افزایش 55 درصدی جرایم سایبری در کرمان

سرهنگ امین یادگار نژاد پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با محوریت ارائه اقدامات راهبردی سال ۹۸ برای کاهش و پیشگیری جرایم سایبری گفت: یکی از اهداف مشترک پلیس فتا و رسانه، فرهنگ سازی رسانه‌ای و افزایش سطح آگاهی و ارتقا اطلاعات افراد برای استفاده از فرصت‌های فضای مجازی است، به گونه‌ای که از وقوع جرایم رایانه‌ای پیشگیری شود.

وی افزود: رسانه‌ها به دلیل ارتباط دوسویه که بین نهادها و سازمان‌ها و مردم دارند، پل ارتباطی خوبی هستند.

وی با تاکید براینکه رشد ضریب پهنای اینترنت و دسترسی مردم به اینترنت و افزایش کاربران در فضای مجازی باعث افزایش جرایم سایبری شده است، گفت: ما شاهد این هستیم که به دلیل ویژگی‌های فضای مجازی از جمله بالا بودن سرعت اینترنت، تبادل انتقال اطلاعات وعدم محدودیت در فضا ی مجازی، مردم امور روزمره خود را در این فضاها انجام می‌دهند که توأم با عدم آگاهی، دقت و اطلاعات لازم است.

رئیس پلیس فتا استان کرمان در خصوص ارتقا آگاهی در سال ۹۷ گفت: پلیس فتا با همکاری ادارات کل آموزش و پرورش، بانک‌ها، ارتش، فنی و حرفه‌ای اقدام به برگزاری ۵۰۱ کارگاه آموزشی در سطح استان کرده است. همچنین در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی سایبری از طریق رسانه و سایت‌های خبری و مطبوعات تعداد ۹۳۱ مورد پیام آموزشی منتشر کرده است.

وی افزود: با همکاری صداو سیمای مرکز استان کرمان حدود ۷۶ مورد مصاحبه رادیویی و تلویزیونی در زمینه خطرات و تهدیدات فضای مجازی انجام شده است و ۹۷ نمایشگاه سایبری با همکاری پلیس فتای استان و شهرستان‌ها در سطح استان برگزار شده است.

یادگار نژاد در خصوص کشف پیش دستانه جرایم با رصد ۲۴ ساعته فضای مجازی اظهار داشت: ۱۰ هزار و ۴۰۰ نشانگاه که برابر قوانین حاوی مصادیق مجرمانه بودند شناسایی شد و در اختیار مراجع قضائی قرار گرفت.

وی افزود: در اجرای طرح شناسایی و مبارزه با جرایم سایبری کشوری حدود ۱۰ طرح با موضوع فروش دارو، مبارزه با مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز، فروش مواد محترقه و قمار و شرط بندی در فضای مجازی در سطح استان حدود ۴۸۳ نشانگاه مجرمانه کشف و به مراجع قضائی واگذار شد.

وی در خصوص پیشگیری از جرایم رایانه‌ای در نت سراها در سال ۹۷ افزود: ۴۶۲ مورد نت سرا در سط استان شناسایی و پرونده آن‌ها تکمیل شد و به صورت دوره‌ای از هزار ۲۲۶ مورد بازدید از نت سرا بوده است که ۱۳ مورد تخلف مشاهده شد.

رئیس پلیس فتا استان کرمان در خصوص احصا ادله دیجیتال افزود: ۵۴۱ پرونده از مراجع واصل شد و در طی آن سه هزار و ۸۵۶ مورد انواع سخت افزار مورد بررسی قرار گرفت و متخلفان به مراجع قضائی واگذار شدند.

وی افزود: با همه تدابیر و همکاری‌های رسانه و پلیس، با توجه به افزایش باند اینترنت و استفاده از فضای مجازی و عدم اطلاعات کافی برای استفاده از فرصت‌ها در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۵۵ درصد افزایش وقوع جرایم سایبری را داشتیم که ۲۵ درصد مربوط به برداشت‌های غیرمجاز اینترنتی بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین جرم در سطح استان کرمان، کلاهبرداری‌های اینترنتی بوده است افزود: ۲۵.۶۱ درصد مربوط به کلاهبرداری اینترنتی بوده است که نسبت به سال گذشته ۷.۶۱ درصد افزایش را داشتیم.

یادگار نژاد در خصوص روش‌های مشابه کلاهبرداری‌های اینترنتی افزود: مهمترین روش، فیشینگ است؛ نکته مهم این است که وقتی مردم خرید اینترنتی می‌کنند و اقدام به پرداخت پول می‌نمایند، امکان اینکه اطلاعات کرات خود را به کلاهبرداران ارسال نمایند، است.

وی در خصوص سایت‌های فروش کالا افزود: در سایت دیوار یک مورد پرداخت و اعطا وام دیده شده بود که حدود ۲۳۵ میلیون تومان از حساب افراد مختلف کلاهبرداری کرده بودند که در دستور کار قرار گرفت و در نهایت مجرمان شناسایی شدند و به مراجع قضائی واگذار شدند.

یادگار نژاد در خصوص شگرد قدیمی کلاهبرداران افزود: یک روش کلاهبرداران این است که مردم را با توجه به اینکه جایزه کمک هزینه سفر به عتبات برنده شده اند به پای عابر بانک‌ها می‌آوردند که متهمان شناسایی و دستگیر شدند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.