از مچ پا تا رانم یک رگ برجسته را حس میکنم

حدود 5 سال پيش با درد شديد در ناحيه زانوي سمت چپ مواجه شدم. احساس مي‌كنم قسمت زير زانوي چپم خالي شده است و به هيچ عنوان نمي‌توانم پاهايم را جمع كنم چون با خشكي زيادي همراه است. اگر بخواهم يك شيء را از روي زمين بردارم نمي‌توانم پايم را خم كنم و بايد كمرم را خم كنم. از ناحيه مچ تا ناحيه ران هر دو پا، يك رگ برجسته‌اي را احساس مي‌كنم كه بسيار دردناك است و از طرفي هم ناحيه زير 4 انگشت كوچك هر دو پايم بي حس است. به تازگي زانوي پاي راستم هم دردناك شده و ديگر نمي‌توانم به راحتي راه بروم. به محض حركت كردن و راه‌رفتن تمام مفاصلم صدا مي‌دهند و از ناحيه زانو به بالاي پاهايم سرد است و پاي چپم حالت پرانتزي به طرف بيرون پيدا كرده است. نزديك به 30 سال فروشنده بودم، وزنم 90 كيلوگرم و قدم 165 سانتيمتر است و البته زودهنگام يائسه شده‌ام. با توجه به اين شرح حال چه راهكار درماني توصيه مي‌كنيد؟

2020-01-19 14:42:48 تاریخ : ۱۳۹۸/۱۰/۲۹ ۱۸:۱۲:۴۸ تعداد پاسخ ها 1
  • با توجه به شرح حال مطرح شده به نظر مي‌رسد اين بيمار با دو مشكل روبه‌رو است.
    ابتدا آرتروز زانو كه شايع ترين علت درد زانو در دوره ميانسالي و كهنسالي است ومنجر به درد زانو خصوصاً در حين فعاليت خواهد شد كه با استراحت كاهش پيدا مي‌كند كه گاهي با صداي خرت خرت مفاصل در بيماران خود را نشان مي‌دهد.
    از طرفي ديگر، در افراد سالم علامت بسيار مهمي كه در زانوها وجود دارد علامت «كشكك خنك» است و هميشه ناحيه كشكك زانوي اين افراد از ساير قسمت‌هاي اندام‌هاي تحتاني شان خنك تر است در حالي كه بيماران مبتلا به التهاب مفاصل، استخوان كشكك زانوي‌شان هم دما و يا گرمتر از قسمت‌هاي ديگر اندام‌هاي تحتاني آنها است. به همين دليل لازم است از گرما و يا التهاب كشكك زانوي بيماراني كه در حال طي شدن روند درماني عارضه آرتروز هستند مطلع شد و اگر وجود التهاب تأييد شود ممكن است مشكلات ثانويه به آرتروز پيشرفته باشد و يا اينكه فرد به بيماري‌هاي التهابي مفصل دچار است و تشخيص دقيق و درمان اين بيماري بسيار حائز اهميت است چرا كه به راحتي درمان خواهد شد.
    به نظر مي‌رسد طبق اين شرح حال و به واسطه وزن بالا، ژن آرتروز و كجي زانوها خطر جدي ابتلا به آرتروز وجود داشته باشد. بد نيست بدانيد فرد با هر 5 كيلوگرم اضافه وزن نسبت به وزن نرمال، با 20 تا 30 درصد خطر افزايش ابتلا به بيماري آرتروز پيشرفته مواجه خواهد شد.
    در زنان حدود وزن تقريبي ميزان قد به سانتيمتر منهاي 100 است و در مردان تا 5 كيلوگرم بالاتر نيز مورد قبول است. بنابراين در اين شرح حال به دليل اضافه وزن 35 كيلوگرمي فرد به شدت در معرض خطر قرار دارد و دومين مشكلي كه در اين شرح حال به ذهن مي‌رسد وجود دردي است كه از ناحيه كمر و لگن به تمام اندام‌هاي تحتاني تير مي‌كشد و منجر به ايجاد بي‌حسي در انگشتان پا مي‌شود.
    درد كل اندام‌ها از ناحيه بالا تا پائين بدن بيشتر با منشأ عروقي، مشكلات ريشه‌هاي عصبي و يا ثانويه به بيماري‌هاي رواني هستند و به نظر مي‌رسد در اين مورد، اضافه وزن باعث شده است تا نخاع دچار تنگي و منجر به حالتي به نام لنگش متناوب شود كه فرد تنها چند قدم راه خواهد رفت و سپس همه اندام‌هاي تحتاني بي‌حس مي‌شوند و فرد مجبور به نشستن مي‌شود تا درد و بي‌حسي كاهش پيدا كند.
    هر دو تشخيص در مورد اين فرد بسيار با اهميت تلقي مي‌شود و لازم است به‌طور حتم و به سرعت توسط يك متخصص روماتولوژي بررسي شود چرا كه در مراحل پيشرفته نياز به انجام اقدامات جراحي است و بايد به اين نكته اشاره شود كه در حالت كلي افراد چاق گزينه‌هاي خوبي براي انجام عمل جراحي نيستند زيرا عوارض عمل جراحي براي اين افراد بيشتر از سايرين است.

    2020-01-19 14:43:46 ۱۳۹۸/۱۰/۲۹ ۱۸:۱۳:۴۶ 1


ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر