پسرم 20 سال دارد و از دوران كودكي تا به حال، هنگام تماشاي تلويزيون، گوش دادن موسيقي، و يا موارد اينچنيني، مچ دستش را ميمكد و با اين كار احساس آرامش ميكند. علت چيست و چه راهكاري را براي ترك اين عادت پيشنهاد ميكنيد؟
بهطور معمول، مكيدن دست يا انگشت، بهتزده شدن، ناخن جويدن و رفتارهاي اينچنيني ناشي از اضطرابي است كه در ناخودآگاه فرد وجود دارد و زماني كه رابطهاش با دنياي بيروني محدود ميشود، تسلط بر خودآگاهش كمتر و ناخودآگاه او فعال ميشود. بروز اين رفتارها و يا تيكهاي عصبي معمولاً به دليل آسيبهاي دوران شيرخوارگي است و در حقيقت آسيبي كه در يكي از دورههاي رواني كودك به او وارد ميشود، چنين رفتارهايي را ايجاد ميكند.
براي درمان اين رفتارها، مراجعه به روانشناس باليني راهكار مناسبي است تا از طريق مكتب روانكاوي و يا تحليل رواني و با يادآوري خاطرات دوران كودكي آسيب وارد شده از ناخودآگاه فرد خارج شود و درمان صورت گيرد، علاوه بر اين با كمك يك روانشناس شناختي رفتاري و با استفاده از روش سي.بي.تي و يا رفتاردرماني شناختي اين موضوع برطرف خواهد شد. معمولاً در اين موارد، دارودرماني پاسخي موقت ميدهد زيرا منبع اضطراب با مصرف دارو برطرف نميشود بلكه تنها كنترل خواهد شد.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر