خدمت رسانی ۱۴ هزار گروه جهادی به محرومان از ۱۷ اردیبهشت

به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، نشست خبری رزمایش «جهادگران فاطمی» ویژه اعزام ۱۴ هزار گروه جهادی به مناطق محروم کشور امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه با حضور سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی برگزار شد.

سردار زهرایی در این نشست خبری طی سخنانی اظهار کرد: مأموریت اصلی بسیج سازندگی که طی سال ۷۹ و با دستور مقام معظم رهبری تأسیس شد، ساماندهی، سازماندهی و هدایت جوانان داوطلب برای حضور در عرصه خدمتگزاری به مردم و انقلاب اسلامی است.

وی افزود: در این راستا تشکل‌های زیادی از سوی بسیج سازندگی راه‌اندازی و عنوان گروه‌های جهادی به آن‌ها اطلاق شد. جهادگران جوانی که نسل دوم انقلاب بوده و به توفیق الهی گام دوم انقلاب اسلامی را به پیش خواهند برد و ثابت کرده‌اند که می‌توانند به حل مسائل کشور و نظام و کشور کمک کنند.

سردار زهرایی تصریح کرد: پس از پیام ۹ ماده‌ای مقام معظم رهبری به گروه‌های جهادی، شاهد گسترش کمی و کیفی گروه‌های جهادی بودیم که به شکرانه الهی امروز تعداد این گروه‌ها در کشور از ۴۲ هزار عدد فراتر رفته و جهادگران در این گروه‌ها فعالیت‌های فراوانی در عرصه‌های توانمندسازی، عرصه‌یابی و خدمت‌رسانی به محرومان انجام می‌دهند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به ایجاد قرارگاه‌های جهادی از سال گذشته، ادامه داد: پیش از ایجاد این قرارگاه‌ها در بسیج سازندگی یک بال به نام شوراهای جهادی وجود داشت که این شوراها در ۵۴۳ شهرستان کشور از طریق انتخابات میان گروه‌های جهادی هر شهرستان ایجاد شد. همچنین، شوراهای جهادی نیز در ادامه نسبت به برگزاری انتخابات و ایجاد مجمع جهادی هر یک از استان‌های کشور اقدام کردند که منجر به تأسیس ۳۲ مجمع جهادی در کشور شد. در ادامه نیز هر دو سال یکبار مجمع ملی جهادگران کشور با حضور و برگزاری انتخابات میان مجامع استانی و رؤسای شوراهای شهرستانی ایجاد می‌شود.

وی بیان کرد: امسال نیز انتخابات مجمع ملی جهادگران کشور طی روز سوم خردادماه در خرمشهر برگزار خواهد شد. شوراهای جهادی و مجامع و کارگروه‌های تخصصی ذیل آن‌ها نقش بازوی مشورتی، مطالبه‌گری و آسیب‌شناسی دارند اما در این میان جای یک بازو برای عملیات منسجم جهادی خالی بود که تشکیل این بازو نیز به نام قرارگاه‌های جهادی از سال گذشته آغاز شده و بنا بر این است که این قرارگاه‌ها طی پنج سال در ۵۴۳ شهرستان کشور ایجاد شود. در ایام نوروز امسال نیز تعداد ۱۶۵ قرارگاه عملیاتی موقت در نظر داشتیم که این تعداد افزایش یافته و ۱۹۰ گروه عملیات جهادی به طور موقت مشغول به خدمت‌رسانی شدند.

سردار زهرایی با بیان اینکه برنامه اصلی رزمایش فاطمی محور قرار دادن کار عملیاتی قرارگاه‌های جهادی بود، گفت:‌ رزمایش جهادگران فاطمی از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه برگزار شده و ۱۴ هزار گروه جهادی شامل ۱۵۳ هزار نفر از جهادگران در قالب گروه‌های جهادی تخصصی، محله‌محور و دائم‌الخدمت مشغول خدمت‌رسانی به محرومان خواهند بود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی اظهار کرد: البته این بدان معنا نیست که تمامی این ۱۴ هزار گروه در بازه زمانی ۱۰ روزه اجرای این رزمایش هر روز به خدمت‌رسانی می‌پردازند. این گروه‌ها بنا به تخصص و عرصه فعالیت، ممکن است از یک تا ۱۰ روز به خدمت‌رسانی در مناطق محروم کشور مشغول شوند.

وی ادامه داد: طی روز ۱۷ اردیبهشت‌ماه که سالروز تأسیس بسیج سازندگی است، مراسم مرکزی رزمایش جهادگران فاطمی در بیش از ۲۰ استان کشور برگزار می‌شود. در تهران نیز به دنبال این هستیم تا این مراسم طی روزهای ۱۹ یا ۲۰ اردیبهشت‌ماه با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شود. یکی از موضوعات رزمایش، سوژه‌یابی گروه‌های جهادی و نوع خدمت آن‌هاست. بنابراین، پیش از آغاز رزمایش، عرصه گروه‌های جهادی، محل و نوع خدمت آن‌ها مشخص شده است.

سردار زهرایی تصریح کرد: عرصه فعالیت‌های رزمایش جهادگران فاطمی در ابعاد مختلفی شامل آبرسانی، لایروبی قنوات، ساخت منزل محرومان، اقتصاد مقاومتی و توسعه کارگاه‌های کوچک اشتغال‌زا، مدرسه، خانه بهداشت، توزیع بسته معیشتی، خدمات مؤمنانه و خدمت‌‌رسانی محله‌ای، خدمات بهداشت و درمان، دندان‌پزشکی، دامپزشکی، خدمات آموزشی و مهارت‌آموزی، فرهنگی، کشاورزی، اهدای جهیزیه و خدمات عمومی خواهد بود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: بسیج سازندگی در ذیل سند اعتلای بسیج که قرار است در طول ۱۰ سال محقق شود، دو قرارگاه محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی را برعهده گرفته است. امروز دولت سیزدهم رویکرد مردمی دارد و ما قصد داریم به مردمی کردن شعارهای دولت کمک کنیم. در این راستا یکی از طرح‌هایی که به همکاری دولت پیگیری می‌کنیم، طرح جامع محرومیت‌زدایی مردم‌پایه است که اولویت اول آن نیز تأمین آب شرب و آب کشاورزی مناطق محروم بوده و کار آبرسانی و تأمین کشاورزی برای ۷۱۳۸ روستا با همکاری و قراداد با وزارت نیرو در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه در حوزه مسکن محرومان نیز تعداد ۴۰ هزار مسکن در دست تهیه و اقدام است، تصریح کرد: اولویت عرصه‌های بسیج سازندگی برای خدمت به محرومان، عرصه‌های توافق شده با دولت مردمی است و بسیج سازندگی به سراغ پروژه‌ها و طرح‌هایی می‌رود که دغدغه و مسئله مردم است.

سردار زهرایی با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که آمار دقیق از فعالیت‌های بسیج سازندگی به مردم ارائه دهیم، اظهار کرد: رزمایش جهادگران فاطمی در ۵۳۰ نقطه شهرستانی و هزار نقطه محله‌ای کشور اجرا می‌شود و در این رزمایش سعی داریم تا اقشار تخصصی بسیج به صورت ماتریسی نسبت به ارائه خدمت‌رسانی به مردم محروم اقدام کنند و این فعالیت‌ها در آینده منجر به ایجاد قراگاه‌های دائمی در شهرستان‌های مختلف کشور شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: طبق برنامه‌های انجام شده از سوی جهادگران کشور، سال گذشته تعداد بیش از سه هزار صندوق قرض‌الحسنه مردم‌پایه در کشور ایجاد شد و رویکرد ما در این زمینه نیز تعاونی‌سازی این صندوق‌ها بوده است. همچنین، از محل اعتبارات تبصره ۱۶ نیز از ۶۵۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته، تعداد ۱۳۴۰۰ فقره تسهیلات به محرومان اعطا شد. ایجاد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی نیز از اهداف بسیج سازندگی است که در این زمینه نیز تاکنون ۹۳۰ واحد نیروگاهی در نظر گرفته شده است.

وی در پایان تصریح کرد: همچنین در حوزه خدمات مؤمنانه نیز اقدامات بسیار مؤثری در حوزه‌های سبد معیشتی،‌ لوازم‌التحریر، بسته بهداشتی، جهیزیه، آزادسازی زندانیان، مرمت مسکن، تبلت آموزشی انجام شده است که آمار آن نیز به طور دقیق ارائه شده است. در حوزه مسکن محرومان نیز کار احداث ۳۲۰۰ مسکن با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) آغاز شده و طی دو سال تعداد ۴۰ هزار مسکن برای محرومان تهیه خواهد شد.