پسر 9 سالهای دارم که کلاس دوم ابتدایی است. او هیچ علاقهای به درس خواندن و انجام تکالیف ندارد، خیلی بازیگوش است، در ضمن بعضی شبها شبادراری دارد. لطفا راهنماییام کنید چگونه با این وضع کنار بیایم؟
یکی از دلایلی که باعث میشود کودک مسوول بار نیاید به دوران کودکی او مربوط میشود. این گروه از بچهها از دوران کودکی یاد نگرفتهاند که وسایل و کتابهایشان را جمع کنند و بنابراین مسوولیتپذیری در آنان شکل نگرفته است. به همین خاطر در مدرسه با مشکلاتی مواجه میشوند. علاوه بر آن ممکن است انواع وسایل سرگرمی مانند گیم و برنامههای تلویزیونی متنوع در خانه فراهم باشد و کودک را به حدی سرگرم کند که از درسهایش غافل شود. وجود انواع وسایل سرگرم کننده باعث میشود کودک اوقات خوبی را داشته و کمتر درس بخواند. همچنین ممکن است کودک در مدرسه با مربی آموزشی خودش مشکل داشته باشد. انتقاد مربی آموزشی از دانشآموزان معمولا آنان را نسبت به درس بیانگیزه میکند. اگر آنها با دانشآموزان ارتباط خوب و درستی برقرار نکنند باعث میشوند بچهها نسبت به درس و مشق دلزده شوند. البته اقتدار مربی آموزشی امری بسیار مهم است و بالطبع یک مربی مذکر اقتدارش بیشتر از مربی مونث است و بچهها از آنها حرفشنوی بیشتری دارند پس لازم است مربی زن با تشویق و تنبیهی که در مدرسه ارائه میدهد و با جدیت در کار، دانشآموز را مجبور کند تا تکالیفش را انجام دهد.درس خواندن یک نیاز درونی برای کودک نیست به همین خاطر بچه درک نمیکند که باید درس بخواند. کودک ذاتا نیاز به بازی دارد ولی ذاتا نیاز به درس خواندن ندارد به همین خاطر باید از دوران آمادگی نظارت دقیقی در این خصوص به عمل آید. والدینی که انتظار دارند هر وقت بچه دلش خواست درس بخواند سخت در اشتباه هستند برای این منظور وقت اختصاصی در نظر بگیرید و کنار او بنشینید تا تکالیفش را انجام دهد. ضمنا گاهی ممکن است کودکان مشکلاتی مانند اختلالات یادگیری داشته باشند و بهرغم بهره هوشی کافی در یک درس مثلا ریاضی یا فارسی ضعیف باشند و به همین خاطر نسبت به انجام تکالیف بیحوصله میشوند. از طرفی برخی از برخوردهای والدین نیز در این زمینه موثر است. والدینی که دائما فرزندانشان را سرزنش میکنند و به او میگویند «تو بلد نیستی و یاد نمیگیری» آنها را نسبت به درس خواندن بیعلاقه میکنند. این حرفهای منفی تبعات زیادی را در بر خواهد داشت.
توجه داشته باشید اقتدار مربی آموزشی و والدین و کاهش سرگرمی در خانه و اختلالات یادگیری از دلایل عدم علاقه به درس و انجام دادن تکالیف مدرسه توسط برخی دانشآموزان است.
در رابطه با شبادراری باید گفت شب ادراری ممکن است ژنتیکی باشد، ببینید در بین اعضای فامیل آیا کسی مشکل شبادراری داشته است یا خیر. برخی افراد تا سن 15 تا 18 سالگی این مشکل را دارند و به مرور زمان مشکلشان حل میشود.در حالت کلی شبادراری به دو صورت ثانویه و اولیه اتفاق میافتد؛ در حالت اولیه به مشکل ژنتیکی مربوط میشود یا اینکه ممکن است حجم مثانه کوچک باشد و کلیهها مشکل داشته باشند. ولی اگر مشکل ثانویه است عفونتهای ادراری و ترس و اضطراب منجر به این مشکل میشود.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر