مجلس دوازدهم آرامش‌بخش، امیدآفرین و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در کشور باشد

به گزارش رکنا از خانه ملت ، در جلسه افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که صبح دوشنبه( ۷ خرداد ۱۴۰۳ ) برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی پیام ایشان به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس را قرائت کرد.

متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد المصطفی و آله الطّاهرین سیّما بقیّةالله فی الارضین.

اکنون که دوازدهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی مانند همیشه در موعد مقرّر و بی‌تأخیر آغاز می‌شود، جبهه‌ی خشوع به درگاه خداوند عزیز و حکیم می‌سایم و استمرار و استحکام مردم‌سالاری دینی را که هدیه‌ی بزرگ الهی به ملّت ایران است، سپاس میگویم.

هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزه‌ی ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازه‌نفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را می‌رساند که خانه‌ی ملّت، با بهره‌گیری از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد.

بی‌شک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّه‌ی مقنّنه، به تحقّق همه‌ی ویژگی‌های یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.

نکته‌ای که همواره بر آن تأکید می کنم آن است که مجلس باید آرامش‌بخش و امیدآفرین و برانگیزاننده‌ی همّت ها و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بی‌فایده‌ی رسانه‌ای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.

نکته‌ی دیگر درباره‌ی سوگند نمایندگی است. این سوگند، نمایشی و تشریفاتی نیست؛ سوگندی حقیقی و مسئولیّت‌زا است که در دنیا و آخرت گریبان‌گیر خواهد بود. نمایندگان محترم، ناگزیر باید در همه‌ی مدّت نمایندگی، بندبندِ این سوگند شرعی را در پیش چشم داشته باشند و پایبندی به آن را معیار قضاوت درباره‌ی عملکرد خویش بدانند.

نکته‌ی بعدی مربوط به التزامات اخلاقی است. سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصه‌ی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر می‌یابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّت‌پذیری و کار بی‌منّت، قیمت اصلی خود را آشکار می سازد. شهیدان پرواز اردیبهشت(۱) ــ که اکنون سراسر کشور داغدار آنها است ــ یکی از خصوصیّاتشان رعایت فضیلت‌های اخلاقی بود. مراقبت از خویش در این زمینه را باید جدّی گرفت.

نکته‌ی آخر یادآوریِ این حقیقت است که هر یک از نمایندگان مجلس، نماینده‌ی همه‌ی ملّت ایران است؛ این بدان معنی است که کار اصلی نماینده تأمین منافع ملّی است. پیگیری مسائل حوزه‌ی انتخابیّه باید در چارچوب نگاه کلان به مسائل کشور انجام گیرد و از تصویب طرحهای آبادانی به صورت افراطی و بیرون از حدّ طاقت بودجه‌ی عمرانی پرهیز شود.

برادران و خواهران گرامی! کار با نیّت خدمت به مردم، عمل صالح و حسنه‌ی مأجور الهی است و خدای شاکر علیم، در دنیا و آخرت به آن پاداش خواهد داد. جذب دلهای مردم و سپاس بی‌دریغ آنان یکی از پاداشهای الهی در دنیا است و تشییع چندین‌میلیونی رئیس‌جمهور فقید و همراهان عزیزش نمونه‌ای از این پاداش الهی است. مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گل‌باران و اشک‌باران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دهه‌ی ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند. رحمت و درود خدا بر آنان!

در پایان لازم می‌دانم از نمایندگان محترم دوره‌ی یازدهم، بویژه رئیس(۲) پُرتلاش و هیئت‌رئیسه‌ی فعّال آن، تشکّر کنم.

والسّلام‌علیکم‌ورحمةالله

سیّدعلی خامنه‌ای

 6 / 3 / 1403   

۱) اشاره به حادثه‌ی سقوط بالگرد حامل حجّت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی (رئیس‌جمهور) و همراهان وی که در تاریخ ۱۴۰۳/۲/۳۰ در نزدیکی ورزقان استان آذربایجان شرقی رخ داد و منجر به شهادت آنها شد.

۲) آقای محمّدباقر قالیباف)

 اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس دوازدهم در جایگاه مستقر شدند

اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس دوازدهم در جایگاه هیأت رئیسه مستقر شدند.

مهدی عبدالملکی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی صبح دوشنبه( ۷ خرداد ۱۴۰۳ ) در جلسه افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس را معرفی کرد.

وی علاءالدین بروجردی را به عنوان رئیس سنی، حسینعلی شهریاری را به عنوان نایب رئیس سنی، عبدالحسین همتی سراپرده را به عنوان دبیر اول و عباس قدرتی زورم را به عنوان دبیر دوم هیأت رئیسه سنی مجلس معرفی کرد.

معاون قوانین مجلس همچنین اظهار کرد: وظایف ۶ گانه هیأت رئیسه سنی مذکور در ماده ۱۱ قانون آیین‌نامه داخلی عبارتست از اداره جلسه افتتاحیه و جلسات بعدی تا زمان انتخاب هیأت رئیسه، انجام مراسم تحلیف، اقتراع شعب، توزیع اعتبارنامه‌ها بین شعب و برگزاری انتخابات هیات رئیسه و تمشیت امور اداری مجلس تا زمان انتخاب هیات رئیسه.

عبدالملکی در ادامه از اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس خواست تا در جایگاه هیأت رئیسه مستقر شوند.

منتخبان مجلس دوازدهم سوگند یاد کردند

 منتخبان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه ۷ خرداد ماه) و در مراسم افتتاحیه مجلس سوگندنامه‌ای را که توسط علاء‌الدین بروجردی، رئیس هیأت رئیسه سنی مجلس قرائت شد، تکرار کردند.

متن این سوگندنامه به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

من در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌نمایم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین از ودیعه‌ای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم. از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم.»

منتخبان مجلس دوازدهم پس از انجام مراسم تحلیف، سوگندنامه را امضا کردند.

مهمانان مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟

جمعی از مقامات کشوری و لشکری به همراه مهمانان خارجی در مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم حضور پیدا کردند.

از ساعت ۷ صبح صحن مجلس میزبان مهمانان این مراسم بوده و مقامات کشوری و لشکری و سفرای کشورهای خارجی از جمله میهمانان این مراسم هستند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه، محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری به همراه اعضای کابینه دولت سیزدهم، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی یادگار امام، سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح،احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، احمد رضا رادان فرمانده نیروی انتظامی، حجت الاسلام علی اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، امیردریار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیردریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیرخلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، سرلشکر پاسدار رحیم صفوی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور نیروهای مسلح، سردار محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری، اعضای شورای نگهبان، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، روسای مجالس گذشته؛ علی اکبر ناطق نوری، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به همراه تعداد دیگری از اعضای شورای شهر، منتظری رئیس دیوان عالی کشور، جمعی از مقامات لشکری و کشوری دستگاه‌های اجرایی، علیرضا زاکانی شهردار تهران سفرای کشورها مختلف در تهران، جمعی از خانواده شهدای مدافع امنیت و مدافع حرم و دفاع مقدس از دیگر حاضران و مدعوین این مراسم هستند.

همچنین بر اساس آئین نامه داخی مجلس شورای اسلامی، یکی از مهمانان مراسم افتتاحیه مجالس رئیس جمهور است. از آنجا که رئیس جمهور کشورمان به مقام شهادت نائل شدند، در جلسه افتتاحیه مجلس دوازدهم جای خالی شهید آیت الله ابراهیم رئیسی  رئیس جمهور شهید کشورمان و شهید حسین امیر عبدالهیان را با قاب عکس این شهدا و گل پر کردند.

همسر شهید حسین امیر عبداللهیان به عنوان خانواده شهدا در این مراسم حضور دارد.

وبگردی