اقدامات روانی برای حمایت از بازماندگان زلزله
رکنا: هر کسی که حادثهای را دیده یا تجربه کرده به طریقی تحت تاثیر آن قرار میگیرد. پس آمادگی برای مقابله با فشارهای روانی ناشی از مخاطرات میتواند بسیار سودمند باشد.
حمایت روانی و برخورد صحیح با آسیبدیدگان و بازماندگان هر حادثه Incident یا بلایایی چون زلزله میتواند شدت اختلالات روانی ناشی از حادثه را به حداقل برساند و به افراد کمک کند بهطور موثر خود را با فشارهای پیش آمده سازگار و با افراد خانواده و محیط خود ارتباط برقرار کنند.
با توجه به این که اغلب افراد نمیدانند چگونه باید با آسیب دیدگان و بازماندگان ناشی از حوادث Accidents ارتباط برقرار و از آنها دلجویی کنند، بهتر است موارد کاربردی و ساده به یاد سپرده شود .
هرگز به آسیبدیدگان و بازماندگان دروغ نگویید. در صورت لزوم میتوانید از کلمه نمیدانم استفاده کنید.
- بگذارید جنازه عزیزانشان را ببینند و جلوی گریه کردن آنها را نگیرید. سوگواری به تخلیه روانی کمک میکند.
- برای آرام کردن بازماندگان از باورهای دینی آنها کمک بگیرید .
- آنها را وادار به ترک محل سکونتشان نکنید .
- نگذارید آنها تنها بمانند. سعی کنید به صورت گروهی و دسته جمعی در کنار یکدیگر باشند. در این صورت، کمتر به فکر خودکشی و انجام کارهای پرخطر میافتند و ریسک ورود آنها به فاز افسردگی کاهش مییابد .
- کودکان بخصوص اگر والدین خود را از دست داده باشند، جزو آسیبپذیرترین گروهها در زمان سوانح هستند.
- به سوالات آنها پاسخ دهید و علت وقوع زلزله یا هر حادثهای را به زبان ساده برای کودک بیان کنید .
- در آغوش گرفتن و تماس با کودک به او آرامش و قوت قلب میدهد .
- کودک را ترغیب کنید تا احساسات خود را بیان کند.
- برای تخلیه هیجانی و تسکین روانی کودک، او را تشویق به نقاشی کشیدن و سعی کنید با همسالانش به بازی و سرگرمی مشغول شود تا شاد بماند .
- از جا به جا کردن بیمورد محل زندگی کودک جدا خودداری کنید .
- افرادی که مشغول حمایت روانی از بازماندگان هستند، بهتر است هر از گاه با دوستان و اعضای خانواده در خصوص احساسات و عواطف و حوادث و ماجراهایی که آنها را رنجانده صحبت کنند تا از فشار روانی پیش آمده کاسته شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر