دختری 16 ساله هستم که به چت کردن اعتیاد پیدا کردهام. با خانوادهام ارتباط خوبی ندارم و مدام سرگرم چت با دوستانم هستم. خانوادهام از این مساله ناراحت هستند. میخواستم آسیبهای روانی و اجتماعی چت کردن را بدانم. لطفا راهنماییام کنید.
چت کردن یکی از موضوعاتی است که امروزه میان جوانان و نوجوانان گسترده شده است. این اتفاق به این علت در خانوادهها روز به روز در حال افزایش است که خانواده هیچ نظارت و کنترل دقیقی بر رفتارهای نوجوان و جوان خود ندارد و از آنجا که نوع سرگرمی و تفریحات در جامعه جدید تغییر یافته است، روز به روز شاهد افزایش رو آوردن به فناوریها و ابزارهای روز هستیم که جوانان و نوجوانان تمایل دارند به جای تعامل و ارتباط رو در رو به این نوع ارتباطات گرایش داشته باشند. چت کردن و اعتیاد به اینترنت جزو آسیبهای نوپدیدی است که در جامعه به وجود آمده است. والدین به جای ایجاد انگیزه گفتوگو و صحبت کردن با فرزندان خود تمایل دارند فرزندان طبق روز رفتار کنند و این مساله به یک فرهنگ در میان جوانان تبدیل شده است. این مساله به عنوان یک اختلال در جامعه مطرح میشود که آسیبهایی مانند بزهکاری، طلاق، اعتیاد و... را برای افراد در هر گروه سنی به همراه دارد.
افرادی که مدام به چت کردن علاقهمند هستند و تمایل به رفتارهای درست اجتماعی ندارند، دچار اختلالات روانی و رفتاری میشوند. بافت خانوادگی این اشخاص به لحاظ فرهنگی و ارتباطی بافت ضعیفی است. نوجوانان در سن نوجوانی ارتباط و تعامل سازندهای با خانواده برقرار نمیکنند و همین امر موجب میشود به وسایل و تکنیکهای روز گرایش پیدا کنند.
بهتر است مدت استفاده از این ابزارها را کاهش داده و بیشتر به برقراری ارتباط با دوستان اهمیت دهید. اعتیاد به این ابزارها خطرناک است و آینده ناخوشایندی را برایتان رقم میزند. برقراری روابط دوستانه و صمیمی با خانواده را در اولویت قرار دهید تا در فضای خانواده کمتر به استفاده از این ابزارها رو بیاورید. کمک گرفتن از مشاوران مدرسه نیز کمککننده است.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر