یاداشت ابراهیم وجدانی فعال حوزه فرهنگی و ارتباطات به مناسبت هفته روابط عمومی و ارتباطات
روابط عمومی گنجینه پنهان در مدیریت
طی سالهای اخیر جامعه بشری به جایگاه مهم روابط عمومی واقف شده است و به لطف گسترش ارتباطات و ابزار نوین ارتباطی ، کارکرد روابط عمومی نسبت به سنوات دیرین جایگاه خطیر و مهمی در بین صاحبان کار و مدیران سازمان ها پیدا کرده است.
امّا این سئوال مطرح است که در هر رده از سطح مدیریت ، مدیران چقدر از گنجینه پنهان روابط عمومی که شاه کلید اثر پذیری و اثرگذاری است بهره جسته اند ؟
بهتر سخن اینکه چرا مدیران باید روابط عمومی را بشناسند و از آن در پیشبرد راهبردهای مدیریتی استفاده کنند ؟
تحقیقات ثابت کرده است مدیرانی که در شیوه و برنامه های مدیریتی خود از روابط عمومی بالایی بر خوردارند و از آموزش های لازم در این خصوص بهره مند شده اند مدیران موفق تر ، کارآمدتر و محبوبتری هستند. زیرا خصلت روابط عمومی از انسان فردی شنوا، بینا ، نکته سنج، پاسخگو ، مطالبه گر و در مفهوم عام، فردی اجتماعی و مردمی می سازد.
این روزها به واسطه دنیای مجازی و درگاه های ارتباطی، کارکرد ارتباطات جهشی بنیادین یافته و دامنه آن جهان شمول شده است . در این عصر، حتی کودکان بدون شناخت از علم ارتباطات به عضوی مشارکت جو و فعال در این عرصه مبدل شدند و این شبکه بهم تنیده همراه با تبادل وسیع و سریع داده ها ما به نظریه «مک لوهان» و اصطلاح دهکده جهانی (Global Village) نزدیک و نزدیک تر می کند.
مفهوم ارتباطات یکی از کارکردهای روابط عمومی بشمارمی رود و بدین معنی نیست که یک مدیر ارتباطی لزوما مدیری با روابط عمومی بالا است. بلکه شناخت ابزار نوین تبلیغاتی ، استفاده از زبان بدن ، فن بیان قوی و اثرگذار، پوشش و آراستگی ظاهر ، صبر و شکیبایی در مقابل هجمه رسانه ها ، مردم داری ، حقیقت طلبی ، جریان سازی و امید بخشی از خصوصیت های بارز گنجینه ارزشمند روابط عمومی است که یک مدیر به آن نیاز دارد.
کلام آخر اینکه ، انسان ها با هر جایگاه و موقعیتی نیازمند شناخت علم روابط عمومی هستند و بهره مندی از آن دید واضح تر ، عمیق تر و وسیع تری به انسان می بخشد و عاملی در جهت کیفیت بخشی تعاملات اجتماعی و تعمیق خودباوری ، انگیزه بخشی و حرکت در مسیر کمال افزایی در جامعه می شود.
ارسال نظر