جرات اعتراض در محیط کار را ندارم

در محیط کار شهامت ندارم با رئیسم در مورد بی‌عدالتی‌هایی که می‌شود صحبت کنم، نمی‌توانم در برابر برخی مسائل ایستادگی کنم زیرا می‌ترسم این مسأله برایم گران تمام شود و به همین خاطر می‌ترسم. چگونه می‌توانم این ترس را برطرف کنم؟

2020-06-19 11:11:47 تاریخ : ۱۳۹۹/۰۳/۳۰ ۱۵:۴۱:۴۷ تعداد پاسخ ها 1
  • دفاع کردن از حق و حقوق در محل کار دو نوع عواقب می‌تواند داشته باشد؛ عواقب مثبت و منفی. فرد می‌تواند با سنجش اوضاع و اینکه بیان مساله به ضررش خواهد بود یا به نفعش از حق خود بگذرد یا آن را بگیرد. چنانچه بعد از سبک و سنگین کردن اوضاع متوجه شدید عواقب منفی در پیش دارید بهتر است از بازگو کردن آن بپرهیزید زیرا ممکن است با بازگو کردن آن داشته‌هایتان را از دست بدهید. باید ببینید که کدام با ارزش‌تر است. اگر مقدار دستاورد خیلی کمتر از عوارض منفی آن است و با از دست دادن شغل شما همراه است بهتر است از بیان موضوع بپرهیزید. در واقع سعی نکنید با ایجاد تنش و استرس تنها به یک خواسته کوچک برسید. توانایی حل مسأله را در خودتان تقویت کنید و با راه حل منطقی مساله‌ای که به نفع‌تان است درباره آن صحبت کنید. لزوما این‌طور نباشد که از حق‌تان به هر نحوی که شده دفاع کنید. ممکن است خودتان را سرزنش کنید ولی مطمئن باشید نباید برای چیز‌های بی‌ارزش و گذرا بجنگید، این کار منطقی است و دفاع نکردن از چنین حقی قابل سرزنش نیست. گاهی سکوت راه حل منطقی برای رفع مشکلات است. ولی اگر دفاع کردن شما عوارض منفی نداشته اما در این صورت هم نمی‌توانید از حق خودتان دفاع کنید تکنیک‌هایی وجود دارد که به شما یاد می‌دهد تا بتوانید از حق خودتان دفاع کنید و به موقع پاسخ منفی یا مثبت بدهید. دو نوع تکنیک در روانشناسی در این خصوص وجود دارد :تکنیک به‌دست آوردن توانایی نه گفتن و تکنیک ابراز وجود.
    در تکنیک«به‌دست آوردن توانایی نه گفتن» فرد در محیط خانه یا بین دوستان این مهارت را تمرین می‌کند یعنی یک محیط مصنوعی برای خودش ایجاد می‌کند تا«نه گفتن» را تمرین کند. در این روش دوستان و اطرافیان از او سوالاتی را می‌پرسند و چون او نمی‌خواهد پاسخ مثبت بدهد به‌صورت نمایشی حس خودش را برای نه گفتن آزمایش می‌کند. سپس به محیط آشنا می‌رود و دوباره این حس را در خودش تقویت می‌کند در این تکنیک محیطی کاملا ساختگی است و افراد ترسی از آن ندارند. بعد از طی این دو مرحله که تمرینات به بار نشست و توانستید نه گفتن را یاد بگیرید در محیط واقعی می‌توانید به خواسته‌های دیگران جواب منفی بدهید .به این روش رول پلیینگ یا ایفای نقش می‌گویند.
    تکنیک بعدی ابراز وجود است. فرد در یک محیط مصنوعی از کاری که می‌ترسد آن را انجام دهد و خجالت می‌کشد درباره‌اش حرف می‌زند. مثلا در محیط مصنوعی به خودش القا می‌کند که به همکارش می‌گوید کارش درست نبوده است. سپس در یک محیط آشنا این حرف را به دوستان می‌زنید و بعد از آن نوبت به محیط واقعی می‌رسد. این تمرین اگرچه زمان بر است ولی بعد از اینکه توانستید نه بگویید و ابراز وجود کنید، ترس و خجالت شما برطرف می‌شود.

    2020-06-19 11:11:48 ۱۳۹۹/۰۳/۳۰ ۱۵:۴۱:۴۸ 153

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر