دخترم از ترس تنبيه پنهانكاری ميكند

من دختری ۱۰ ساله دارم که خیلی پنهانکاری می‌کند. وقتی دلیلش را می‌پرسم جواب می‌دهد می‌ترسم تنبیه بشوم، (من موقع درس نخواندن تنبیه‌اش می‌کردم)، تقریبا با خیلی از بچه‌های اقوام سازگاری ندارد (اهل دعوا، پرخاشگری، کتک‌کاری و... نیست)، ناسازگاری از این جهت که چرا فلان حرف را زدی و... اگر یك بچه کوچک را نوازش کنم ناراحت می شود و می‌گويد او را از من بیشتر دوست داری، فوری قهر می‌کند، واقعا کلافه شده‌ام. لطفا راهنمایی کنید.

2020-07-26 09:47:52 تاریخ : ۱۳۹۹/۰۵/۰۵ ۱۴:۱۷:۵۲ تعداد پاسخ ها 1
  • در رابطه با سوال این مددجوی گرامی باید گفت که پنهانکاری زمانی شکل می‌گیرد که ارتباط خوب و صمیمانه‌ای در محیط خانواده شکل نمی‌گیرد و این مددجوی گرامی، خود جواب سوالش را از دختر عزیزشان گرفته که علت آن را ترس از تنبیه و سرزنش احتمالی بیان کرده است، پس راه چاره نیز مشخص است هر چند که بیشتر والدین که فرزندشان به سن نوجوانی رسیده از پنهانکاری نوجوان خود نگران می‌شوند. دوران نوجوانی به خاطر ویژگی‌های دوران بلوغ باعث می‌شود هر دو جنس بیشتر تمایل پیدا کنند که با گروه‌های هم‌سن و سال خود درددل کرده و احساس راحتی بیشتری با دوستان خود پیدا می‌کنند و ممکن است رازهای بیشتری برای پنهان کردن از والدین خود داشته باشند. لذا می‌توان به این پنهانکاری‌ها به صورت یک دوره کوتاه و گذرا نگاه کرد و به این مددجوی گرامی توصیه می‌شود هیچگاه در مقام مقایسه نوجوان خود با دیگران نباشد چرا که کودکان همانطور که از نظر شکل ظاهری و قد و قامت و رنگ پوستشان با هم تفاوت دارند از نظر هوشی و درک و فهم و میزان علاقه و رغبت تحصیلی نیز با هم متفاوت هستند. لذا والدین نباید کودک خود را به علت این تفاوت‌ها مورد سرزنش و ملامت قرار دهند. سعی کنید به فرزند خویش خوشبین باشید و آن را باور داشته باشید و به کودک خود اعتماد به نفس بدهید زیرا بزرگترین سرمایه‌ای که یک مادر می‌تواند به فرزندش هدیه کند ایجاد حس اعتماد به نفس است. در رابطه با سوال آخر این مددجوی محترم که علت ناسازگاری کودکشان را با بچه‌های اقوام جویا شده است در این رابطه روانشناسان عقیده دارند که زیربنای این رفتارها گاهی می‌تواند علت ارثی، زیستی، عاطفی یا تربیتی داشته باشد که لازم است در این رابطه مددجوی گرامی از یک مشاور کودک کمک بگیرد.

    2020-07-26 09:43:55 ۱۳۹۹/۰۵/۰۵ ۱۴:۱۳:۵۵ 324

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر