قلب یخی در کوتوله ترین سیاره دنیا کشف شد+عکس
رکنا: قلب یخی که مملو از سم است به شکل یک دریا در سیاره پلوتو وجود دارد که این مسئله از نگاه دانشمندان عجیب ترین اتفاق در دورترین سیاره منظومه شمسی است.
سیاره پلوتو (Pluto) اولین بار در سال 1930 کشف شد و با توجه به این که دورترین سیاره منظومه شمسی بود، نام خدای زیرزمین و دنیای اموات در اساطیر رومی یعنی پلوتو بر روی آن گذاشته شد. آب یخزده بر روی این سیاره به قدری سخت است که میتواند یک رشته کوه بسازد.
کوتوله ترین سیاره
سیاره کوتوله پلوتو بسیار شگفتانگیزتر از چیزی است که تصور میشد و پدیدههایی در آن رخ میدهد که نمیتوان توضیحی برایش پیدا کرد؛ در ادامه، به سراغ رازهای این سیاره یخی رفتهایم و پدیدههای اتفاق افتاده بر روی آن را بررسی خواهیم کرد.
سیاره پلوتو تا سال 2006 میلادی به عنوان نهمین سیاره منظومه شمسی شناخته میشد. محققان و ستارهشناسان، آن را کرهای متشکل از سنگ و یخ میدانستند تا این که انجمن بینالمللی اخترشناسی تصمیم گرفت نام سیاره کوتوله را بر روی آن بگذارد.
یکی از دانشمندان ناسا به نام الیوت سفتون نش (Elliot Sefton-Nash) در مورد سیاره کوتوله پلوتو میگوید:
بزرگ ترین قمر پلوتو، شارون نام دارد و چهار قمر دیگر به نامهای استیکس، نیکس، کربروس و هیدرا در اطراف این سیاره یخی دیده میشوند. بنابراین پلوتو تنها یک دنیای سرد و یخزده نیست و دور آن خبرها و اتفاقات زیادی وجود دارد.
شگفتی دانشمندان
اولین بار در سال 2015 بود که انسانها توانستند سیاره پلوتو را از نزدیک ببینند. کاوشگر فضایی ناسا موسوم به افق های نو یا New Horizons در این سال از کنار پلوتو و قمرهایش عبور کرد و چیزی که آن موقع دیده شد کمتر شباهتی به چیزی که تصور میشد داشت. دانشمندان پروژه نیوهورایزنز نیز از تصاویر مشاهده شده، شگفتزده شدند چرا که آنها چیزی دیدند که هیچ شباهتی به سیارههای سنگی زمین و مریخ و یا غولهای گازی مشتری و کیوان نداشت.
جالب است بدانید که سیاره پلوتو در خود دریایی به شکل قلب Heart دارد که با یخ سمی پر شده است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر