روش نگهداری  گیاه پتوس

به گزارش رکنا، پتوس یا پوتوس یک گیاه رونده آپارتمانی محبوب است که با برگ‌ها‌ی زیبا، براق و سبز رنگ خود همیشه در صدر لیست‌های خرید گیاهان آپارتمانی و ویترین گلفروشی‌هاست. نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس آسان است و در شرایط نگهداری مختلف می‌تواند به‌راحتی به زندگی خود ادامه دهد. اگر حداقل شرایط را برای این گیاه فراهم کنید، شک نکنید که پس از چند سال یکی از دیوارهای خانه‌تان تماما سبز پوش شده و در قلمرو این گیاه قرار خواهد گرفت. با توجه به ویژگی‌های پتوس اگر دوست دارید، دورتادور خانه‌تان را با یک گیاه رونده سرسبز و تماشایی کنید، ما نگهداری پتوس یا پوتوس را به شما پیشنهاد کرده و برای یادگیری روش نگهداری آن نیز دعوت می‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

انواع پتوس یا پوتوس

پوتوس ابلق (Satin Pothos)

پوتوس ابلق (Satin Pothos)

رد زیبای نقره‌ای رنگ روی برگ‌های گیاه پوتوس ابلق، آن را به یک گیاه خاص و زیبا تبدیل کرده است. این پوتوس رونده انتخاب بسیار مناسبی برای قفسه‌ها و آویزان کردن گیاه از سقف است. پوتوس ابلق جز گیاهان تصفیه کننده هوا ست و هوای اتاق را از آلاینده‌هایی مثل فرمالدهید و کربن مونوکسید پاک می‌کند.

پوتوس طلایی (Devil’s ivy)

پوتوس طلایی (Devil’s ivy)

پوتوس طلایی بدون شک یکی از برجسته‌ترین گیاهان آپارتمانی است. برگ‌های سبز این گیاه که به زیبایی با رنگ زرد و طلایی آمیخته شده، علاوه بخشیدن ظاهری شیک و کم نظیر به گیاه، به آن توانایی هماهنگ شدن با محیط را نیز می‌دهد؛ به نحوی که تقریبا در هر محیطی رشد کرده و فضا را از زیبایی خود لبریز می‌کند. نام دیگر این گیاه، پیچک شیطانی است! چون این نوع خاص از پوتوس می‌تواند حتی در مناطق بسیار تاریک و بدون اینکه توسط کسی دیده شود هم رشد کند، اما خب بهتر است آن را در جایی بگذارید که نه او اذیت شود و نه شما!

به‌عنوان نکته آخر در مورد پوتوس طلایی نیز گفتنی است که این گیاه نیز مثل پوتوس ابلق گیاهی رونده است و می‌توانید از آن برای پوشاندن دیوار خانه، پنجره یا نگهداری در قفسه‌ استفاده کنید.

نور مورد نیاز برای نگهداری از گیاه پوتوس یا پتوس

پوتوس به نور زیاد ولی غیرمستقیم خورشید نیاز دارد، ولی در نور کم و متوسط هم می‌تواند به رشد خود ادامه دهد، اما مسئله‌ای که در مورد آن باید درنظر داشته باشید این است که نور کم باعث کم شدن سرعت رشد آن می‌شود. مزیت نگهداری از پتوس یا پوتوس در این است که این گیاه با نور لامپ‌های فلوئورسنت نیز رشد کرده و این موضوع، گیاه را از اکثر گیاهان آپارتمانی (که صرفا با نور خورشید رشد می‌کنند) متمایز می‌کند.

در طول نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس بهتر است هر چند وقت یک بار گیاه خود را بچرخانید. به طوری که تمام بخش های آن به طور برابر نور خورشید را دریافت کنند. این کار باعث بهبود روند فتوسنتز گیاه شده و در رشد بهتر آن تاثیر بسزایی دارد.

آبیاری

اولین نکته‌ای که در نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس باید درنظر داشته باشید این است که بیش‌از حد آن را آبیاری نکنید، چون آبیاری بیش‌از حد باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. نکته بعدی در مورد آبیاری پتوس، زمان آبیاری آن است، هیچ موقع طبق یک برنامه زمانی ثابت به گیاه آب ندهید، در عوض هر چند روز یکبار خاک گیاه را با فرو کردن انگشت‌تان داخل خاک چک کرده و در صورتی که رطوبت خاک رو به خشکی بود، آن را آبیاری کنید.

به‌عنوان نکته آخر در مورد آبیاری گیاه پتوس نیز به مقدار آبی که به گیاه خود می‌دهید توجه داشته باشید، به‌طوری‌که مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که گل خاک موجود در گلدان را آبیاری کرده و اضافه آن از سوراخ زیر گلدان خارج شود. درغیراینصورت بخشی از گلدان آبیاری نشده و آب به همه ریشه‌های گیاه نمی‌رسد.

کوددهی

پتوس نیز مثل بیشتر گیاهان آپارتمانی به کود نیاز داشته و برای بهبود رشد آن، بهتر است در بهار و تابستان، هر دو هفته یک بار به آن کود مایع اضافه کنید. فقط یادتان باشد که کوددهی را همراه با آبیاری انجام دهید تا کود باعث سوختن ریشه‌های گیاه و از بین رفتن آن نشود. همچنین سعی کنید کود را بیش‌از حد توصیه شده روی بسته‌بندی رقیق کنید تا احتمال سوختی ریشه گیاه کمتر شود.

در طول نگهداری از گیاه پوتوس یا پتوس برای کوددهی به آن درنظر داشته باشید که پاییز و زمستان زمان مناسبی برای اینکار نیست، زیرا در این ایام گیاه در حال استراحت و فراغت از رشد است. همچنین یادتان باشد که بیش‌ازحد اندازه به گیاه کود ندهید، زیرا منجر به تجمع نمک‌ها در خاک می‌شود و به مرور زمان ریشه را می‌سوزاند.

به‌عنوان آخرین نکته در مورد کوددهی نیز یادتان باشد زمانی به گیاه کود بدهید که در موقعیتی پرتنش نیست، به‌عنوان مثال گیاهی که کاملا خشک شده یا در آب غرق شده است نباید کوددهی شود، چون کوددهی به‌جای بهتر کردن شرایط باعث بدتر شدن آن می‌شود.

وبگردی