رکنا گزارش می دهد،
منت بیهوده زاکانی بر سر مردم تهران/ خدمات رسانی اتوبوس های شهر با برچسب «خریداریشده با عوارض شهروندان» به جای مردم به برنامه های خاص شهرداری + فیلم
رکنا: برخی اتوبوسهای شهری که با برچسب «تهران دوستداشتنی» و «خریداریشده با عوارض شهروندان» معرفی شدهاند، به جای فعالیت در خطوط حملونقل عمومی، در برنامههای شهرداری یا برای اردوهای مدارس مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که تهران با کمبود 9000 دستگاه اتوبوس مواجه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، یکی از مخاطبان رکنا اعلام کرده است که در دو روز گذشته، چهار یا پنج دستگاه اتوبوس شهری با برچسب «تهران دوستداشتنی» و «این یکی از اتوبوسهای جدید تهران که با پول عوارض شهروندان خریداری شده» در محوطه هتل لاله مستقر شدهاند که در برنامههای شهرداری مورد استفاده قرار میگیرند.
چند روز پیش نیز، دو دستگاه اتوبوس با همین برچسب ها مشاهده شدند که در ساعات پر ترافیک صبح، تعدادی از دانش آموزان یک مدرسه را به اردو میبردند. این اتفاق در حالی رخ داده که این اتوبوسها باید در خطوط عمومی فعالیت کنند. در واقع اتوبوس های مذکور باید برای جابهجایی مسافران در خطوط حملونقل عمومی به کار گرفته شوند و استفاده از آنها برای مقاصد دیگر، تخطی از قوانین محسوب می شود.
برچسب هایی روی اتوبوس های شهری برای منت گذاری بر سر مردم!
30 دیماه امسال بود که محمد آخوندی، عضو شورای شهر تهران گفته بود: بیش از 44 درصد از کل بودجه شهرداری تهران در سال جاری به حوزه حمل و نقل عمومی اختصاص یافت. همچنین در سه ردیف بودجه، حدود 13 هزار میلیارد تومان اعتبار جدید برای برقیسازی اتوبوسها، تاکسیها، ونها و خرید دوربینهای نظارتی در سطح شهر تهران تخصیص یافت.
زاکانی که در بیشتر از سه سال مدیریت شهری اش، دائما بر توجهش به حمل و نقل عمومی تکیه می کرد و به هر شکلی که بود موافقت شورا برای قراردادهایش با شرکت های مختلف سازنده اتوبوس (داخلی و چینی) را به دست آورد؛ این روزها از اتوبوس ها، علی رغم نوشته ای که روی آنها درج کرده است («این یکی از اتوبوسهای جدید تهران که با پول عوارض شهروندان خریداری شده») استفاده های دیگری می کند. از جمله این موارد می توان به استفاده از اتوبوس ها در برنامه های شهرداری و همچنین اجاره دادن آن به مدارس برای اردو بردن دانش آموزان اشاره کرد!
لازم به ذکر است که تهران برای دستیابی به وضعیت ایدهآل در حمل ونقل عمومی، به 9000 دستگاه اتوبوس جدید نیاز دارد. با وجود تأکید شهرداری تهران بر قراردادهای واردات اتوبوس از چین و اولویت بخشیدن به حملونقل عمومی، استفاده غیرمنطقی از اتوبوسها در برنامههای خاص، نشاندهنده تناقض میان وعدهها و عملکرد عملی این سازمان است.
حال سوالی که از مدیریت شهری در ذهن ایجاد می شود این است که چرا شهرداری تهران، با منت بر سر مردم، این اتوبوس ها را تهیه کرده و رویشان هر طور که خواسته برای مردم نوشابه های واهی باز کرده و در نهایت در مسیرهایی غیر از خطوط اتوبوسرانی استفاده می کند؟
شهرداری تهران به جای اینکه حمل و نقل عمومی را به نفع شهروندانی که روزانه نیاز دارند تا از خدمات بهره ببرند توسعه دهد، به نام آنها و به کام خودشان در حال بهره بردن از این نیازِ برطرف نشده مردم هستند.
در این شرایط، نمی توان به مردم خرده گرفت که چرا با ماشین های شخصی تردد می کنند. همچنین به هیچ وجه نمی توان آلودگی هوا و ترافیک کمر شکن پایتخت را بر گردن شهروندان انداخت؛چراکه سازمان مسئول، در این مسیر کار خاصی به نفع مردم نمی کند!
عضو شورای شهر تهران: نباید اتوبوس های شهری را برای کارهای فرعی از خط خارج کرد
در این خصوص سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت و گو با رکنا گفت: با توجه به ماموریت اصلی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که ارائه خدمات در خطوط به شهروندان تهرانی است، طبیعتاً مادامی که این تعداد ناوگان در اختیار شهروندان نباشد، نباید به کارهای فرعی مثل فرستادن اتوبوس به اردو و... استفاده کرد.
وی تاکید کرد: به طور کلی اولویت اول خدمات دهی در خطوط است و اگر ظرفیتی مازاد بر خطوط بود طبیعتاً برای سایر خدمات در چهارچوب قانون بلامانع خواهد بود.
ارسال نظر