واکنش مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت به خبرخبرگزاری فارس/ارسال نمونه آزمایشگاهی به خارج از کشور فقط با کسب مجوز امکان‌پذیر است

سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت که چندی پیش خبر از ابلاغ دستورالعمل صدور مجوز برای ارسال نمونه‌های آزمایشگاهی به خارج از کشور به منظور تشخیص پزشکی" را به معاونت های درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد، در  واکنش به نحوه انعکاس و بازتاب این خبر در خبر گزاری فارس که با عنوان "خطر سرقت Stealing ژنتیکی با ارسال نمونه ‌های آزمایشگاهی به خارج از کشور" و عدم شفافیت وزارت بهداشت در نوع آزمایش ‌های ارسالی، منتشر شده است گفت: مطابق آیین نامه تاسیس و اداره امور آزمایشگاه های پزشکی ارسال نمونه به خارج از کشور توسط این گروه از موسسات پزشکی بجز در مواردی که کسب مجوز کرده باشند ممنوع است.

وی تصریح کرد: در این دستورالعمل به روشنی قید شده است که این مجوز برای خدمات آزمایشگاهی که ارائه آن در کشور میسر است، صادر نمی شود.

سمیعی تاکید کرد: موضوع حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران نیز که یکی از ارکان مهم ضوابط، استانداردهای آزمایشگاهی و "منشور حقوق مراجعین به آزمایشگاه های تشخیص پزشکی (ابلاغ وزیر بهداشت وقت به تاریخ مهرماه 1391) است در این دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته و آزمایشگاه مربوطه ملزم به پیش بینی و رعایت تمهیداتی در این خصوص است و پیش از صدور مجوز از استقرار و اثربخشی آنها اطمینان حاصل می شود.

سمیعی گفت: کمیته ای متشکل از متخصصین رشته های مختلف آزمایشگاهی، مسئولین ادارات ذی نفع در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و انجمن های علمی آزمایشگاهی در خواست آزمایشگاههای متقاضی را بررسی و در مورد لزوم صدور مجوز تصمیم می گیرند.

وی تاکید کرد: فرآیند صدور مجوز به گونه ای تعریف شده است که در صورت فراهم شدن امکان انجام آزمایش هایی که هم اکنون انجام آنها در کشور ممکن نیست، مجوز مربوطه برای آن آزمایش لغو می شود. معاونت های درمان دانشگاه های علوم پزشکی در این فرآیند مشارکت داشته و ناظر بر کیفیت انجام آن و عملکرد آزمایشگاه های پزشکی هستند.

مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه علی‌رغم امکانات خوب و کیفیت مطلوب خدمات آزمایشگاهی در بیشتر آزمایشگاه های پزشکی کشور هنوز تعدادی از آزمایش‌های مورد درخواست پزشکان، که عمدتاً نیازمند تجهیزات و فناوری های پیچیده و پیشرفته هستند، در کشور قابل انجام نیست، ادامه داد: باید از طریق تدوین ضوابط و اعمال نظارت آزمایشات را به نحوی مدیریت کرد که با کمترین عواقب و عوارض جانبی، از جمله پی آمدهای امنیت زیستی، بیماران نیازمند و پزشکانی که برای تشخیص صحیح به نتیجه آنها نیاز دارند از این امکان محروم نشوند.

سمیعی گفت: وجود دستورالعمل و رویه مشخص در این مورد به منظور پیشگیری از هر گونه سوء‌استفاده به ویژه مقابله با تقاضای القایی نیز حائز اهمیت است و آزمایشگاه مرجع سلامت آمادگی دارد در این خصوص با تشکیل جلسه و توضیح دقیق مراحل فرآیند صدور مجوز به سوالات و ابهامات احتمالی که با مطالعه متن دستورالعمل رفع نشده است را پاسخ دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.