سینه هایم بعد از شیردهی آماس کرده درمانی دارد؟
آماس غدد سینه یك عفونت محسوب میشود كه میتواند به دلیل انسداد و مانع شدن خروج شیر و یا به دلیل یك عفونت به وجود بیاید كه از هر پنج مادری كه شیردهی دارند سه نفر مبتلا به این عارضه میشود. اما این شكل و ناراحتی به این معنی نیست كه از شیر دادن به كودكتان خودداری كنید.
بهترین روش برای جلوگیری از این بیماری و حتی راه درمان برای آن دوشیدن شیر است. حتی اگر شما به دلیل این مشكل از آنتیبیوتیك استفاده میكنید باز هم میتوانید به شیردهی ادامه دهید زیرا مزایای شیردادن هنوز خیلی بیشتر از مضرات آن است.
اولین علامت آماس سینه به وجود آمدن تكههای بسیار حساس و قرمز رنگ روی سینه است. اغلب در یك سمت و یا شاید تمام سینه احساس داغی و گرما بكنید. شاید احساس تب و حالاتی شبیه به آنفولانزا داشته باشید. همچنین ممكن است در درون سینه احساس یك برآمدگی و تورم كنید كه نشان دهنده مسدود شدن مجراها است.
سعی كنید از سینهای به نوزادتان شیر دهید كه دچار مشكل است و مطمئن باشید كه نوزاد را به طرز صحیح درآغوش گرفتهاید و یا خوردن شیر مشكل ندارد.
روش بهتر این است كه نوزادتان را روی تخت و یا زمین بخوابانید و خودتان را به حالت خم شده بالای سر او قرار دهید و كودك را در وضعیتی قرار دهید كه چانه او بین نوك سینه شما و محلی كه انسداد پیدا كرده قرار گیرد. بعد از شیر دادن برای تسكین دادن به درد سینه یك پارچه پشمی را كه در آب سرد قرار دادهاید ، روی سینه قرار دهید. اگر مجراهای مسدود شده را پیدا كردید، سعی كنید كه شیر درون سینه را خارج كنید این كار را میتوانید با ماساژ دادن انجام دهید به این صورت كه از بالا به سمت پایین این حركت را به آرامی انجام دهید. برای راحتتر خارج شدن شیر یك دوش آب گرم میتواند به شما كمك كند.
تا آنجا كه میتوانید ازمایعات استفاده كنید و استراحت كافی داشته باشید. اگر وضعیت شما با تمام این كارها بهتر نشد حتماً به پزشك بروید و به هیچ عنوان در كارتان تأخیر ایجاد نكنید به دلیل اینكه ممكن است این مشكلات منجر به آماس سینه بشود. و پیشرفت آن باعث ایجاد ورم چركی و آبسه در سینه شود. به ندرت این اتفاق رخ میدهد، اما بهترین روش پیشگیری است و آنتیبیوتیك میتواند از این مسئله جلوگیری كند. البته اگر از آنتیبیوتیك استفاده كردید باید دوره آن كاملاً تمام شود. اما هنگامی كه از آنتیبیوتیك استفاده میكنید كودك را چك كنید كه دچار «برفك» نشده باشد.
میبایست از سینهها به دقت نگهداری شود. هنگام خواب مراقب باشید به سینههایتان فشار نیاید. در مورد لباس زیر كه استفاده میكنید حتماً مطمئن باشید كه به سینههای شما فشار نیاورند زیرا گاهی اوقات فنرهای سفتی دارند كه باعث فشار آوردن به سینه میشود. هنگامی كه كودك خود را حمل میكنید نیز مراقب باشید حتی موقع كمربند ماشین نیز باید احتیاط كنید.
قبل از شیر دادن حتماً باید دستهای خود را بشویید.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر