چرا قهرمانان با درستکار و دبیر همکاری نمی کنند؟/ حواشی حضور یک روس در کادرفنی کشتی آزاد!
رکنا: اضافه شدن یک مربی روسی به کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد ایران، در روزهای اخیر جنجال زیادی به وجود آورده است.
به گزارش رکنا به نقل از جماران، در روزهای گذشته یکی از خبرهای حاشیه سازی که پیرامون کشتی می چرخید، اضافه شدن یک مربی روس به کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد بود. با اعلام فدراسیون کشتی، عیسی حاجی اف نایب قهرمان مسابقات جهانی 2002 به کادر فنی تیم ملی اضافه شد تا بتواند به تقویت این کادر کمک کند.
انتشار همین خبر کافی بود تا آتش در انبار باروت بیفتد و دوباره منتقدان فدراسیون، علیه این اقدام موضع بگیرند؛ مواضعی که از جهات مختلف هم قابل تامل و درست است و این موضوع بیش از آنکه موجب حمایت و ایجاد جو مثبت شود، علیه فدراسیون کشتی جو منفی ایجاد کرده است.
آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!
وقتی فدراسیون کشتی برای معرفی مربی جدید تیم ملی کشتی آزاد از لفظ نایب قهرمان جهان استفاده کرد، خیلی ها یادشان آمد که این نایب قهرمانی دقیقا در رقابت با یک ایرانی به دست آمده؛ عیسی حاجی اف که در سال 2002 موفق شد با پیروزی مقابل سایتیف افسانه ای در انتخابی کشورش، به جهانی تهران برسد، در فینال به مهدی حاجی زاده پدیده آن روزهای کشتی ایران باخت. همین موضوع دستمایه نقدی به جا شد تا این سوال به وجود بیاید که وقتی همین مربی روس مقابل ایرانی ها باخته، چرا باید از مربیانی خارجی استفاده شود؟ البته که روزگاری در چند دهه قبل، مربیانی خارجی مثل اریکان و ورشینین به کشتی ایران آمدند تا آن را با کشتی روز دنیا همگام کنند که این مورد جواب هم داد؛ اما در شرایطی که امروز کشتی ایران یکی از قطب های اصلی دنیاست، چرا باید از مربیان خارجی استفاده شود؟
درست در همین روزها که حاجی اف به کادر ایران اضافه شده، رضا یزدانی مدیر تیم های ملی ترکمنستان است و نفراتی همچون محمود اسماعیل پور، هادی حبیبی و اصغر بذری هم مربیان رده های مختلف این کشور. از سوی دیگر کمیل قاسمی یکی از کشتی گیران پرافتخار تاریخ ایران، به عنوان مدرس اتحادیه جهانی و مربی کشتی کامبوج مشغول به کار است، عباس حاج کناری سرمربی تاجیکستان شده و امیر توکلیان هدایت یک تیم کامل در کمپی در هند را بر عهده دارد. همه این ها نشان دهنده از پتانسیل بالای کشتی آزاد است و از طرفی قهرمانان مختلفی مانند حسن رحیمی، احسان لشگری، صادق گودرزی، مسعود اسماعیل پور، محمد طلایی، مراد محمدی و... هر کدام به تنهایی یک وزنه هستند که می توان از آن ها به خوبی در کادرهای فنی بهره برد.
اختلاف با فدراسیون یا کادر فنی؟ مسئله این است!
بارها به صورت غیر رسمی شنیده شده که برخی قهرمانان، حاضر به کار کردن با پژمان درستکار نیستند؛ حقیقت این است که درستکار علی رغم عملکرد خوب در دو سال اخیر در مسابقات جهانی به گواه آمار، هیچ گاه نتوانسته به مقبولیت بالایی برسد و فقدان کسب مدال جهانی در کارنامه اش، باعث شده تا خیلی ها به سرمربیگری او در تیم ملی خرده بگیرند و خیلی از قهرمانان دست همکاری اش را رد کنند. به همین دلیل هم به نظر می رسد درستکار از گزینه های مختلف داخلی قطع امید کرده و مجبور شده به سراغ یک فرد خارجی برود تا بتواند کادر فنی اش را تقویت کند؛ کادری که به نظر می رسد تجربه کافی برای حضور در بزرگسالان را ندارد و همین پاشنه آشیل کار پژمان درستکار شده تا او برای چاره درد آن، از یک روس کمک بگیرد.
از سوی دیگر دو قطبی های خادم و علیرضا دبیر در سال های اخیر، باعث شده تا خیلی از قهرمانان علنا در سمت یکی از این دو قهرمان نامدار کشتی قرار بگیرند و خیلی ها به واسطه نزدیکی با رسول خادم ، قید همکاری با فدراسیون دبیر را بزنند یا در صورت دریافت پیشنهاد همکاری، آن را رد کنند.
آیا حضور حاجی اف جواب می دهد؟
همانطور که گفته شد، انتقادات از کادرفنی کشتی آزاد در این دو سال به اشکال مختلف مطرح بوده و بعد از عملکرد ضعیف در قهرمانی آسیا، این انتقادات به اوج خود رسید؛ حالا پژمان درستکار برای حل مشکل کمبود تجربه و بار فنی در کادر دستیارانش حاجی اف را کنار خود آورده و باید دید در فاصله کم تر از سه ماه تا مسابقات جهانی، آیا نایب قهرمان مسابقات جهانی 2002 می تواند گره های کور کشتی آزاد ایران همچون نبرد یزدانی با تیلور و... را باز کند و در مسابقات جهانی اثر کارش مشخص شود یا حضور او تاثیر خاصی در کشتی آزاد ایران نخواهد داشت؟ گذر زمان پاسخ این سوال را مشخص خواهد کرد.
ارسال نظر