ورود جمعیت هلال احمر به موضوع تاب آوری یک تکلیف قانونی

سیدحمید جمال‌الدینی با اشاره به اینکه به موضوع تاب آوری در تمام اسناد بالادستی به ویژه سند برنامه ششم توسعه در کنار کلماتی چون سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از شاخص های عملکردی و نقش هلال احمر در این خصوص توجه شده است، تاکید کرد: ورود جمعیت هلال احمر به موضوع تاب آوری برمبنای تکلیف قانونی بوده که در برنامه ششم توسعه مطرح شده و از دیگر سو، جمعیت هلال احمر مسئولیتی را در این حوزه از سوی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر بر عهده دارد.

وی هدف از تاب آوری را کاهش ریسک و خطر عنوان و اظهار کرد: با توجه به نقش جمعیت هلال احمر در مدیریت بحران، توجه به موضوع تاب آوری در ماموریت های جمعیت بسیار موثر است. همچنین اولویت برنامه برنامه ششم توسعه و برنامه 10 ساله جمعیت هلال احمر، فعالیت در حوزه پیشگیری بویژه ارتقای تاب آوری جامعه از طریق آموزش مردم است.

جمال الدینی با بیان اینکه یکی از حیطه های مهم تاب آوری؛ حیطه اجتماعی تاب آوری است که سرمایه اجتماعی، امنیت اجتماعی، آمادگی روانی8 – اجتماعی، سبک زندگی و ... در این حیطه نقش ایفا می کند، افزود: یکی از اندوخته های جمعیت هلال احمر، سرمایه اجتماعی است به همین دلیل موضوع تاب آوری اجتماعی مورد توجه هلال احمر قرار گرفته است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر، تاب آوری اجتماعی را به طور خلاصه ظرفیت تبدیل و تحول، تطبیق و سازگاری و توان مقابله با تنش و بحران های اجتماعی دانست و گفت: ماموریت اصلی تاب آوری، برگشت پذیری در سریع ترین زمان ممکن با حداقل آشفتگی و حفظ شایستگی است.

جمال الدینی در ادامه به بررسی های علمی انجام شده در حوزه تاب آوری اجتماعی در سطح کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: بررسی های علمی نشان می دهد از سال 1963 تا سال 2016 در سطح دنیا نزدیک به 3 هزار و 30 اثر و مدرک در حوزه تاب آوری اجتماعی، بازیابی یا تولید شده است که بیشترین آثار در سال 2016 تولید شده؛ موضوعی که در سالهای اخیر در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه 175 کتاب علمی در حوزه تاب آوری اجتماعی نیز تا کنون منتشر شده است، افزود: آمریکا، انگلستان، برزیل، استرالیا و کانادا کشورهایی هستند که به ترتیب بیشترین آثار را در این حوزه تولید کرده اند و کشور ایران نیز با انتشار 13 مدرک علمی در این خصوص در جایگاه سی و هفتم در میان کشورهای جهان قرار گرفته است.

جمال الدینی اظهار کرد: دانشگاه سائو پائولو برزیل با تولید 57 عنوان مدرک علمی دارای بیشترین اثر در حوزه تاب آوری اجتماعی است و در ایران نیز واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، دانشگاه یزد و دانشگاه تهران در حوزه تاب آوری اجتماعی پرکار بوده اند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر با بیان اینکه قطعا با نگاه و دید علمی و ارزیابی های علمی انجام شده می توانیم نقش تاب آوری در جمعیت هلال احمر را تبیین کرده و با این شیوه، موضوع تاب آوری اجتماعی را بومی سازی کنیم؛ تاکید کرد: انجام ماموریت مدافعه گری، اجرا و حمایت در جمعیت هلال احمر بدون دیده بانی علمی و اطلاع از وضعیت شاخص ها امکان پذیر نیست.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه دو روزه تاب آوری جامعه در چارچوب راهبرد 10ساله جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به اینکه هدف برنامه هلال احمر، رسیدن به جامعه ای ایمن، تاب آور و آماده در راستای ترویج صلح و بشردوستی است و همچنین به منظور آشناسازی مجموعه مدیران هلال احمر با این مفاهیم، این کارگاه 2 روزه برگزار شد که مدیران جمعیت با حضور در 6 کارگروه با محیط های مختلف تاب آوری آشنا شوند تا با مشخص شدن جایگاه هلال احمر در حوزه تاب آوری و ترسیم وضع موجود، برنامه جمعیت برای رسیدن به وضع مطلوب که هدف برنامه 10 ساله است، محقق شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.