چرا نباید در سن کم به کودکان موبایل بدهیم؟

پسری 13 ساله دارم كه قبلا برایش تلفن همراهی تهیه كرده بودم، ولی بعد از اینكه از اطرافیان شنیدم نباید برای پسرها در این سن گوشی تهیه كرد، گوشی را از دستش گرفتم. حالا او اصرار دارد گوشی را از من بگیرد. می‌خواستم بدانم چرا نباید در این سن برای بچه‌ها گوشی همراه تهیه كنیم. لطفا راهنمایی‌ام کنید.

2021-04-05 16:56:52 تاریخ : ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۲۱:۲۶:۵۲ تعداد پاسخ ها 1
  • آنچه روان‌شناسان در این خصوص مد‌نظر قرار می‌دهند این است كه هنوز در سن 11 تا 13 سالگی موضوع فراشناخت در نوجوانان شكل نگرفته است. فراشناخت یعنی شناخت افزون بر شناخت‌ها. در واقع چون دانش شناخت در نوجوانان به طور كامل شكل نگرفته است، استفاده از ابزار‌هایی مانند تلفن همراه، ماهواره و اینترنت آسیب زیادی را به كودكان و نوجوانان در این سن وارد می‌كند. هر دو تحقیقات داخلی و خارجی نشان می‌دهد استفاده مداوم از این ابزار‌ها منجر به افت‌تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود. همچنین مطالعات نشان می‌دهد تا سن 14 سالگی انواع وابستگی‌ها مانند وابستگی به مواد مخدر، اینترنت، ماهواره و گوشی همراه بیشتر و سریع‌تر از سن 14 سالگی به بعد اتفاق می‌افتد و این مساله می‌تواند آسیب‌های بیشتری را هم از نظر تربیتی و هم از نظر شخصیتی برآنها وارد سازد. با توجه به اینكه در افراد بین 11 تا 14 سالگی مساله فراشناخت ایجاد نشده، آنان بر اثر استفاده از تلفن دنبال تجربه‌های گوناگونی می‌روند و این امر به نوبه خود نیز افت‌تحصیلی را به همراه خواهد داشت. از طرفی استفاده از نرم‌افزار‌هایی مانند وایبر و وی‌چت و امكانات بلوتوث در گوشی‌های همراه باعث می‌شود آنها در فضاهایی قرار بگیرند كه به راحتی می‌توانند تصاویر و عكس‌های ناشایست دریافت كنند، به همین خاطر تهیه گوشی همراه را توصیه نمی‌كنیم، اما اگر تهیه گوشی همراه برای برخی نوجوانان ضرورت دارد لازم است گوشی‌هایی تهیه شود كه امكانات و ابزار‌های پیشرفته‌ای نداشته باشند. كودكان زیر 14 سال به واسطه مساله فراشناختی و عدم‌آموزش كافی نباید این امكانات در اختیارشان قرار گیرد. خانواده‌ها باید بدانند موبایل وسیله‌ای ضروری نبوده و اگر هم قرار است فرزندشان به آموزشگاه یا كلاسی برود، در چنین شرایطی از گوشی همراه مادر یا پدرش استفاده كند یا حتی‌الامكان گوشی ساده‌ای برای نوجوان‌شان تهیه كنند، زیرا تهیه گوشی‌های پیشرفته نوعی سرویس‌دهی زیاد به فرزندان است و معلوم نیست در آینده و در سنین 15 یا 16 سال چه نوع تقاضا یا خواسته‌ای را از والدین‌شان خواهند داشت. والدین باید تلاش كنند تا تامین این نیاز‌ها و خواسته‌های فرزندان‌شان را به تعویق بیاندازند تا فرزندان مراحل رشد و تربیتی را به درستی طی كنند.

    2021-04-05 16:56:57 ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۲۱:۲۶:۵۷ 153

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر