دختر 13 سالهاي دارم كه بسيار پرخاشگر است و نسبت به خواهر بزرگترش رفتارهاي حسادتجويانه دارد. چه شيوهاي را براي برخورد با او توصيه ميكنيد؟
پرخاشگري در اين سن، با دوره بلوغ مرتبط است كه علاوه بر تغييرات جسماني، در بعد فيزيولوژيك فرد نيز تغييراتي ايجاد ميكند. بهطور كلي خشم، واكنشي است كه افراد، در برابر ناكاميها تجربه ميكنند و بخشي از هيجان خشم، طبيعي و جزو ضروريات زندگي افراد است اما جامعه امروزي رفتار پرخاشگرانه را نميپذيرد كه تأثيرات سويي بر روابط بين فردي ميگذارد. در مورد ياد شده، ممكن است اين رفتارها در نتيجه اثرات تربيتي، محيطي و ارتباطي بين فردي باشد. به عنوان مثال، والدين نيازهاي فرد را به خوبي برآورده نميكنند و يا اينكه در نتيجه مقايسه و تبعيض، زمينه حسادت او را فراهم كنند و از آنجايي كه شيوههاي پرخاشگرانه كلامي يا غيركلامي، به روابط بين فردي آسيب ميرساند، والدين موظفند در نحوه برخورد خود تجديدنظر كنند و به فرزند خود، روش فائق آمدن بر خشم را آموزش دهند.
شيوههاي غيركلامي ابراز خشم، نوعي بيان خواسته است، اما والدين بايد با انجام مشاورههاي روان درماني و يا بازي درماني به فرزندشان بياموزند كه خواستههايش را در قالب كلمات بيان كند و فضايي را ايجاد كنند كه اين تخليه احساسات به صورت كلامي انجام شود تا در نهايت به كاهش خشم منجر شود.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر