مدتي در محل كارم با دستگاه پر سر و صدايي كار ميكردم و از آن زمان به بعد دچار وزوز در ناحيه هر دو گوش شدهام. راه درمان چيست؟
بهطور كلي وزوز گوش به دنبال دو دسته عوامل دروني و بيروني ايجاد ميشود. عوامل دروني مربوط به ژنتيك و كروموزومهاي بيمار است و عوامل بيروني نيز عوامل دروني مستعد اين اختلال را تشديد ميكنند. در واقع افرادي كه شرايط بدني آسيبپذيرتري دارند در مقابل سروصداهاي جامعه (عوامل بيروني) دچار كمشنوايي يكطرفه يا دوطرفه ميشوند كه متعاقب اين كمشنواييها، دچار وزوز گوش نيز ميشوند. در صورتي كه تودههاي قاعده جمجمه، عوامل ويروسي، عفوني و ... سبب كمشنوايي شده باشند، قابل درمان است اما عوامل دروني را نميتوان از نهاد انسان حذف كرد. در حالت كلي بايستي بررسي شود كه كمشنوايي يكطرفه است يا دوطرفه. اگر كمشنوايي دوطرفه و تقريباً قرينه است، نميتوان كار خاصي انجام داد و فقط اين اطمينان وجود دارد كه مشكل خاصي در ناحيه مغز نيست و به اين ترتيب به افراد مبتلا آرامش داده ميشود تا به زندگي خود ادامه دهند. در اين موارد، مصرف داروهاي اعصاب، انجام حركات ورزشي و افزايش اعتمادبهنفس آرامش فرد را بالا برده و راحتتر با اين مشكل برخورد ميكند. در صورتي كه مشكلات ناحيه گوش يكطرفه باشد، به بررسي بيشتري نياز دارند زيرا در هر عضوي از بدن كه مشكل يكطرفه وجود داشته باشد، بررسي بيشتر و دقيقتري نياز است. اگر با انجام بررسيهاي لازم دليل خاصي براي يكطرفه بودن مشكل پيدا نشد، مراقبتهايي كه براي مشكلات دوطرفه مطرح شده، راهكاري مناسب است اما اين دسته از افراد بايستي توجه داشته باشند ممكن است هر عاملي كه يكي از گوشها را با مشكل مواجه ساخته است، گوش ديگر را نيز تحت تأثير قرار دهد، به همين دليل نياز به مراقبت بيشتري وجود دارد.
در اين مواقع استفاده از ماسكرها يا ابزاري كه امواجي را به داخل مغز ميفرستند و امواج ساطع شده از مغز را كاهش ميدهند، بسيار كمككننده است، همچنين جلوگيري از خستگي، عصبانيت، دلهره، وسواس فكري و منفيگرايي در كاهش اين اختلالات، تأثير بسزايي دارد.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر