ماجرای کم شدن بنزین از کارتهای سوخت
رکنا: از زمان اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در آبان، سوخت گیری با کارت سوخت اجباری شد، اما برخی مردم میگویند در هر بار سوختگیری، بین دو تا چهار لیتر از سهمیه بنزین آنها کم شده است.
به گزارش رکنا، شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد ۲۴ آبان ماه قیمت بنزین را تا سه برابر افزایش داد. براساس این تصمیم، قیمت بنزین آزاد از ۱۰۰۰ به ۳۰۰۰ تومان در هر لیتر رسید و مقرر شده ماهیانه ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای با قیمت ۱۵۰۰ تومان برای هر خودروهای عادی در نظر گرفته شود.
هرچند بعد از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، گزارشهای متعددی از سوی مردم مبنی بر کم شدن بنزین سهمیهای کارت سوخت آنها اعلام شد.
یکی از شهروندان اصفهانی گفت: متاسفانه این موضوع در چند پمپ بنزین برایم اتفاق افتاده و بین دو تا سه لیتر از سهمیه بنزین کارتم کسر میشود بدون اینکه سوخت گیری کرده باشم.
شهروند دیگری گفت: تصور میکردم جایگاه دار تخلف میکند و این موضوع را به مسئول جایگاه گزارش دادم، که عنوان شد به دلیل اشتباه در روش سوختگیری از سهمیه بنزین کارت سوخت کم شده است.
به گفته دیگر شهروند اصفهانی، از زمان سهمیه بندی سوخت حدود ۴ لیتر از کارت سوختم کم شده و ظاهرا برخی از همین سوخت گران سهمیه بندی شده هم به صورت هدفمند با بهانههای واهی در حال امرار معاش هستند و مشخص نیست مسئول رسیدگی به بنزینهای کسر شده چه کسی است!
از سوی دیگر یکی از جایگاه داران بنزین در اصفهان در این باره گفت: حتی قطرهای از بنزین سهمیهای مردم به حساب جایگاهها نمیرود و به دولت برمی گردد.
با توجه به اظهارات متصدیان جایگاههای سوخت، در صورت عدم انجام پروسه کامل خروج کارت سوخت، مقداری از کارت کسر میشود، اما با توجه به انجام صحیح این عملیات، برخی مردم معتقدند از کارت سوخت آنها کسر میشود.
البته رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان در اینباره گفت: شرکت نفت برای کارتهای سوخت سامانهای طراحی کرده که تا زمانی که پیام «کارت خود را بردارید» بر روی صفحه مانیتور نازل نیامده، اگر افراد کارت خود را خارج کنند بین یک تا چهار لیتر بنزین از سهمیه آنها کسر میشود.
بیشتر بخوانید:
میانگین مصرف روزانه بنزین کشور ۱۵.۹ درصد کاهش یافت
پیمان کامران در پاسخ به این سوال که این میزان بنزین آیا به ذخیره جایگاهها میرود یا خیر؟ افزود: این بنزین به ذخیره و حساب شرکت پالایش نفت بازمی گردد و به نوعی سهمیه مردم از بین میرود.
وی توضیح داد: افراد بعد از سوخت گیری ابتدا باید نازل را سر جای خود قرار دهند که چند ثانیه بعد، پیامی مبنی بر برداشتن کارت سوخت روی صفحه نمایش جایگاه، ظاهر میشود و مردم پس از آن باید کارت خود را بردارند.
رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان در خصوص اینکه آیا امکان پیگیری این میزان سهمیه از دست رفته از سوی مردم وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: به دلیل اینکه میزان دقیق سوخت گیری ثبت نشده امکان پیگیری سهمیه از دست رفته بعید به نظر میرسد.
وی تاکید کرد: البته شرکت پخش فراوردههای نفتی پیش از این طی چند نوبت برای جلوگیری از این مشکل اطلاعیههای متعددی صادر کرده است.
کامران با تاکید بر اینکه در کم شدن سهمیه بنزین کارت سوخت مردم، جایگاهها هیچ نقشی ندارند، اظهار کرد: سیستم جایگاهها به طور کامل مورد نظارت است و در سامانه شرکت پالایش پخش فراوردههای نفتی میزان بنزین هر جایگاهی ثبت میشود.
وی اظهار کرد: در مخازن جایگاه ها، دستگاهی وجود دارد که بعد از تحویل سوخت، ورود فراورده به مخزن را تایید و از طریق سامانه به شرکت نفت اطلاع میدهد و اگر در جایگاهی حتی ۱۰۰ لیتر از میزان بنزین تحویلی آن اضافه آید، صبح مورد بازرسی قرار میگیرد.
رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان تاکید کرد: در جایگاهها نه امکان اختلاط فراوردهها و نه امکان کم فروشی و زیاد فروشی وجود دارد، چرا که میزان بنزین در سامانه شرکت پخش فراوردههای نفتی مورد نظارت و بررسی دقیق قرار میگیرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر