیدتر از استقرار موجود در خود تپه باشد.
وی افزود: به دلیل پیچیدگی لایهنگاری تپه گنجدره و حجم بسیار بالای بقایای معماری در آن، کاوش در این محوطه به کندی پیش میرود و امید است با پایان لایهنگاری بتوان در آینده به اهداف پژوهشی مورد نظر رسید.
براساس تفاهمنامه مشترک بین دانشگاه رازی، دانشگاه کپنهاگ و پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری ، طرح بازنگری لایهنگاری تپه گنجدره هرسین و همچنین تعیین عرصه آن به سرپرستی حجت دارابی و توبیاس ریشتر انجام شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر