مجازات رابطه نامشروع با افراد زیر ۱۸ سال در ایران

حوادث رکنا: اگر مردی با یک دختری زیر 18 سال ارتباط جنسی برقرار کند،خانواده او می توانند از آن مرد شکایت کنند.

رابطه نامشروع طبق تعریف جرم ، یک عمل مجرمانه محسوب می شود . این جرم جزء جرایم منافی عفت محسوب می شود که برای آن در قانون مجازات اسلامی ، مجازات مشخص شده است . به این علت که قانونگذار به اندازه کافی به این جرم نپرداخته است و در تعیین مصادیق آن به بیان موارد محدود اکتفا ننموده است ، این جرم تبدیل به یکی از چالش برانگیز ترین و پر بحث ترین جرایم شده است .

به نظر می رسد با توجه به رواج این موضوع در سطح جامعه به حساسیت بیشتر قانونگذار در تبیین موارد و مصادیق این جرم نیاز است . البته با همه اینها قانون گذار مجازاتی کلی برای عنوان مجرمانه ی جرم رابطه نامشروع تعیین کرده است . از این رو در این مقاله به اینکه مجازات جرم رابطه نامشروع چیست ، مجازات رابطه نامشروع به اجبار و تبدیل مجازات رابطه نامشروع می پردازیم .

مجازات رابطه نامشروع تا 99 ضربه شلاق

مجازات جرم رابطه نامشروع در ماد 637 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مشخص شده است . طبق این ماده مجازات رابطه نامشروع ، شلاق تا 99 ضربه خواهد بود . از کلمه " تا " مشخص است که این مجازات می تواند از 1 تا 99 ضربه شلاق باشد نه بیشتر از آن .

مجازات رابطه نامشروع به اجبار

مجازات رابطه نامشروع به اجبار ، مانند همان مجازات رابطه نامشروع است . از این رو اگر یکی از زن یا مرد برای رابطه نامشروع اکراه داشته باشد و به زور مجبور به این کار شود ، مجازات فقط نسبت به اکراه کننده اعمال می شود . برای مثال اگر مردی ، زنی را به اجبار و اکراه وادار به یکی از مصادیق رابطه نامشروع مثل در آغوش گرفتن کند ، تنها مرد محکوم به مجازات جرم رابطه نامشروع خواهد شد .

تبدیل مجازات رابطه نامشروع

نکته دیگر این است که امکان تبدیل مجازات رابطه نامشروع به جریمه نقدی وجود دارد . مجازات شلاق به عنوان یک مجازات تعزیری در جرم رابطه نامشروع ، می تواند به جریمه نقدی تبدیل شود که میزان آن را با توجه به شدت و حدت جرم ، قاضی مشخص می کند .

تجاوز جنسی چیست؟

تجاوز جنسی ، یکی از مهمترین جرایمی است که علاوه بر آن که نظم عمومی و اخلاق حسنه را به خطر می اندازد، عواطف و احساسات نوع انسان را جریحه دار کرده و چه بسا تا سالیان سال ، قربانیانش را در دام بیماریهای روحی و روانی سخت گرفتار سازد.در بیشتر موارد تجاوز جنسی را عملی که توسط مرد علیه زن انجام می گیرد تعریف کرده اند ، ولی ذکر این مسئله ضروری است که بزه دیده تجاوز جنسی لزوما زنان نیستند و ممکن است مردان یا حتی کودکان نیز بزه دیده این نوع جرایم واقع شوند.

تجاوز جنسی

اگر در زمان ارتکاب جرم جنسی مرتکب برای جلب رضایت بزه دیده به برقراری رابطه جنسی از اعمال فشار روانی استفاده کرده باشد و در واقع او را اغفال کرده باشد عمل او جزو تهاجمات جنسی می باشد اما اگر ازطرفی چون فشار فیزیکی مثل کتک زدن یا استفاده از اسلحه و… جهت بی دفاع کردن بزه دیده برای وا داشتن وی به انجام عمل جنسی استفاده کند ، عمل او تجاوز جنسی محسوب می شود. هرچند در عمل به هر دوی این جرایم تحت عنوان کلی جرم جنسی یا سوء استفاده جنسی نگریسته می شود و قربانیان آن به یک اندازه زخم می خورند. در نهایت باید گفت تجاوز جنسی شدید ترین مصداق جرایم جنسی غیر کشنده است که علیه شخصی ارتکاب می یابد و زمانی تحقق پیدا می کند که مردی با مردی دیگر یا زنی بدون رضایت آن ها ، مقاربت جنسی داشته باشد.

اثبات جرم تجاوز جنسی

دلایل اثبات یک جرم مهم ترین و اصلی ترین مسیری است که قربانی برای احقاق حق خود باید آن را سپری نماید.قانون مجازات اسلامی برای اثبات زنا به اقرار، شهادت و علم قاضی اشاره کرده است . هرچند این ادله برای اثبت کلیه دعاوی حقوقی و جزایی عمومیت دارد و اختصاص به جرایم خاص مانند تجاوز جنسی ندارد.در بحث تجاوز جنسی اقرار متهم بر علیه خود امری بعید است مگر اینکه اقرار از راه های قانونی و مشروع کسب نشده باشد که در آن صورت نیز ارزش اثباتی ندارد.

تجاوز

همچنین مجرمین معمولا در برابر دیگران مرتکب جرم نمی شوند به خصوص جرمی مانند تجاوز جنسی که بیشتر از جرائم دیگر نیازمند پنهان کاری است ، در نتیجه استفاده از شهادت شهود در این موارد بسیار اندک است. بنابراین تنها امکانی که یرای بزه دیده باقی می ماند استفاده از علم قاضی میباشد.در میان این ادله نقش علم قاضی بسیار مهم است. قضات می توانند با در نظر گرفتن جنبه ی خصوصی این جرم تلاش خود را برای کشف حقیقت به کار گیرند یا در جهت استفاده بهینه از سایر ادله به ان استناد کنند. علم قاضی از شیوه های مختلفی می تواند تحصیل شود گزارش اولیه پلیس ، نظریه ی پزشکی قانونی ، اظهارات متهم در جلسات متفاوت ، روابط قبلی میان متهم و قربانی و.. می تواند از مواردی باشد که به حصول علم قاضی کمک می کند.

مجازات تجاوز جنسی

مطابق بند ت ماده 224 قانون مجازات اسلامی وجود عنف در تجاوز جنسی ، یکی از مواردی است که منجر به تشدید کیفر زنا تا حد اعدام می گردد . در واقع هرگاه یکی از طرفین راضی به برقراری رابطه جنسی نبوده و دیگری وی را وادار به ارتکاب این عمل نماید این ویژگی برای شخص مکره از کیفیات مشدده محسوب می شود. از این رو تجاوز جنسی (تجاوز به عنف) در فقه و به تبع آن در قوانین کیفری ایران با تشدید مجازات همراه شده است. در واقع این عدم رضایت قربانی است که آمیزش جنسی را به تجاوز جنسی تبدیل می کند. اگر این رضایت با حیله و و تقلب به دست آمده باشد باعث محکومیت مرتکب به تجاوز جنسی می شود همانطور که در تبصره ی 2 ماده 224 مقرر شده :هر گاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد، در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند، رفتار او در حکم تجاوز جنسی است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش ، تهدید یا ترساندن زن ، اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است » ، اما اگر این حیله و تقلب به صورتی باشد که به فرض مثال قربانی به خاطر وعده ی ازدواج تن به آمیزش جنسی داده باشد و فریب خورده باشد دیگر در قانون ما تجاوز به جنسی محسوب نمی شود زیرا به هر حال شخص به میل خود در رابطه جنسی ایفای نقش کرده است .علاوه بر کیفر اعدام متجاوز مقرر در بند ت ماده 224 قانون مجازات اسلامی1392 ، قانونگذار در ماده 231 این قانون ، پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل را نیز بعنوان ضمانت اجرای مدنی تجاوز و راهکاری برای حمایت از بزه دیدگان زن تجاوز جنسی پیش بینی نموده است که در موارد زنای به عنف در صورتی که زن باکره باشد، مرتکب علاوه بر مجازات مقرر ، به پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل نیز محکوم می شود و در صورتی که باکره نباشد، فقط به مجازات و پرداخت مهرالمثل محکوم می گردد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی