برق دلار چشم 15 مشهدی را کور کرد / اعتماد به دوست دردسرساز شد
حوادث رکنا : 15 مشهدی درپی اعتماد به یک دوست، سرمایهشان را باختند.
14 نفر بودند که از قضا همدیگر را میشناختند و همگی متفقالقول برای شکایت از دوستشان آمده بودند. یکی از این جمع که مدعی بود 10 هزار دلارش را باخته است در اظهارات اولیه خود به افسر تحقیق اداره فضای مجازی پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی گفت: چند وقت میشد که دوستانم در یک سایت عضو شده و دلارهایشان را در آن سرمایهگذاری کرده بودند و سود خوبی هم به جیب میزدند. از یکی از دوستانم شنیدم که میگفت این سایت در قبال 100 دلار هر 10روز 2دلار سود میدهد.
به گزارش رکنا، معامله خوبی بود و چون چند نفر از دوستانم دلارهایشان را در این سایت سرمایهگذاری کرده بودند من هم مجاب شدم تا هرآنچه داشتم را به دلار تبدیل کنم و نقشی در این بازی بگیرم. بعد از کلی بالا و پایین کردن 10 هزار دلار سرجمع کردم و با کمک یکی از دوستانم که لیدر اصلی بود، آن را در این سایت سرمایهگذاری کردم. چند روزی از این ماجرا گذشت که متوجه مسدود شدن سایت شدم. دستم بسته بود و هیچ اطلاعاتی از این سایت نداشتم. با دست خودم همه سرمایهام را آتش زده بودم. به سراغ چند نفر از دوستانم رفتم که متوجه شدم آنها هم مثل من سرشان کلاه رفته است. بعد از کلی کلنجار رفتن با دوستی که سایت مورد نظر را به من معرفی کرده بود به همراه چند مالباخته دیگر به پلیس فتا آمدیم و از او شکایت کردیم.
کلاهبرداری حرفه ای در مشهد
دوستم میگفت سود خوبی گیرم میآید. او میگفت قانون سایت مورد نظر اینگونه است که برای سرمایهگذاری هر 100 دلار ماهیانه 6 دلار گیرم خواهد آمد و با معرفی یک نفر هم 10 دلار پاداش خواهم گرفت. در این بین 1000 دلار در این سایت سرمایهگذاری کردم و موضوع را هم با چند نفر از دوستانم درمیان گذاشتم.
سرآخر آنها هم مجاب شدند و هر نفر 500 دلار پرداخت کردند. سود اول را که هر 10روز واریز میشد به همراه 20 دلار به دلیل معرفی 2تن از دوستانم دریافت کردم. چند روزی از این ماجرا گذشته بودم که متوجه مسدود بودن سایت شدم. ابتدا فکر میکردم سایت هک شده باشد اما بعد از چند روز متوجه شدم چه کلاه بزرگی سرم رفته است.
دوستانم شاکی بودند و میگفتند به واسطه اعتمادی که به من داشتهاند پولشان را در این سایت سرمایهگذاری کردهاند. آنها پول باختهشان را از من میخواستند در صورتی که من نیز با وعده یکی دیگر از دوستانم وارد این بازی شده بودم. خلاصه بازی پیچیده شده بود و به سراغ هر یک از اعضا میرفتم او نفر قبلی خود را مقصر میشناخت چرا که آنها با حربه اعتماد در این دام افتاده بودند.
ماجرای کلاهبرداری یا چند دلار در مشهد
شرمنده بودم و هیچ حرفی برای توضیح نداشتم. آنها به واسطه اعتمادی که به من داشتند وارد این بازی شده بودند. اگر به اندازه یک سر سوزن هم احتمال میدادم گردانندگان این سایت چه نقشهای در سر دارند نه خودم وارد این میدان میشدم و نه پای دوستانم را به این بازی میکشاندم.
همه این ماجراها از آشنایی من با یک کانال تلگرامی شروع شد. سازوکار کانال اینگونه بود که سرمایهگذاری کن و عضو معرفی کن و پول بگیر. روال کاری هم به این صورت بود که گردانندگان این کانال در قبال دریافت هر 100 دلار ماهیانه 6 دلار سود میدادند و برای معرفی افراد هم به اعضای هر یک نفر 10 دلار پرداخت میکردند.
به ادمین کانال پیام دادم و لینک یک سایت برایم ارسال شد و در مرحله اول 100 دلار سرمایهگذاری کردم. حرفشان درست بود و آنها هر 10 روز 2دلار برایم واریز میکردند. وسوسه شدم و 400 دلار دیگر سرمایهگذاری کردم و آورده اولیهام را به 500 دلار ارتقا دادم. در این بین برای اینکه دوستانم هم از این سود بینصیب نباشند، کانال مورد نظر را به آنها معرفی کردم. هر یک از دوستانم که در سایت ثبتنام میکرد و مبلغی را سرمایهگذاری میکرد مبلغ 10 دلارهای هدیه هم برای من اعمال میشد تا اینکه موضوع به گوش یکی از دوستانم رسید و گفت که میخواهد 10 هزار دلار سرمایهگذاری کند.
بعد از واریز 10 هزار دلار ورق به کلی برگشت و نه تنها سود ده روزه به حساب من و دوستانم واریز نشد بلکه سایت هم مسدود شد. با توجه به اینکه سایت مورد نظر را من معرفی کرده بودم، دوستانم شاکی شدند و پول باختهشان را از من که خود مالباخته بودم طلب میکردند.
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی روز گذشته درباره جزئیات این پرونده گفت: در این ماجرا 15 مالباخته به واسطه یکی از دوستانشان که در این پرونده خود او هم جزو شکات است مبالغی از 400 دلار تا 10 هزار دلار در یک سایت اینترنتی که سازوکار مشخصی نداشته سرمایهگذاری کردهاند.
سرهنگ جواد جهانشیری بیان کرد: عموما گردانندگان اینگونه سایتهای کلاهبرداری برای فریب طعمههای خود و بالا بردن تعداد اعضایشان سودهای وسوسهکنندهای را به آنها پیشنهاد میکنند و برای اعتمادسازی به ظاهر چند قسط اول را هم برای طعمههای خود واریز میکند. اما بعد از رسیدن به مبلغ مورد نظر یکباره سایت بسته میشود و سرمایهگذاران متوجه کلاهبرداری میشوند.
این مقام ارشد پلیس فتای استان ادامه داد: در این پرونده تاکنون 15 شاکی به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی مراجعه کرده و شکایت خود را علیه گردانندگان این سایت نامشخص تنظیم کردهاند؛ اما احتمال افزایش مالباختگان وجود دارد و تحقیقات کارشناسان ما برای شناسایی متهمان اصلی این پرونده آغاز شده است.
به گفته سرهنگ جهانشیری طبق بررسیهای مأموران اداره فضای مجازی این پلیس تخصصی میزان کلاهبرداری صورت گرفته در این پرونده حدود نیممیلیارد تومان است که تحقیقات در این باره همچنان ادامه دارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
مهدی قرآنی
ارسال نظر