دو سال است با پسری آشنا هستم كه حدود هشت و نيم سال از من كوچكتر است. از تمام خلقيات شبيه هم هستيم و به هم علاقه منديم. تفاوت سنيمان از نظر ظاهر هم نشان نميدهد. خانواده من كاملا در جريان هستند ولی از خانواده او فقط مادرش در جريان است. كاملا سر درگمم كه آيا اين رابطه به ازدواج ختم میشود يا نه و اگه ختم شد آيا دوام خواهد داشت؟
مددجوی گرامی امروزه ما در شرایطی زندگی میکنیم که به واسطه تبادل زیاد اطلاعات به عصر انفجار اطلاعات معروف شده لذا به واسطه این داد و ستد اطلاعات خیلی از مسایل نسبت به گذشته متفاوت شده است مثلا در گذشته رسم بر این بود که آقایان باید سنشان خیلی بزرگتر از همسر خود باشد اما امروزه این فاصله خیلی زیاد به میانگین 5 سال رسیده است و با توجه به اینکه ما در حال گذر از یک جامعه سنتی هستیم بحث در مورد اختلاف سنی ازدواج از جمله موضوعات مهم و دغدغه ذهنی برخی از خانوادهها شده است و ذهن برخی از آقایان و دختران جوان را به خود مشغول کرده و گاهي خانمها دارای خواستگارانی کم سن و سال تر از خود هستند که بر این اساس نگران آینده انتخاب خود هستند مثلا از اینکه این اقدام را انجام دهند و بعدها از این تصمیم خود اظهار پشیمانی داشته باشند یا اینکه در میهمانیها جواب دوستان و آشنایان خود را چه بدهند و آیا تحمل چشم و ابرو رفتن آنها را دارند یا نه؟
اما روانشناسان و زوج درمانگران بر این باورند آنچه در ازدواج مهم است رشد، بلوغ و پختگی
عاطفی، اجتماعی و شناختی دو طرف است چه بسا زوجینی که با تناسب سنی لازم ازدواج کردهاند اما به دلیل ضعف در بلوغ فکری و عاطفی یا سایر ملاک های دیگر راهی دادگاههای خانواده شدهاند. پس به نظر میرسد رشد و بلوغ و توانایی درک تفاوتها مهمتر از صرف سن شناسنامهای باشد مثلا فردی 50 ساله ممکن است حس یک جوان را داشته باشد و از نظر ظاهری نیز جوانتر و شادابتر از سن تقویمی خود به نظر برسد و بالعکس فردی 30 ساله ممکن است از نظر سن ظاهری پیرتر و مسنتر از سن شناسنامهای خود به نظر آید. علیرغم اینکه نمیتوان سن تقویمی را در زمینه ازدواج ملاک اصلی قرار داد ولی توصیه میشود بهتر این است که آقایان 5 تا 8 سال بزرگتر از همسران خود باشند. اما نکته این است که گاهی برخی از خانمها از ما روانشناسان میپرسند که یک خواستگار جدی با مشخصاتی که شما بیان داشتهاید که خیلی با هم تفاهم دارند و علاقهمند به هم هستند اما 8 تا 10 سال با
هم اختلاف سنی دارند و دچار سوال چه کنم میشود، من و برخی دیگر از همکارانم احتمالا خواهیم گفت قطعا موارد استثناء هم وجود دارد. یادمان باشد زمانی که کسی را عمیقا و قلبا دوست داشته باشیم پس دیگر سن نمیتواند فاکتور خیلی مهمی به نظر برسد.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر