عوارض مصرف شیشه بر انسان چیست و چه پیامدهایی دارد؟
به لحاظ تاثیرات موهوم و اولیه افزایش اعتماد به نفس، افزایش تواناییهای جسمانی و فکری، حس آرامش، افزایش سطح هوشیاری، افزایش فعالیت بدنی و... که با اولین مصرف شیشه به علت آزادسازی انرژی بدن بر فرد میگذارد، وی به مصرف موادمخدر شیشه گرایش پیدا میکند و در مراحل و مصرف بعدی، فرد برای بازگشت و دستیابی به تاثیرات اولین مصرف ناچار به مصرف مجدد و بیشتر این مواد رو خواهد آورد که در ادامه عوارض روانشناختی، فیزیکی و اجتماعی متعددی را برای فرد و جامعه به بار میآورد که ذیلا مواردی از آن را خواهیم آورد.
آسیب مغزی: در سیستم اعصاب مرکزی رشتههای عصبی به صورت مستقیم به هم متصل نیستند، بلکه بین انتهایی رشته عصبی قبلی با ابتدای رشته عصبی بعدی فضای بسیار کوچکی وجود دارد که به این فضا در اصطلاح پزشکی سیناپس میگویند، لذا برای اینکه یک سلول عصبی بتواند پیامی را به سلول عصبی دیگر انتقال دهد مادهای شیمیایی در این فضای کوچک ترشح میکند که ترشح هر ماده شیمیایی در مغز منجر به بروز علائم خاصی میشود.
از مواد شیمیایی که مغز منتشر میکند دوپامین (در احساسات لذت نقش عمدهای دارد و بر حافظه، قضاوت و احساسات فرد تاثیر میگذارد) و سروتونین (نقش مهمی در خواب، اشتها، رفتار جنسی و خشونت ایفا میکنند) نام دارد که مصرف موادمخدر صنعتی شیشه موجب خلل و تخریب این سطوح شیمیایی شده و به مرور مغز نمیتواند روند طبیعی داشته باشد و فرد در ادامه به لحاظ کارکرد ضعیف مغز گرایش به مصرف موادمخدر شیشه پیدا میکند. این تخریب تا آنجا پیش میرود که فرد در ادامه مصرف طولانی یا قطع مصرف طی 4 الی 6 ماه از ناتوانی در احساس لذت رنج میبرد و این یکی از دلایل عمده در عود مصرف است.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر