جلسه انتخاب هیات رئیسه شورای اسلامی شهر ستان هشترود به ریاست فرماندار هشترود برگزار شد.

به گزارش رکنا امینیان در مورد فواید مشورت از دیدگاه اسلام گفت:  موجب رشد و آگاهی مشورت کننده نسبت به موضوع مورد مشاوره می­شود. امام علی(ع) می­فرماید: «آن که از خرد دیگران بهره جست، درست را از خطا باز شناخت».

حل مشکلات با هزینه­های مادی و معنوی کمتر و در زمان کوتاه تر امکان پذیر خواهد بود.

 کسب مهارت‌های جدید و شیوه به کارگیری آن. پیامبر(ص) در این باره فرمود: «هیچ قومی مشورت نکردند، جز آن که به بهترین امور هدایت شدند»و خود در جنگ احزاب به پیشنهاد سلمان فارسی، خندق را که از تاکتیک­های دفاعی ایرانیان بود و اعراب با آن آشنایی نداشتند با اصحاب حفر نمودند.

 جلوگیری از گمراهی و شکست: کسی که از نظرات و افکار دیگران بهره گیرد، موارد و مکان‌های‌ لغزش و اشتباه را می‌شناسد، به حقیقت دست یافته و رستگار می‌شود.

 ایجاد مسؤلیت‌پذیری در تمامی آحاد مردم نسبت به حل مشکلات اجتماعی: «مشورت با مردم آنان را به تفکر و دقت در امور واداشته، جامعه را از گرفتار شدن در جمود فکری و بی‌تفاوتی باز‌داشته و رسیدن به بهترین راه حل‌ها را امکان‌پذیر می‌کند». از این‌رو مشورت را باب رحمت، مفتاح و برکت نامیده‌اند.

امینیان در ادامه به وظایف شوراها در پیشرفت منطقه وروستاها نیز اشاره کردوگفت:شوراهای اسلامی یک نهاد و پارلمان محلی هستند که از متن قانون و بطن جامعه شکل می گیرند و به نوعی حکومت مردم بر مردم و حکومت مشارکتی تعامل گرا به شمار می آیند و در متن قانون جمهوری اسلامی ایران از جایگاه بالاتری برخوردار هستند.

نقش مثبت شورا می تواند عامل موفقیت مدیریت شهری و روستایی در دستیابی به برنامه ها و رشد و توسعه شهر و روستا و در نهایت رضایتمندی اکثریت مردم و شهروندان شود.

 

نماینده دولت در هشترود خاطر نشان کرد:

براساس اصل ششم قانون اساسی، اداره کشور متکی آراء عمومی از راه انتخابات یا همه پرسی است و همچنین براساس اصل هفتم نیز طبق دستور قرآن کریم (وامرهم شوری بینهم) شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره کشور است.

 

فرماندار هشترود متذکر شد:

بر اساس ماده یک تشکیلات قانون شوراها، برای پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، ‌فرهنگی، آموزشی و سایرامور رفاهی از طریق همکاری مردم باتوجه به مقتضیات محلی‌ اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورائی به‌نام شورای روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می‌گیرد و به‌ منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامه‌های عمرانی و رفاهی استان ها و نظارت بر اجرای هماهنگ آن، ‌شورای عالی استان ها مرکب از نمایندگان شوراهای استان تشکیل می‌شود.

در ماده ۳ این قانون دوره فعالیت شوراهای روستا و شهر از تاریخ تشکیل چهار سال تعیین شده است.

شوراها بر ۲ نوع هستند شوراهای پایه که شامل شورای شهر و روستا هستند و با رای مستقیم مردم به عنوان اعضاء شورا وارد این نهاد می شود و نوع دوم هم شوراهای فرا دست هستند که شامل شوراهای بخش، شهرستان، استان و شورای عالی استان ها هستند که از بین اعضای شوراها انتخاب می شوند.

فرماندار هشترود در مورد

مهمترین وظایف شوراهای اسلامی فرادست نیز اظهار کرد:

بررسی پیشنهادات واصله، تعیین اولویت و ارجاع آنها به مقامات ذی ربط، اعلام نارسائی ها و اشکالات نهادها و سازمان های اجرائی در حدود اختیارات و وظایف شوراها به مسئولین مربوطه و پیگیری آنها، بررسی پیشنهادها و ارائه آنها در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی یا دولت، برنامه ریزی به منظور آموزش و آشنایی اعضای شوراها با وظایف خویش نظارت بر اجرای تصمیمات شوراهای فرادست و نظارت بر عملکرد شوراهای اسلامی از مهمترین وظایف شوراهای فرادست است.

 

 

شورا باید همیشه به مردم پاسخگو باشد.

امین امینیان از اعضای شورای،شهرستان خواست که باید همیشه در مقابل خواسته های مردم جوابگو باشد ودفتر شورا باید مثل یک اتاق شیشه ای باشد وخواسته های مردم را در اولویت قرار دهند وهر زمان به روی روی مردم باز باشد.

 

شورا ها ناظر بر اعمال شهردار ودهیاریها هستند.

شوراها باید به عنوان ناظر بر کار شهردارودهیاریها باشند

 

وی ادامه داد: کار شورا نظارت است نه اجرا، دانستن این مهم خود به تنهایی بخش اعظمی از مشکلات، چالش ها و نارضایتی ها را برطرف می کند. دخالت در امور اجرائی شهرداری، دخالت در عزل و نصب مدیران و کارکنان شهرداری، دخالت در اخذ عوارض و هزینه ها و … بر خلاف قانون بوده و آنان را از رسالت اصلی خود دور می کند.

امینیان تاکید کرد: خارج شدن از حوزه نظارت و ورود به حوزه اجرا، شوراها را محدود، محصور و مشغول در شهرداری کرده و عملکردشان را از شورای شهر به شورای شهرداری کاهش می دهد. در حالیکه حوزه و محدوده نظارتی شورای شهر خیلی وسیعتر و کارامدتر از حوزه اجرائی محدود در شهرداری است. این وضعیت، شورای منتخب شهر را از جهت پاسخگویی به مطالبات شهروندان در شرایط نامناسبی قرار می دهد و سایر دستگاه های دولتی در سطح محلی هم برنامه ریزی و نظارت  شورای شهر در امور شهری را نمی پذیرند.

به گزارش رکنا در ادامه ابن جلسه رای گیری انجام شد و نتایج انتخاب هیات رئیسه شورای اسلامی شهرستان هشترود به شرح زیر انجام گرفت:

 رئیس شورای اسلامی شهرستان :

      یوسف جوادی

 نائب رئیس شورای اسلامی شهرستان :

      رضا امیدنیا

 دبیر شورای اسلامی شهرستان :

      نادر قادری

 نماینده شورای اسلامی شهرستان در استان :

      مسلم فریدونی