یک زن، رکورد طولانیترین سفر فضایی را شکست
رکنا: کریستینا کوخ طولانی ترین پرواز فضایی زنان را با هدف بررسی تاثیرفضا بر بدن انسان در پی اقامت طولانی مدت، به نام خود ثبت کرد.
به گزارش رکنا، فضانورد ناسا کریستینا کوخ ، مدت سیصد روز است که در ایستگاه فضایی بین المللی به پژوهش مشغول است. تاکنون هیچ فضانورد زنی به این رکورد دست پیدا نکرده است. به گفته مقامهای ناسا خانم کوخ پس از انجام سایر آزمایشها درماه فوریه سال میلادی جاری به زمین باز خواهد گشت.
در طی مدت اقامت در فضا، کریستینا کوخ ، موفق به انجام دو راهپیمایی فضایی کاملاً زنانه همراه با دیگر فضانورد ناسا خانم جسیکا میر شد.
کارشناسان اعلام کرده اند تا پایان مدت زمان اقامت کریستینا کوخ در ایستگاه فضایی بین المللی، حداقل یک راهپیمایی فضایی کاملاً زنانه دیگر هم انجام خواهد شد. آخرین پیاده روی فضایی آنها برای روز ۲۰ ژانویه سال میلادی جاری پیش بینی شده است. کریستینا کوخ در تاریخ ۱۴ ماه مارس ۲۰۱۹ وارد ایستگاه فضایی بین المللی شده است و بنا برپیش بینیها تا ۶ فوریه ۲۰۲۰ به مدت ۳۲۸ روز در ایستگاه فضایی بین المللی باقی خواهد ماند.
بیشتر ماموریتهای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی به مدت ۵ الی ۶ ماه به طول میانجامد، اما مقامهای ناسا با توجه به برنامه ریزی برای انجام سفرهای طولانی مدت فضایی از جمله سفربه کره ماه و سیاره مریخ و اقامت طولانی مدت در سیارههای منظومه شمسی، در نظر دارند به بررسی وضعیت سلامت فضانوردان در زمان اقامت طولانی درفضا بپردازند.
بنا بر پیش بینیها سفر به سیاره مریخ اواسط دهه ۲۰۳۰ میلادی انجام خواهد شد. همچنین کارشناسان ناسا در نظر دارند طی ماموریت آرتمیس، فضانوردان را پس از چندین دهه دوباره راهی کره ماه کنند. رسیدن به سیاره مریخ با سریعترین سفینه فضایی حدود ۹ ماه به طول میانجامد به همین دلیل بررسی اثرهای زندگی در فضا بر روی سلامت جسمانی و روانی فضانوردان اهمیت فراوان دارد.
بنا برمطالعههای انجام شده، فضا اثرگذاری مخرب کمتری بر زنان به نسبت مردان میگذارد به همین دلیل کارشناسان در نظر دارند درماموریت سفربه کره ماه از بانوان فضانورد استفاده کنند.
اقامت طولانی مدت فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی به دانشمندان کمک میکند تا یافتههای فراوانی درباره اثر زندگی در فضای میکرو گرانش بربدن انسان برای بازه زمانی طولانی به دست آورند.
تاکنون رکوردهای بیشترین اقامت درفضا متعلق به اسکات کلی فضانورد ناسا و میخائیل کورونینکو فضانورد روسی آژانس فضایی روس کاسموس است که به مدت ۳۴۰ روز در ایستگاه فضایی بین المللی زندگی کرده اند.
خانم پگی ویتسون، فضانورد ناسا هم درسالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حدود ۲۸۸ روز درایستگاه فضایی زندگی کرده است. رکورد طولانیترین اقامت در فضا متعلق به فضانورد روس، والری پلیاکوف است که در سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵ به مدت ۴۳۸ روز در ایستگاه فضایی میر زندگی کرده است.
ارسال نظر