ملاقات وزیرخارجه انگلیس با خانواده محکوم امنیتی خلاف قواعد دیپلماتیک بود
رکنا: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ملاقات وزیرخارجه انگلیس با خانواده محکوم امنیتی خلاف قواعد دیپلماتیک بود.
ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به سفر "جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس به ایران و برخی اقدامات غیر دیپلماتیک وی در این سفر گفت: مقامات عالی رتبه کشورها وقتی به کشوری سفر میکنند، موظفاند تمامی رفت و آمدهای خود در کشور میزبان را با مقامات وزارت خارجه آن کشور هماهنگ کنند.
وی تصریح کرد: برخی مقامات و وزرای خارجی وقتی به کشور ما سفر میکنند متاسفانه خارج از چارچوبها و قواعد بینالمللی عمل کرده و در تلاشاند تا مشکلاتی را برای کشور میزبان ایجاد کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: یکی از دولتهایی که همیشه در سفرهای بینالمللی مقاماتش، برای کشور میزبان مشکلاتی را ایجاد میکند، دولت انگلیس است. مقامات این کشور همواره تلاش میکنند از مسائل حقوق بشری به عنوان ابرازی برای پیادهسازی اهداف شوم خود در کشورهای میزبان استفاده کنند.
حسن بیگی یادآور شد: با توجه به حساسیتی که مردم ایران به دولت انگلیس دارند، وزیرامورخارجه این کشور باید به برخی محدودیتهایی که از سوی نهادهای امنیتی ایران برای او اعمال میشود، پایبند باشد. ولی متاسفانه این قاعده از سوی سفارت انگلیس در سفر اخیر وزیرامورخارجه این کشور به ایران مورد توجه قرار نگرفت که تخلف بزرگی به حساب میآید.
نماینده مردم دامغان در مجلس با بیان اینکه پیش از سفر جرمی هانت به ایران نیز پیش بینی میشد که سفر وی در چارچوب پیاده سازی سیاستهای سیا و موساد باشد، گفت: به همین خاطر وزارت امورخارجه باید برنامه سفر و رفت و آمدهای وزیرخارجه انگلیس را مورد بررسی دقیقتری قرار میداد تا مانع اقدامات شیطنت آمیز وی در طول مدت حضورش در ایران شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: یکی از اهداف سفر وزیر خارجه انگلیس بدون شک انجام اقداماتی برای خدشهدار کردن اعتبار ایران در خارج از کشور و همچنین تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی به بهانه نقض حقوق بشر بود که از جمله این اقدامات میتوان به دعوت وزیر امورخارجه انگلیس از خانواده یک محکوم امنیتی و به راه انداختن جو حقوق بشری غیرواقعی بر ضد جمهوری اسلامی اشاره کرد.
حسن بیگی با تاکید بر اینکه مقامات هیچ کشوری حق ملاقات و دیدار با محکومان امنیتی و اطرافیان آنها را ندارند، تصریح کرد: قطعا این اقدام وزیر امورخارجه انگلیس خلاف عرف دیپلماتیک بوده است. البته در این مسئله مسئولان وزارت امورخارجه کشورمان نیز بی تقصیر نیستند، چرا که مجوز چنین دیداری را صادر کردند.
وی در پایان یاد آور شد: اگر وزیر امور خارجه ایران به انگلیس سفر کند و قصد ملاقات با خانواده محکومی امنیتی در سفارت ایران را داشته باشد، قطعا دولت انگلستان اجازه چنین ملاقاتی را به مقامات ایرانی نخواهد داد. بنابراین مردم ایران حق دارند که به اینگونه اهمال کاریها از سوی وزارت خارجه واکنش اعتراضی نشان دهند.
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر