راهنمای خرید صندلی غذای کودک

به گزارش رکنا، وقتی کودک خوردن غذای جامد را شروع می‌کند داشتن یک صندلی غذاخوری واقعا به‌راحتی شما و کودکتان کمک می‌کند. این صندلی‌ها را می‌توانید در کنار میزغذاخوری خودتان قرار دهید و کودک‌تان را کم‌کم با آداب میز آشنا کنید. امروز همراه‌مان باشید تا 10 نکته‌ای را که باید برای خرید صندلی غذاخوری کودک مدنظر داشته باشید، برای تان بازگو کنیم.

آموزش غذاخوردن به کودک، آن هم وقتی هنوز قاشق‌چنگال برایش چیز غریبه‌ای است، صبر و حوصله زیادی می‌خواهد. اما اگر کودک‌تان را موقع غذا روی صندلی مخصوص بنشانید، بخشی از این سختی، هم برای کودک و هم برای خودتان،‌ مرتفع خواهد شد. این صندلی‌ها کمک می‌کنند که کودک راحت‌تر بنشیند و یادگیری غذاخوردن مثل بزرگ‌ترها برایش دلچسب‌تر شود.

صندلی‌های غذاخوری کودک از حدود ۶ ماهگی تا ۳ سالگی برای دلبندتان قابل‌استفاده‌اند. برای انتخاب این صندلی‌ها صدالبته که باید به جیب‌تان نگاه کنید، اما ایمنی و دوام هم شرط است. پس بیایید کمی دقیق‌تر شویم و با هم به نکاتی که باید هنگام خرید این وسیله کاربردی یک‌به‌یک چک کنید را باهم مرور کنیم.

۱. نوع صندلی

صندلی غذاخوری کودک انواع مختلفی دارد. برای اینکه از انتخاب‌تان پشیمان نشوید، اول بیایید ببینیم که هر نوعی چه ویژگی‌هایی دارد. باید خوب دقت کنید که کدام‌یک از انواع زیر بیشتر در رفع نیازتان مؤثر خواهد بود.

صندلی‌های معمولی

صندلی‌های معمولی کودک

منظور از معمولی بی‌کیفیت نیست، بلکه یعنی آپشن‌های کمتر! صندلی‌های غذاخوری معمولی طراحی ساده‌ای دارند، اما کارراه‌اندازند و قیمت‌‌شان هم ارزان‌تر است. اشتباه نکنید! سادگی همیشه عیب نیست. وقتی وسیله‌ای النگ‌ودولنگش کمتر باشد، احتمال خرابی و بازی‌درآوردنش هم کمتر است. این صندلی‌ها را به‌راحتی می‌توانید سرهم و مونتاژ کنید. منتها دقت داشته باشید که صندلی‌های غذاخوری معمولی اغلب تاشو نیستند و بنابراین باید پیشاپیش جایی برای قراردادن‌شان در گوشه اتاق در نظر بگیرید.

صندلی‌های قابل‌تنظیم

صندلی غذاخوری کودک - نوع قابل‌تنظیم

صندلی‌های غذاخوری قابل‌تنظیم برخلاف معمولی‌ها آپشن‌های بیشتری دارند. در این نوع صندلی‌ها ارتفاع صندلی، پشتی صندلی، ارتفاع سینی و ارتفاع تکیه‌گاه پا قابل‌تنظیم است. با این قبیل تنظیمات می‌توانید وضعیت صندلی کودک‌تان را برحسب نیاز تغییر دهید. مهم‌تر اینکه صندلی‌های قابل‌تنظیم تاشو هم هستند و در زمان عدم استفاده جای کمتری اشغال می‌کنند. نیازی به گفتن نیست که به‌نسبت انواع معمولی قیمت بالاتری هم دارند.

صندلی‌های تقویتی

صندلی غذاخوری کودک - نوع تقویتی

با این نوع صندلی‌ها می‌توانید ارتفاع صندلی‌های بزرگسال را تقویت و به صندلی غذاخوری کودک تبدیل کنید. صندلی‌های غذاخوری تقویتی به‌راحتی داخل کمد جا می‌گیرند. پس خصوصا به‌درد خانه‌های نقلی و کم‌جا می‌خورند. فقط اینکه بهتر است روی صندلی‌هایی نصب شوند که اگر احیانا به غذا آغشته شدند، تمیزکردن‌شان سخت نباشد. پس عاقلانه نیست که این‌دست صندلی‌ها را روی صندلی‌های ناهارخوری مخمل نصب کنید!

صندلی‌های چندکاره

صندلی غذاخوری کودک - نوع چندکاره

صندلی‌های چندکاره علاوه‌بر غذاخوری کارکردهای دیگری هم دارند و مثلا به میزوصندلی بازی تبدیل می‌شوند. پس وقتی کودک‌تان بزرگ‌تر شد و دیگر به صندلی غذاخوری احتیاجی نداشت، می‌توانید همان صندلی را بدون هیچ خرج اضافه‌ای به میزوصندلی بازی تبدیل کنید. اما این را هم بگوییم که انتظار میزوصندلی چندان باکیفیت و پردوامی را از صندلی‌های غذاخوری چندکاره نداشته باشید. خصوصا اگر از لحاظ جا در مضیقه هستید، قید این صندلی‌ها را بزنید، چون حجیم و جاگیرند.

۲. فضای منزل

صندلی غذاخوری کودک - تاشو

در انتخاب نوع صندلی غذاخوری کودک از دقت به فضای منزل‌تان غافل نشوید. باید ببینید که چقدر برای نگهداری این وسیله تقریبا جاگیر فضا دارید. اگر خانه‌تان نقلی است یا بچه کوچک دیگری هم در منزل دارید، پس بهتر است که از بین صندلی‌های تاشو انتخاب کنید تا وقتی کاری با صندلی ندارید، جلوی دست‌وپا نباشد. اما اگر خانه گَل‌وگشادی دارید، طبیعتا بحث جا در تصمیم‌گیری‌تان نقشی نخواهد داشت.

ضمنا دقت کنید که همه صندلی‌های تاشو وقتی تا می‌شوند مثل هم نیستند. بعضی مدل‌ها در حالت بسته جمع‌وجورترند. مهم‌تر اینکه صندلی‌های تاشو نباید وقتی هنوز کودک روی صندلی است قابل‌جمع‌شدن باشند.

۳. ایمنی

صندلی غذاخوری کودک - کمربند ایمنی

صندلی‌ غذاخوری کودک باید مجهز به کمربند ایمنی مطمئن باشد. کمربند ایمنی صندلی‌‌های کودک معمولا سه نقطه‌ای یا پنج نقطه‌ای‌اند. کمربندهای سه نقطه‌ای فقط نیمه پایینی بدن کودک را محافظت می‌کنند. دو بند از دور کمر و یک بند از بین پاها رد می‌شود. اما کمربندهای پنج نقطه‌ای هر دو نیمه بالایی و پایین بدن کودک را محافظت می‌کنند و دو بند اضافه دارند که از روی شانه‌ها رد می‌شود. سگک کمربند نباید برای کودک به‌راحتی قابل بازکردن باشد. بندهای کمربند هم باید قابل‌تنظیم باشند تا بتوانید متناسب با جثه کودک‌تان کوتاه‌تر یا بلندترشان کنید.

صندلی‌هایی که علاوه‌بر کمربند ایمنی از پایه محافظ بین پا هم برخوردارند ایمن‌ترند و جلوی سُرخوردن کودک و افتادنش از زیر سینی صندلی را می‌گیرند.

۴. سختی و آسانی تمیزکاری

صندلی غذاخوری کودک - سختی و آسانی تمیزکاری

تا کودک‌تان به قاشق‌چنگال عادت کند کثیف‌کاری‌هایش زیاد است! پس حتما صندلی‌ای انتخاب کنید که تمیزکردنش خیلی سخت نباشد. به طراحی بدنه به‌ویژه به قسمت‌های در دسترس کودک خوب دقت کنید، چراکه احتمال غذایی‌شدن‌شان بیشتر است.

خصوصا ببینید که سینی صندلی ثابت است یا نه، چون سینی‌های جداشونده و قابل‌شست‌وشو در سینک یا ماشین‌ ظرفشویی تمیزکردن‌شان راحت‌تر است. درمورد صندلی‌های غذاخوری تشک‌دار هم باید خدمت‌تان عرض کنیم که تمیزکردن‌شان راحت نیست. این صندلی‌ها پشتی و نشیمنگاه نرم‌تری دارند، اما مدام لک می‌شوند. بااین‌حال اگر مدل تشک‌دار چشم‌تان را گرفت، حداقل دقت کنید که دارای روکش جداشونده و قابل‌شست‌وشو باشد.

۵. سینی صندلی

صندلی غذاخوری کودک - سینی جداشونده

همه صندلی‌های غذاخوری کودک با سینی نیستند. با صندلی‌های سینی‌دار در هر کجای منزل می‌توانید به کودک‌تان غذا دهید. اما صندلی‌های بدون سینی را حتما باید به میز یا پیشخوان آشپزخانه بچسبانید. سینی صندلی بهتر است که لبه‌دار باشد تا غذا از اطرافش بیرون نریزد. بعضی سینی‌ها جای لیوانی هم دارند که دیگر بهتر!

۶. راحتی صندلی

صندلی غذاخوری کودک - نشیمن راحت

غذادادن به کودک کار سختی است. اما اگر جای کودک‌تان راحت باشد، شاید کمتر در غذاخوردن بدقلقی کند. صندلی‌های غذاخوری تشک‌دار از صندلی‌های سفت پلاستیکی یا چوبی راحت‌ترند. البته راحت‌تر از لحاظ جای کودک، وگرنه تمیزکردن‌شان که گفتیم سخت‌تر است!

صندلی‌های غذاخوری تشک‌دار را اول باید چک کنید تا مبادا جایی از درز صندلی تیز باشد، چون همان‌‌طور که می‌دانید پوست بچه‌ها فوق‌العاده حساس است. ترجیحا هم از روکش‌های طرح‌دار انتخاب کنید تا اگر لکه‌ای در شست‌وشو سماجت به‌خرج داد، اثرش در طرح پارچه گم شود و خیلی توی چشم نزند.

۷. تکیه‌گاه پا

صندلی غذاخوری کودک - تکیه‌گاه پا

شاید باورتان نشود، اما داشتن تکیه‌گاه پا از چیزی که فکرش را می‌کنید مهم‌تر است. صاف نشستن برای کودک خصوصا وقتی پاهایش آویزان باشند کار سختی است. اگر صندلی فاقد تکیه‌گاه پا باشد، کودک برای صاف نشستن به تقلا می‌افتد و درنتیجه نمی‌تواند روی غذاخوردنش خوب تمرکز کند. تکیه‌گاه پا به راحت‌تر نشستن کودک کمک می‌کند و بنابراین باعث می‌شود که کودک‌تان بهتر بتواند روی غذاخوردن و یادگیری مهارت‌های حرکتی متمرکز شود.

۸. پایداری صندلی

صندلی غذاخوری کودک - پایداری صندلی

صندلی‌های غذاخوری کودک ارتفاع بلندی دارند و اگر قرار باشد که با کوچک‌ترین تکانی بیفتند که دیگر واویلا!  پس حتما به استحکام و پایداری صندلی دقت کنید. صندلی‌های سنگین‌تر جابه‌جا کردن‌شان سخت‌تر است، اما پایداری بیشتری دارند. درواقع هرچه سطح پایه صندلی، یعنی قسمتی که در تماس با زمین است، بیشتر باشد، پایداری صندلی هم بیشتر می‌شود. ضمنا دقت داشته باشید که صندلی‌های غذاخوری تاشو یا دارای قابلیت تنظیم ارتفاع، پایداری کمتری به نسبت صندلی‌های ثابت دارند و حتما باید از بابت پایداری و عدم لَق‌زدن چک‌شان کنید.

۹. پایه چرخ‌دار

صندلی غذاخوری کودک - پایه چرخ‌دار

اگر کودک‌تان را در جاهای مختلفی از منزل غذا می‌دهید، پس صندلی غذاخوری چرخ‌دار نعمتی است! فقط یادتان نرود که وقتی صندلی را به محل دلخواه انتقال دادید، قفل چرخ را بزنید که دیگر قابل‌حرکت نباشد. بعضی صندلی‌ها هر چهار پایه‌شان چرخ‌دار است. اما مدل‌هایی هم داریم که فقط روی دو پایه در یکی از طرفین چرخ دارند. این مدل‌ صندلی‌ها را اول باید کمی کج کنید و بعد حرکت دهید.

منتها اگر بیشتر فضای منزل‌تان فرش پهن است، صندلی چرخ‌دار خیلی برای‌تان کارایی نخواهد داشت، چراکه ممکن است فرش لوله شود و صندلی را بیندازید. بالاخره وسیله گرانی است و باید از هر لحاظ مراقبش بود!

۱۰. قیمت

قیمت را آخر گفتیم، اما در اغلب موارد قیمت جزو اولین آیتم‌هایی است که در خرید هر وسیله‌ای مدنظر قرار می‌دهیم. قیمت صندلی‌های غذاخوری کودک از حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به بالای ۱ میلیون تومان هم می‌رسد. اما لازم به ذکر است که صندلی‌های غذاخوری ارزان‌تر لزوما بی‌کیفیت و بدساخت نیستند.

مهم‌ترین نکاتی را که باید برای خرید صندلی غذاخوری کودک مدنظر داشته باشید با هم مرور کردیم. امیدواریم آنچه گفته شد راهنمایی باشد تا انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.

وبگردی