علت به وجود آمدن يبوست و درمان آن چیست؟

از سال‌ها قبل دچار مشكل يبوست بوده‌ام اما نزديك به دو سال است مشكل شدت پيدا كرده و تشخيص پزشكان كم‌كاربودن و تنبلي روده و راه درمان انجام عمل جراحي عنوان شده است.
مصرف دارو، باعث شده كه اين مشكل تاحدودي برطرف شود اما در صورت مصرف نكردن اين داروها مشكل يبوست دوچندان مي‌شود. با انجام كولونوسكوپي، عكسبرداري از روده و آزمايشات پزشكان تنها عمل جراحي را پيشنهاد داده‌اند. آيا راه درمان ديگري وجود دارد؟

2020-03-26 08:43:27 تاریخ : ۱۳۹۹/۰۱/۰۷ ۱۲:۱۳:۲۷ تعداد پاسخ ها 1
  • براي فردي كه در سن بالاي 55سال بوده و به تازگي دچار يبوست شديد شده باشد، بررسي دستگاه گوارش، الزامي است چرا كه علت يابي در اين شرايط بسيار ضروري است. ضمن اين كه شايع‌ترين علت يبوست به خصوص در افراد مسن، مصرف برخي داروهاست كه اين مشكل را تشديد مي‌كنند. از اين ميان داروهاي مربوط به فشار خون، داروهاي كاهنده قند خون، داروهاي مربوط به اختلال تيروئيد، انواع ويتامين‌ها، قرص‌هاي كلسيم و آهن بيشترين موارد مربوط به يبوست را به وجود مي‌آورند. بنابراين، باتوجه به شرح حال گفته‌شده نخستين مسئله و عاملي كه به ذهن مي‌رسد مصرف داروها است از اين رو بايد مصرف چنين داروهايي، قبل از هر بررسي ديگري قطع شود. موضوع دوم در مورد فردي كه در اين سن با يبوست شديد و جديد روبه‌رو است، انجام كولونوسكوپي و ترانزيت روده است. در صورت طبيعي بودن اين بررسي‌ها فرد نياز به بررسي سيستم گوارشي از طريق ماركر دارد.نكته مهم در مورد شرح حال ارائه‌شده اين است كه مصرف داروهاي مسهل و ملين متعدد ذكر شده و پاسخ نه چندان مثبت كمي غيرعادي است به همين دليل انجام بررسي‌هاي كامل تر ضروري است. با اين وجود امكان دارد مشكل موجود در نتيجه مصرف آب به ميزان كم و رژيم غذايي نادرست باشد زيرا افراد بايد در طول روز 8ليوان آب و حداقل 30 گرم فيبر موجود در سبزيجات و ميوه‌ها را در رژيم غذايي روزانه خود جاي دهند. ضمن اين كه بي‌حركتي طولاني مدت باعث ايجاد مشكل يبوست جديد خواهد شد. از طرفي هم ممكن است فرد به دليل انجام عمل جراحي، بي‌حركت و دچار يبوست شده باشد، به همين دليل بررسي اين موضوع هم حايز اهميت است. نكته قابل توجه ديگر هم آن است كه در ششمين دهه عمر، انجام عمل جراحي ممنوع نيست اما به دليل وجود برخي عوارض و ريسك، نه تنها در اين سن، بلكه در اكثر سنين، ترجيح داده مي‌شود بيماري با مشكل يبوست، مورد انجام عمل جراحي قرار نگيرد. در اين موارد بررسي‌هاي دقيق گوارشي، كولونوسكوپي، كولون ترانزيت و... مناسب‌ترين راهكار براي تشخيص دقيق بيماري و سپس‌تجويز كم‌ضررترين دارو براي طي شدن روند درمان، بهترين راه حلي است كه به چنين بيماراني كمك شاياني خواهد كرد. از سوي ديگر هم ممكن است فرد به تنگي يا انسداد موضعي مبتلا باشد كه با انجام بررسي‌هاي فوق، اين مورد نيز تاييد و درمان يا رد خواهد شد.

    2020-03-26 08:43:29 ۱۳۹۹/۰۱/۰۷ ۱۲:۱۳:۲۹ 5


ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر