به مناسبت ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران:
از پرندههای شکاری نقطهزن تا رباتهای امدادگر و جنگجوی ارتش ایران
رکنا : رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران گفت: عملکرد موفق ارتش در انجام ماموریتهای مقدس خود باعث شده امروز به گواه بسیاری از نظر سنجیها، ارتش در بین تمامی دستگاههای خدمت رسان به مردم در بالاترین حد محبوبیت مردمی قرار دارد و در شعار ارتش فدای ملت خود صادق است.
امیر محمد حسن نامی در خصوص نامگذاری روز ارتش گفت : ابتدا به نوبه خودم سالروز ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران را محضر مبارک فرماندهی معظم کل قوا، ملت شریف، بزرگ و کارکنان قهرمان و دلاور ارتش تبریک عرض میکنم.
به گزارش رکنا ، در خصوص اهمیت این روز همین کافی است که مقام معظم رهبری در سخنانی از این روز چنین یاد کردند: «بدون شک یکی از برجستهترین و مفیدترین اقدامات و ابتکارات امام بزرگوار، اعلام «روز ارتش» بود. امام راحل تشخیص دادند که ارتش باید با قوّت و قدرت بماند و نقش ایفا کند و عوارضی را که توانسته بود در دوران طاغوت ارتش را از مردم جدا بکند، بایستی زائل کرد؛ و زائل کردند.
یکی از بهترین و هوشمندانهترین کارهای بزرگ امام عزیزمان، تعیین روز ارتش بود؛ این کار همچنانکه پایه ارتش را محکم کرد، ریشه ارتش را در [این] سرزمین مستحکم کرد، خیلی از توطئهگران و خیالپردازان را مأیوس کرد؛ یعنی من همین ارتش را، با همین خصوصیّاتش قبول دارم و نظام اسلامی [هم] قبول دارد. حالا بنده که دهها بار، دهها جلسه در خصوصیّات ارتش با امام (رضواناللهعلیه) صحبت خصوصی کرده بودم -یا دو به دو یا با حضور بعضی دیگر- میدانم این فکر قلبی و عمیق امام بود که باید ارتش را حمایت کرد، باید ارتش را حفظ کرد، باید ارتش را تقویت کرد که انصافاً فکر درستی بود.»
وی در خصوص نقش امروز ارتش( نیروی هوایی، دریایی و زمینی ) در تقویت صنعت دفاعی کشور گفت : زمینی ارتش با برخورداری از سازمان جهان خودکفایی و حمایت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، محصولات دفاعی مدرنی نظیر ربات امدادگر مسیح، موتورهای پیستونی پهپاد، سامانه ارتباطی پرش فرکانس سریع، ربات جنگجوی هوشمند کاراکال، لانچر دو فروندی هدف ۲ نزاجا، خودروی ۴×۴تاکتیکی گهر، خودروی ارتقا یافته ۲۶×۴۰ را تولید و به این نیروی محرک الحاق شده است.
استفاده از سیستم جنگهای الکترونیک و هواپیماهای مجهز به پادهای مختلف در رزمایش
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی اظهار کرد : آخرین نمونه تانک ذوالفقار ایران، تجهیز شده با پیشرفتهترین سامانههای زرهی موجود در جهان؛ سامانه پدافند هوایی خودکششی چرخدار «بهمن» مجهز به دو توپ ۵۷ ام ام؛ توپ سداد ۲۳ قابل حمل بر روی خودروهای تاکتیکی آبی خاکی BTR؛ سامانه توپ ۲۳ م.م با امکان تثبیت بر روی هدف و اجرای آتش در حین حرکت از دیگر دستاورهای این نیرو است که در سالهای اخیر رونمایی و بکارگیری صورت پذیرفته است.
وی افزود : نیروی هوایی ولایی ارتش امروز به دانش ساخت و بکارگیری پرندههای هدایت پذیر از دور (پهپادها) با قابلیتهای منحصر به فرد دست یافته است، استفاده از سیستم جنگهای الکترونیک و هواپیماهای مجهز به پادهای مختلف از دیگر دستاوردهای نهاجا در این رزمایش بوده است، امروز هواپیمای زمینگیر نداریم این هم حاصل زحمات تمام صنعتگران و دانشگاههای کشورمان است که در کنار نیروهای فنی نیروی هوایی ارتش و وزارت دفاع فعالیتهای بسیار مهمی انجام دادند.
در حوزه ساخت هواپیمای جنگنده نیز وارد شدیم و یکی از این هواپیماها جنگنده صاعقه بود. به جرئت میتوانم بگویم این هواپیما یک شاهکار در حوزه ساخت هواپیمای جنگنده بود، هواپیمای کوثر هواپیمای دیگری است که طراحی و ساخته شد و اکنون هم در مسیر تولید انبوه قرار دارد، پهپادها را با نصب تجهیزات خاص بر روی آنها عملیاتی کردیم و به عنوان پرندههای شکاری نقطهزن استفاده میکنیم، البته گردانهای پهپادی نیز در یگانهای نهاجا ایجاد شده است.
رزمایش نیروی هوایی ارتش در سال ۹۹ موفقترین رزمایش از ابتدای انقلاب تا کنون بود هر چند همه رزمایشهای نیروی هوایی ارتش موفقیت آمیز بودند، اما به جرئت میتوانم بگویم که این رزمایش یکی از موفقترین رزمایشهایی است که ما در طول سالهای اخیر داشتیم.
بروزرسانی شبیه سازهای جنگندههای اف ۵ و اف ۴
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی درباره بروز رسانی جنگنده ها گفت : امروز نیروی هوایی ارتش به قطب پهپاد ارتش جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. در حوزه بروز رسانی شبیه سازهای پرواز نیز کارهای خوبی انجام شده که از میان آنها میتوان به بروز رسانی شبیه سازهای جنگندههای اف ۵ و اف ۴ اشاره کرد، اکنون هواپیماهای کوثر، یاسین و هواپیمای T نود در دست تولید هستند. پرندههای بدون سرنشین کشورمان با استفاده از موتور توربوفن جهش ۷۰۰ میتوانند به راحتی در سقف پروازی پهپادهای مشهور امریکا همچون گلوبال هاوک، حرکت کرده و امکان حمل یک تن مهمات را نیز دارا باشند.
امیرنامی در ادامه گفت : نیروی دریایی راهبردی همانند نهاجا یک نیروی تجهیزات محور است که بر لبه دانش روز دنیا حرکت میکند و خوشبختانه امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مرز در حال حرکت است و ساخت ناوشکنهایی همچون جماران، دماوند و ... از جمله این تواناییهاست، امروز نیروی دریایی در ساخت سایر تجهیزات مورد نیاز خود در مرز خودکفایی کامل است و خبرهای خوشی در آینده خواهیم شنید.
نیروی دریایی ارتش،مدافع منافع ملی کشور در اقیانوس هند ودرﯾﺎی ﻋﻤﺎن، است
لذا ﻧﯿﺮوی درﯾﺎﯾﯽ راﻫﺒﺮدی ارﺗﺶ ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان، به منظور ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎی ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻗﺮن ﺑﯿﺴﺖ و ﯾﮑﻢ در ﺷﻤﺎل اﻗﯿﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ، درﯾﺎی ﻋﻤﺎن، ﻣﻨﻄﻘﻪ اﻧﺤﺼﺎری اﻗﺘﺼﺎدی اﯾﺮان در ﺷﻤﺎل ﻏﺮﺑﯽ اﻗﯿﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ و به طور کلی برای دﻓﺎع از ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ ﮐﺸﻮر در حوزه مسئولیت خودالزامات و ویژگیهای یک نیروی دریایی کامل را در خود بوجود آورده است.
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ نیروی دریایی راﻫﺒﺮدی ارتش جهوری اسلامی ایران توانسته با برقراری تعاملات همه جانبه در ابعاد آموزشی و عملیاتی، ﻫﻤﮑﺎری و اﺟﺮای ﻋﻤﻠﯿﺎتﻫﺎی متنوع درﯾﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﺸﻮرﻫﺎ در زﻣﯿﻨﻪ ﺑﺮ ﻗﺮاری اﻣﻨﯿﺖ درﯾﺎﯾﯽ را همواره در دستور کار خود داﺷﺘﻪ است، این نیروی ارزشمند برای نیل به مشخصههای یک نیروی دریایی کامل با قابلیت عملکرد در ابعاد جهانی توجه به مؤلفههای پرسنل رزمی کارآزموده و کیفی نیروی دریایی (ملوانان، کارکنان)، تغییرات و پیشرفتهای فناوری (آزمایش، آموزش و انواع رزمایش ها) توجه دارد.
پدافند هوایی کشور در طول سالهای پس از انقلاب و به ویژه پس از تشکیل قرارگاه پدافند هوایی در سال ۸۷ به دستاوردهای خوبی در زمینه های مختلف دفاع هوایی از جمله راداری، موشکی و سامانه های ارتباطی دست پیدا کرده است. در طول حدود یک سالی هم که از تشکیل نیروی پدافند هوایی میگذرد اتفاقات مبارکی در این نیرو رخ داده و به توان رزمی و آمادگی پدافند هوایی افزوده شده است.
در حوزه پدافند هوایی بسیاری از تجهیزات پدافند هوایی، تجهیزات پنهان و غیر قابل رسانهای شدن هستند و تنها تعداد محدودی از آنها را میتوان رسانهای نمود، امروز ملت ایران اسلامی با احساس امنیت همه جانبه در مرزهای زمینی و هوایی و دریایی شاهد تلاشهای بی وقفه فرزندان خود در ارتش قهرمان هستند و رضایت آنها گواهی درستی مسیر طی نموده شده است، سامانههای باور ۷۳، سوم خرداد، سامانه عماد، رادار کاشف۹۹ تنها برخی از توانمندیهای پدافندی نیروهای مسلح است.
امیرنامی افزود : حفظ امنیت، مهمترین و سنگینترین مأموریت در نظام اسلامی است که مرزبانان همواره با شایستگی و توانمندی در اجرای هدفمند این مأموریت خطیر، سربلند هستند، بیتردید زحمات شبانهروزی مرزداران نزد خداوند متعال بدون اجر نخواهد ماند و قطعاً ثمره این سختیها، ایجاد امنیت پایدار در داخل و مرزهای کشور است.
امروزه جمهوری اسلامی ایران با فرماندهی داهیانه فرماندهی معظم کل قوا که دارای ضمیری باز و الهی هستند و آینده را بخوبی می بینند با هدایت راهبردی ارتش و سپاه کشور اسلامی ایران و همچنین نیروهای مردمی دارای اقتدار دفاعی کامل، نه تتها از کیان ایران اسلامی بلکه از تمامی مستضعفان جهان و کشورهای اسلامی دفاع میکند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر