بزرگترین عقاب ایران در قلعه ضحاک + فیلم و عکس اختصاصی
حجم ویدیو: 14.93M | مدت زمان ویدیو: 00:02:02

حمید غفاری از رها سازی یک بهله عقاب طلائی بعد از تیمار و مداوای یک ماهه به طبیعت خبر داد.

حمید غفاری به خبرنگار رکنا گفت:این عقاب به علت بیماری توسط اهالی طبیعت دوست هشترود به اداره محیط زیست تحویل شده بود که بعد از تیمار ومداوا امروز در منطقه حفاظت شده قلعه ضحاک هشترود رها سازی گردید.

اخبار اختصاصی رکنا - کپی رایت

رها سازی یک بهله عقاب طلائی بعد از تیمار در طبیعت قلعه باستانی ضحاک

غفاری اضافه کرد:این پرنده هفدهمین پرنده شکاری بود که بعد از تیمار و مداوا و پس از کسب آمادگی کافی طی سال 1399در دل طبیعت رهاسازی گردید قبل از این گونه های از پرنده گان شکاری سارگپه،دلیجه،جغد شاخدار،جغد کوچک ایرانی و انواع متعددی از پرندگان آبزی نیز بعد از تیمار در دل طبیعت رهاسازی گردیده است.

رها سازی یک بهله عقاب طلائی بعد از تیمار در طبیعت قلعه باستانی ضحاک

رئیس اداره حفاظت محیط زیست هشترود از اهالی هشترود که به حیات وحش و طبیعت احترام می گذارند تقدیر و تشکر کرد.

قلعه ضحاک کجاست؟

قلعه آژدهاک یا قلعه ضحاک ( زهاک ) یا فاناسپا با قدمت تاریخی بیش از ۲۰۰۰ سال در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی در ایران واقع شده‌است. نام محلی این مکان تاریخی نارین قالا است

این قلعه در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود ، شرق ایستگاه راه آهن خراسانک ( هشترود ) و مجاورت روستای عربلو واقع است.

این قلعه در 22 درجه و 37 دقیقه عرض شمالی و 9 درجه و 47 دقیقه طول شرقی و در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا های آزاد واقع شده است. قلعه ضحاک در ارتفاعات کوهستانی محلی در پیچ رودخانه قرانقوچای و شرق کوههای سرملو و ایستگاه خراسانک و جنوب روستای عربلو و غرب روستای دلمه و شمال روستا های دانقاران و خواجه محمود قرار گرفته است. روخانه قرانقو در مسیر خود بعد از عبور از جنوب ایستگاه خراسانک به طرف شرق بعد از سه کیلو متر طی مسیر کنار خط آهن خراسانک میانه جهت جریان خود را در دهانه تونل دوم به شمال تغییر داده و بعد از نیم طوافی شاخه شور چای را دریافت کرده و به طرف میانه و قزل اوزن سرازیر میشود

دیرینگی قلعه ضحاک به دوره اشکانیان (پارت) و ساسانیان بازمی‌گردد و در تاریخ نام‌های گوناگونی از جمله قلعه ضحاک، دژ اژدهاک، قیز قلعه‌سی، داش قلعه‌سی، باروآس، رویی‌دژ و قلعه گویی یاد شده‌است.

از نحوه استفاده از این قلعه در دوران اشکانی و همچنین دوران پس از اسلام، اطلاعی در دست نیست. در واقع این قلعه نیز همانند قلعه‌های موسوم به قلعه دختر است که نمونه٬هایی از آن را در فیروزآباد و همچنین ارگ بم می‌توان یافت؛ و این قلعه ممکن است نمونه‌ای از معبد آناهیتا باشد.» آناهیتا ایزدبانویی است که در آیین‌های مذهبی ایران‌باستان جایگاه والایی دارد و در باور ایرانیان باستان این الهه با صفات نیرومندی، زیبایی و خردمندی به صورت ایزدبانوی عشق و باروری درمی‌آید؛ چون چشمه حیات از وجود او می‌جوشد.

او ایزدبانویی محبوب بوده و این باور وجود داشته که آناهیتا در بلندترین طبقه آسمان زندگی می‌کند. به همین دلیل بیشتر معبدهای آناهیتا را بر بلندی‌ها می‌ساختند تا از آلودگی‌ها و دسترس دشمنان در امان باشد. به همین دلیل به نظر می‌رسد قلعه ضحاک هم نمونه‌ای از معابد آناهیتا باشد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی