آسیبهای اجتماعی و پیامدهای منفی شبکههای مجازی چیست؟
1- خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد: با توجه به مطالعات اخیر افرادی که از شبکههای اجتماعی استفادهای اعتیادگونه دارند نسبت به افراد عادی احساسات منفی بیشتری از جمله افسردگی را تجربه میکنند. افرادی که قبلا سابقه ابتلا به افسردگی را داشتهاند، بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
2- احتمال شکست روابط موجود در شبکههای اجتماعی بیش از روابطی است که در دنیای واقعی حاکم است: از روابطی که در شبکهای اجتماعی وجود دارد، به ندرت نتیجه مثبتی حاصل میشود. استفاده از شبکهای اجتماعی برای ایجاد روابط بیشتر و صمیمیتر گزینهای آسان است، اما بهتر است بدانید که این گزینه آسان میتواند خسارات غیرقابل جبرانی به روابط در دنیای واقعی بزند. مطالعات نشان میدهد زمانی که یکی از زوجین بیش از حد درگیریک شبکه اجتماعی مثل فیسبوک شود، همسر او تمایل بیشتری برای نظارت و کنترل اعمال و رفتار او خواهد داشت که این موضوع میتواند منجر به بحثهای طولانی و در نهایت مرگ رابطه شود.
3- استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی خلاقیت افراد پیرو و عام را نابود میکند: طبق تجربه و به جرات میتوان گفت که شبکههای اجتماعی آسانترین راه برای توقف رشد یا کشتن فرآیند خلاقیت در افراد عام و پیرو است، زیرا عامه مردم با عضویت در شبکههای مجازی و تقلید کورکورانه از حرفها، تکیهکلامها و... از روی بیفکری و بدون برنامه خاصی باعث تاثیرات منفی روی فرد و گشت و گذارهای بیهدف در شبکههای اجتماعی میشود، از این رو یکسری افراد که میتوان از آنها به اسم لیدریا رهبر تفکرات و خلاقیتهای منفی و بیمحتوا در شبکههای مجازی که کاربردی جز مضحک کردن فضا ندارد، یاد کرد که در صورت نبود کنترل بر افراد رهبر در فضاهای مجازی باعث القا و تحمیل افکار منفی و بیثمر اشخاصی بر عامه مردم خواهد شد که نتیجهای جز مسدود کردن راههای خود شکوفایی و ترقی نخواهد داشت.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر