دختر 12 سالهاي دارم كه به اختلال شب ادراري دچار است و پزشكان تشخيص وجود اضطراب در نتيجه درس خواندن را دادهاند. مدتي است كه روزها هم دچار اين اختلال شده است. چه راه درماني را توصيه ميكنيد؟
اختلال شب ادراري به معني بياختياري ادرار در شب يا روز است كه در ماه يك تا دوبار، براي فرد بالاتر از پنج سال اتفاق بيفتد و ناشي از تشنج نباشد. به همين دليل كودكان زير پنج سالي كه به بياختياري ادرار دچار ميشوند، مشكل شب ادراري ندارند بلكه آنها به آموزش توالت نياز دارند.
بهطور كلي دختر 12 سالهاي كه برايش تشخيص شب ادراري مطرح شود، اين اختلال ريشه در اختلالات اضطرابي او دارد. چرا كه استرس، سيستم سمپاتيك را تحريك كرده و اين سيستم دچار تنش و نهايتاً منجر به شب ادراري ميشود.
در اين موارد به خانوادهها توصيه ميشود به فرزندان خود برچسب بد نزنند، از گفتن جملات «تو ديگر بزرگ شدهاي» «خجالت نميكشي؟» و جملات اينگونه بپرهيزند، زيرا در اين صورت فرد احساس شرم كرده و اين حالات بر زندگي فردي او تأثير ميگذارد و از شركت در مهمانيها و يا اردوهاي مدرسه سرباز ميزند.
از طرف ديگر درمان دارويي و خصوصاً درمان غيردارويي در كاهش اين اختلال بسيار مؤثر است. در واقع با افزايش دادن حجم مثانه، يا استفاده از تشك زنگدار كه به محض رسيدن مايع به تشك شروع به زنگ زدن ميكند، ميتوان به كاهش اين اختلال كمك كرد.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر