مردی 32 ساله هستم که 7 سال است ازدواج کردهام. مدتی پیش متوجه اعتیاد همسرم شدم. چند مرتبه قصد ترک دادن او را داشتم، ولی این اتفاق رخ نداد. به دلیل اینکه به همسرم علاقهمند هستم، قصد جدایی و طلاق ندارم. لطفا راهنماییام کنید چه آسیبهایی در انتظار او خواهد بود، اگر مصرف موادمخدر را ترک نکند.
با توجه به اینکه زنان محور خانواده به شمار میروند و مدیریت امور خانه به خصوص تربیت فرزندان را به عهده دارند، باید در زمینه اعتیاد آنها اقدامات اساسیتر و پیشگیرانهتری صورت گیرد و باید نگاه جامعه به این سو معطوف شود.
زنان نقش کلیدی در تربیت فرزندان دارند و باید راهکارهای اساسی در این زمینه به خانوادهها ارائه داد. ابتدا باید دلایل رو آوردن زنان به مصرف موادمخدر را شناسایی کرد و مشکلاتشان را در این راستا مورد بحث و بررسی قرار داد تا به راهکارهای درست دست یافت. یکی از نخستین اقداماتی که به زنان کمک میکند تا به ترک مصرف موادمخدر فکر کنند، بحث افزایش عزتنفس و اعتماد به نفس در آنهاست. یکی دیگر از راهکارهای درست که خانواده به خصوص همسر و فرزندان در خصوص زنان مبتلا به اعتیاد باید در نظر بگیرند، پاسخگویی درست به نیازها و خواستههای آنهاست. چنانچه این گروه از زنان خودباوری را در خود تقویت کنند، میتوان به طور ریشهای به درمان این اتفاق پرداخت.
برخی زنان به دلیل ضعف در شخصیت و توانمند نبودن در برخورد با مسائل زندگی و درگیر شدن در عوامل عاطفی با بحرانهای فردی، اجتماعی و خانوادگی مواجه میشوند و چون قادر به حل مشکلات خود نیستند و مهارتهای زندگی را آموزش ندیدهاند، به مصرف موادمخدر گرایش پیدا میکنند.
حمایتهای عاطفی و روانی از این افراد در محیط خانواده کمک میکند تا احساس امنیت کرده و تمایل پیدا کنند به زندگی عادی بازگردند.
مشاورههای فردی و خانوادگی توسط یک روانپزشک و متخصص ترک اعتیاد کمک میکند تا مهارتهای لازم را آموخته و بهتر بتوانید با این مساله کنار آمده و راهبردهای اساسی را به کار بگیرید.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر