عربستان؛ خوش شانس ترین تیم آسیایی در روسیه
بررسی گروه بندی جام جهانی 2018 با آمار و ارقام
رکنا: جمعه دهم آذر در کاخ کرملین مسکو قرعهکشی مهمترین تورنمنت فوتبالی جهان در سطح ملی برگزار شد و تیمهای حاضر در جام جهانی 2018 روسیه رقبای خود را شناختند.
بر اساس این قرعهکشی تیم ملی فوتبال کشورمان بایستی خرداد و تیر سال آینده در گروهی سخت به مصاف رقبای خود اسپانیا، پرتغال و مراکش برود. گروهی که شاید به زعم خیلی از کارشناسان و صاحبنظران سختترین گروه ممکن برای تیم ملی ایران باشد.
در این یادداشت ضمن معرفی گروههای هشتگانه جامجهانی به بررسی سختی این گروهها بر مبنای رنکینگ فیفا و امتیاز تیمها در این رتبهبندی پرداختهایم.
گروه A: داربی خاورمیانه در آسانترین گروه در تمام ادوار جامجهانی
در گروه اول این مسابقات میزبان در گروهی آسان به مصاف تیمهای عربستان، مصر و اروگوئه خواهد رفت. شاید بتوان گفت این گروه آسانترین گروه در تمام ادوار جامجهانی است. از نکات شایان توجه و بیسابقه این گروه، بازی دو تیم عربی در روز آخر مسابقات است. این بازی را میتوان داربی خاورمیانه نامید که شاید دیگر هیچگاه در چنین تورنمنتهای معتبری تکرار نشود.
گروه B: ایران-تنگه جبلالطارق
در گروه دوم تیم ملی کشورمان با تیمهای قدرتمند اسپانیا، پرتغال و مراکش از حوزه تنگه جبلالطارق همگروه است. تیمهای اسپانیا و پرتغال با آمار گل زده 36 و 32 در مسابقات مقدماتی ضمن در اختیار داشتن خط حملهای بسیار قدرتمند به ترتیب تنها 3 و 4 گل در ده بازی مقدماتی دریافت کردهاند که حاکی از خط دفاع نفوذناپذیر این دو تیم است. در مقابل دو تیم ایران و مراکش بدون باخت و به ترتیب با دو گل خورده و بدون گل خورده به جام جهانی 2018 صعود کردهاند. بنابراین، از این لحاظ بازیهای این گروه صحنه مبارزه بهترین خطوط حمله و دفاع خواهد بود.
گروه C : فرانسه و لحظه آخریها
در گروه C فرانسه در کنار تیمهای لحظه آخر صعود کرده دانمارک، پرو و استرالیا قرار گرفته است. این سه تیم در روز آخر مسابقات و در مرحله پلیآف با حذف تیمهای ایرلند، نیوزیلند و هندوراس دیرتر از سایر تیمها جواز حضور در این رقابتها را کسب نمودند.
گروه D: آرژانتین-نیجریه؛ برای پنجمین بار
در گروه D در کنار ترکیب سنتی آرژانتین و نیجریه – که در پنج دوره جام جهانی ازجمله جام قبل تکرار شده است- دو تیم درجه دو اروپایی به نامهای ایسلند و کرواسی قرار دارند.
گروه E: مرگ واقعی
در سختترین گروه این مسابقات برزیل قهرمان پنج دوره جامجهانی که در بهترین فرم چند سال اخیر خود قرار دارد و به سادگی و زودتر از همه تیمها صعود خود را قطعی نمود با سوییس، کاستاریکا و صربستان همگروه است.
گروه F: پرتجربهترین
گروه F تیمهای آلمان، مکزیک، سوئد و کرهجنوبی را در خود جای داده است. شاید اگر تیمها را بر مبنای تجربه حضور در جامجهانی ارزیابی نماییم این گروه سختترین یا به عبارت بهتر پرتجربهترین گروه جامجهانی لقب بگیرد. آلمان 18 دوره، مکزیک 16، سوئد 12 و کرهجنوبی 10 دوره در جام جهانی حاضر بودهاند.
گروه G: لیگبرتریهای از پیش صعود کرده
در گروه G دو تیم تراز اول اروپایی انگلیس و بلژیک در کنار دو تیم پاناما و تونس که شانس چندانی را نمیتوان برای آن دو تیم تصور نمود همگروه شدهاند. حضور دوازده بازیکن از تیم بلژیک در لیگ برتر انگلیس سبب میشود تا بازی انگلیس-بلژیک در روز آخر -با توجه به بازیهای نسبتاً راحتشان در دو روز نخست- بازی لیگبرتریهای از پیش صعود کرده لقب بگیرد.
گروه H: بیشترین پراکندگی، کمترین تجربه
در گروه H، لهستان، سنگال، کلمبیا و ژاپن با بیشترین تنوع جغرافیایی از چهار قاره مختلف در یک گروه نسبتاً آسان قرار دارند.
گروه H، کمتجربهترین گروه جامجهانی نیز میباشد. لهستان 8 دوره ، سنگال دو و ژاپن و کلمبیا 6 دوره در جامجهانی حاضر بودهاند.
گروه مرگ واقعی کدام گروه است؟
چنانچه رنکینگ تیمها را ملاک ارزیابی سختی گروهها قرار دهیم گروهی که مجموع رنکینگ تیمها در آن عدد کوچکتری باشد گروه سختتری محسوب میشود. گروه A با مجموع 175 با اختلاف زیاد نسبت به سایر گروهها آسانترین گروه جامجهانی است. سپس گروه F با 104 در رتبه دوم، گروههای H، G، Bو D به ترتیب با مجموع 95، 94، 93 و 85 در ردههای سوم تا ششم سختترین گروهها قرار میگیرند. گروه C با 79 و گروه E با 73 از این حیث سختترین گروههای جامجهانی هستند.
حال چنانچه به جای رتبه، امتیاز تیمها را ملاک ارزیابی قرار دهیم نتایج تا حدودی تغییر میکند. طبق رنکینگ ماهانه فیفا و محاسبه جمع امتیازات تیمها در هر گروه، گروه E متشکل از تیمهای برزیل، سوییس، کاستاریکا و صربستان با مجموع امتیاز 4415 سختترین گروه این تورنمنت است. سپس گروه F شامل تیمهای آلمان، مکزیک، سوئد و کرهجنوبی با 4151 امتیاز در رتبه دوم قرار دارد و گروه ایران با 4128 امتیاز سومین گروه سخت این رقابتها محسوب میشود. سپس گروههای C و D به ترتیب با 4101 و 4099 امتیاز در رتبههای چهارم و پنجم قرار دارند. رتبههای ششم و هفتم سختترین گروه جامجهانی متعلق به گروههای G و H با 3953 و 3944 امتیاز میباشد. آسانترین گروه این رقابتها با اختلاف بسیار زیاد نسبت به دیگر گروهها، گروه A بوده که مجموع امتیاز تیمهای حاضر در آن 2991 میباشد.
نکته جالب در این دو مقایسه مغایرت فاحش نتایج در گروه F مسابقات است که در ارزیابی بر اساس رنکینگ دومین گروه آسان و در ارزیابی بر اساس امتیازات دومین گروه سخت این رقابتها شناخته میشود.
گروه تیم ملی ایران، در این دو مقایسه در روش اول چهارمین گروه سخت و در روش دوم سومین گروه سخت این رقابتها ارزیابی میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر